Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Allegro- sprzedaż

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam do was pytanie. Pierwszy raz chcę coś wystawić na allegro - postanowiłam zrobić porządek w szafie. I nie wiem jak i kiedy pieniądze za przedmiot trafią w moje ręce. Ludzie wolą płacić przy odbiorze więc wolałabym wybrać taką opcję. Jakbym wysłała przedmiot przesyłką pobraniową to jak pieniądze otrzymane przez listonosza trafią do mnie? I w jakim czasie?

Gość gość
Ludzie nie wolą płacić przy odbiorze. Ludzie w 90% wybierają najtansza opcje dostawy, a pobranie jest najdroższe. Wysyłać przesyłkę pobraniowa musisz zaznaczyc czy chcesz aby poczta przelała Ci pieniądze na konto (taniej) czy zeby listonosz przyniósł Ci je do domu (drożej).

Gość gość
Pieniadze trafiają na konto w ciagu ok. 3 dni roboczych od odebrania paczki przez adresata.

Gość wiem z doświadczeniaaaaa!!!!
pieniądze trafiają nawet 2 tyg później!

Gość ewwwwwwwwwww
bzdura, wielu ludzi woli za pobraniem. Często różnica nie jest duża, 4-6 zł. Sama zawsze zamawiam za pobraniem, tak jest pewniej. Tym bardziej, że autorka pewnie ma nowe konto, niewiele komentarzy więc to też robi swoje.

Gość gość
Sprzedaje codziennie kilkanaście przedmiotów. Ok 5% kupujących wybiera przesyłkę za pobraniem. Poza tym jest to niebezpieczna opcja dla sprzedającego.