Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ślub,a długi przyszłego męża i moje.

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, od 5 lat żyję z moim partnerem na " kocią łapę". Mamy 3 letnie dziecko i chcielibyśmy zalegalizować nasz związek. Problem polega na tym że mój partner ma duży dług wobec Zusu a ja mam też swoje zadłużenia. Mamy dom ( jestem jedyną właścicielką). Czy po ślubie i zrobieniu odrazu rozdzielnosci majątkowej grozi mi spłacanie długów mojego męża z przed ślubu? przed

Gość gość
Nie grozi.

Gość gość
Ale czy zus i komornicy nie będa chcieli żebym po ślubie spłacała jego długi?

Gość gość
jak nie pospłacacie swoich długów to wasze dziecko będzie musiało to spłacić. Fajny start w życie! Pogratulować rodziców!

Doskonały start po ślubie sobie fundujecie - gratuluję.Jednocześnie zapewniacie "doskonałą przyszłość" swojemu dziecku.Usiąść i płakać!

Gość gość
zamiast kombinować jak nie spłacać, pomyślcie jak pozbyć się długów! co to za życie cały czas mieć komorników na pensji? Duże te wasze zadłużenia?

Gość gość
A kto powiedział że my tego nie spłacamy!?!?! Chodzi mi o to czy nikt mi na hipotekę nie wejdzie po ślubie, trzeba czytać z sensem.

Gość gość
a gdzie jest napisane, że spłacacie? będę czytać z sensem jak zaczniesz pisać z sensem;-) Jak to twój dom to nawet nie musisz miec rozdzielnośći majątkowej, bo był nabyty przed ślubem.

Gość gość
Ale moje pytanie nie dotyczy tego czy splacam czy nie splacam. Dlaczego odrazu jest atak z waszej strony?

Gość gość
rozdzielczość majatkowa zawarta przy slubie załatwia sprawę. Nie po ślubie tylko na okoliczność ślubu

Gość gość
nie martwcie się o dziecko, może zrzec się praw do majątku rodziców i nie odziedziczy ich długów.

Gość gość
rozdzielnosc majatkowa przy slubie i zalatwione. najleopeij wybierzcie sie do radcy prawnego zeby to jak najlepeij zalatwic a dlugi z slubem czy bez i tak dzeciczy dziecko ale moze sie tego spadku zrzec

Gość gość
Dziękuję za normalną odpowiedz