Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaciezarna

Biegunka 3 trymestr

Polecane posty

Gość zmartwionaciezarna

Witam, jestem w 31 tc (jutro zaczynam 32 tc), od piątku mam "wodę z tyłka"... Czy to coś niebezpiecznego? Od tygodnia mam też mdłości, zdarzyło mi się zwymiotować.

Gość gość
mnie jak w 32 tc dopaadła jelitówka wylądowałam w szpitalu... dostałam skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu, powiedział że ciąża jest za wysoka by ryzykować leczenie w domu ale dodam jeszcze ,że miałam cukrzycę ciążową.

Gość zmartwionaciezarna
ja cukrzycy nie mam, ogólnie nic "dziwnego" nie zjadłam, ogólnie mało jem - mam mały apetyt w ciąży, raczej od wszystkiego mnie odrzuca...

Gość gość
a byłaś u lekarza? co powiedział? bo przy biegunce jednak łatwo się odwodnić, ja wtedy tylko wymiotowałam jeden dzień a już miałam oznaki odwodnienia.

Gość zmartwionaciezarna
nie byłam, dzwoniłam dziś ale nie odbierał...

Gość gość
wez sobie smecte ja wlasnie wzielam a za tydzien mam termin porodu z tym ze nie z powodu biegunki tylko bolesci zolądka

Gość gość
jkby to bylo pozniej to bym powiedzialam ze normalne przed porodem, ale u CIebie za wczesnie. idz do lekarza bo skurcze jelit moga indukowac porod, a troche za wczesnie jest,,,

Gość zmartwionaciezarna
jutro dodzwonię się do mojego gin lub spróbuję się jakoś z nim skontaktować... dziękuję wam bardzo... kurcze, martwię się....

Gość gość
koniecznie do lekarza. Nie chcę cie straszyć, ale u mnie ostra biegunka i wymioty w 26 tygodniu przyczyniły się do powstania skurczy (czułam je). Na szczęście udało się wszystko wyhamować, ale byłam tydzień w szpitalu i dostałam lek na przyspieszenie rozwoju płuc u dziecka. Nie bagatelizuj - lepiej żebyś wyszła na panikarę niż gdyby coś miało się stać.

Gość zmartwionaciezarna
dodam, że od 24 tc jestem na fenoterolu 3x1