Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaszłam w ciaże a jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Teraz cholernie sie boje że się okaże że coś ze mną jest nie tak ;/ Wiem, że to wstyd i powinnam iść dawno...mam 23 lata ale zawsze miałam okres jak w zegarku i nic mi nie było...Wizytę mam za tydzień ale chyb spalę się ze wsytdu ;////

Gość gość
No to co? Nie byłaś to trudno, lekarz chwalić cię nie będzie ale nie sądzę aby wrzeszczał.

Gość gość
A ja na samą myśl o tej wizycie się denerwuje i tu nawet nie chodzi o wsyd przed rozebraniem się bo lekarz to lekarz i nie takie rzeczy widział ale po porstu mi głupio że tak to zaniedbałam :(

Gość no i co z tego ze nie bylas
Ja tez nie bylam przed ciaza( zawsze okres jak w zegarku,zadnych uplawow,boli,po prostu brak potrzeby).i przezylam.poszlam na wizyte,potwierdzilam ciaze,zrobiono mi cytologie i jakos zyje,ze wstydu nie umarlam. A na oewni wszystko jest ok.

Gość ajjj boje się.
hmm... no ale w sumie to Twoja sprawa. Mnie nikt na wizycie nie pyta/ł kiedy byłam ostatnio u ginekologa. Otóż to moja sprawa, a czy to coś wnosi do obecnego badania? Może jedynie pytać o cytologię, ale uwierz że nie Ty jedna nie robiłaś przed ciążą i podejrzewam, że nie ostatnia. Nie ma co się martwić. Wchodzisz, rozbierasz się, siadasz na wysoki fotel z nogami do góry i masz badanie szyjki macicy a następnie usg dopochwowe.

Gość no i co z tego ze nie bylas
Dokladnie nikt sie nie pyta o ostatnia wizyte,tylko ocytologie. Ja uczciwie powiedzialam,ze nie mialam robionej,bo zalezalo mi zeby byla zrobiona. Mialam zrobic przed ciaza,ale jakos mi bylo nie po drodze. Szczerze ci powiem,ze mimo ze wszystko ok bylo,to jednak juz widzialam sie prowadzaca ciaze u specjalisty prowadzacego ciaze u kobiet z rakiem szyjki macicy....nawet takiego znalazlam... na szczescie nie bylo potrzeby:)

Gość gość
Ja też nigdy przed ciążą nie bylam u gina....:) I nic mi nie mówili na wizycie:)

Gość gość
No to trochę mi ulżyło :) Lekarz ponoć w porządku bo dwie znajome do niego chodzą to może nie skomentuje tego, że jeszcze nigdy nie miałam robionej cytologii itd ;(

Gość lekarz nie jest od komentowani
A jaby cos takiego skomentowal to bym zmienila lekarza.

Gość gość
Nie martw się. Ja pierwszy raz poszłam do ginekologa w wieku 24 lat i to tylko dlatego że się bałam czy z ciążą wszystko będzie ok. Wyszła tylko nadżerka ale tego nie trzeba leczyć. Okresy też miałam jak w zegarku i nie było potrzeby. Nie martw się, lepiej późno niż wcale.

Gość gość
Nie ma się czego bać, naprawdę. Nie musisz mówić nic o wcześniejszych wizytach, a jak już bardzo się tym stresujesz to możesz powiedzieć przecież że byłaś b.dawno temu na wizycie i od tego czasu wszystko było ok, dlatego jakoś tak wyszło że nie chodziłaś na kontrole. Chociaż ja bym się nie przejmowała tym w ogóle i mówiła prosto z mostu jak jest. Ja przed ciążą tak naprawdę to byłam tylko 2 albo 3 razy u gina, i zawsze to tak samo wygląda. Zobaczysz jak będzie fajnie jak na ekraniku od USG pojawi się małe serduszko bijące jak oszalałe :)