Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monis112

bramki na lotnisku a ciąża

Polecane posty

Gość monis112

witam jestem w 4 tygodniu ciąży. Z tydzień chcemy lecieć do Polski na urlop(mieszkamy w uk) Tutaj jestem umówiona do położnej dopiero w 12 tygodniu ciąży więc nie mam sie kogo poradzi. Wiem, że loty samolotem są bezpieczne w ciąży a czy można przechodzić przez bramki na lotnisku czy nie? nie mam żadnego zaświadczenia i nie wiem czy jak powiem na lotnisku w uk, że jestem w ciąży czy będą kazali mi przejść czy nie? jak to jest proszę o odpowiedź strasznie się martwię a chce już lecieć do Polski na badania?

Gość monis112
a widzisz debilu jeden, słyszałam o tym nie wzięłam tego sama z siebie deklu. Moja siostra leciała samolotem powiedziała na lotnisku, ze jest w ciąży i jakoś przeszła bokiem i co cwaniaku chyba ty jesteś niedorozwinięty. Jej akurat sie udało i z dzieckiem było ok jednak nie które osoby mnie przed tym przestrzegają żeby jednak nie przechodzić a jak tobie się coś nie podoba to się cioto nie wypowiadaj

Gość Lotnik99
'Niektóre ciężarne pytają o negatywny wpływ bramek na lotniskach. Nie należy się tym przejmować. Jeżeli mówimy o pojedynczej podróży lotniczej w ciąży a nie regularnym lataniu, bramki do wykrywania metalu nie wywołają objawów ubocznych u dzidziusia'

Gość bernank
powiem tak, mam trochę wiedzy na ten temat ale nie do końca, nie do końca wiedzę na temat tych 'bramek' na lotniskach mają służby ochrony lotniska oraz w Polsce Urząd Lotnictwa Cywilnego, zwany pod nazwą ULC i tak , gdy te 'bramki' , które pojawiły się na lotniskach to podobno otrzymały certyfikaty międzynarodowe, że są bezpieczne dla pasażerów ze względu na promieniowanie, że można kontrolować żywność i napoje, wodę, że 'dawka' jednorazowa promieniowania jest minimalna dla człowieka , nawet w pewnym momencie przy tych bramkach były karty informacyjne, że są zupełnie bezpieczne podpisane przez ULC i nagle te karty i certyfikaty zniknęły , gdy się okazało, że kobiety pracujące w SOL - czyli Służba Ochrony Lotniska , czyli pracujące przy tych urządzeniach przy badaniach okresowych wykonywanych co rok nie zostały dopuszczone do pracy przez lekarza medycyny pracy i jedna za drugą szły na L-4 z podejrzeniem nowotworu, młode kobiety , które przyszły do pracy w SOL jako zdrowe nagle mają nowotwory , praca w dyżurach po 12 godzin przy takiej 'bramce' i już są efekty zdrowotne , - mała dawka promieniowania , no powiedzmy , aaaa Tobie radzę , spróbuj skombinować jakiś papier z pieczątką lekarza , że jesteś w ciąży i nie przechodź przez tę 'bramkę' na lotnisku , pokaż ten papier i niech Ciebie sprawdzą manualnie, czyli ręcznie , nawet niech rozbiorą do naga i nie protestuj ale dla dobra dziecka omijaj tę bramkę lotniskową nawet na kilometr !

Gość monis112
To chyba nie jestem niedorozwinięta:)))) Również słyszałam o tym promieniowaniu, a że to jest dopiero 4 tydzień więc się martwiłam tym bardziej dziękuje za odpowiedz. Ja lecę do Polski za tydzień i wracam dopiero za 4 tygodnie więc nie latam często ponieważ później nie przewiduje podróży samolotem. Dziękuje jeszcze raz za info. Jeżeli są jakieś kobietki, które latały i miały doświadczenia z tymi bramkami proszę o jakieś informacje.

Gość gość
Widzę, ze kolejny inteligent się odezwał tak gościu dzidziuś. Chyba ktoś tu szkół żadnych nie skończył. Jeżeli wolisz będę używała słowa płód. Tu nie chodzi o wymowę tylko o negatywny wpływ lotu na ciąże idioto ale skoro nie skończyłeś żadnej szkoły to co mam marzyc, że przeczytasz tekst ze zrozumieniem. O losie w tej Polsce to można tłuka spotkać.

Gość ginekoloog
Czynniki szkodliwe dla płodu najwięcej szkód powodują do 9 tygodnia ciąży - czyli na etapie wczesnej ciąży. To jest etap organogenezy - czyli tworzenia się organów wewnętrzych, także włąśnie wtedy czynniki szkodliwe sieją największe spustoszenia. Dalszy rozwój płodu to tylko powiększanie się i nabywanie funkcji tychże już powstałych organów. Więc słusznie należy być ostrożnym od samego poczęcia... Warto trochę znać się na temacie zanim zacznie się bezpodstawnie kogoś krytykować. Komentuj nie obrażaj!!

Gość gość
dzidziuś dzidziuś, pewnie ledwo co dwie kreski na teście zobaczyła to poleciała wózek kupować, głupia krowa

Gość gość
Posrało was ludzie, dziewczyna zadała normalne pytanie, skąd ma wiedzieć jak są zbudowane. Tego gościa, który odpisał, że nie powinna mieć psa to bym serio na miękko zaj***ł. Sam siedzę i sprawdzam, bo często widzi się jak kobiety bramki jednak omijają, nie wiem z czego to wynika. Argument, że raz nie szkodzi jest bzdurą, bo mamy 2 przesiadki, czyli 4 razy minimum, z czego jak zpika, to trzeba jeszcze raz itd. może tak być że i 8 razy dostaniesz RTG w ciągu tygodnia. Olewam pieprzenie, że szkodliwe rzeczy zaczynają się od drugiego razu. Dzięki za niepomaganie

Gość Marta 423
Witajcie. Uwazam obawy za jak najbardziej sluszne. Ja rowniez jestem w ciazy i dowiedzialam sie na lotnisku juz czy moge odmowic przejscia przez bramke. Bez zadnego zaswiadczenia dostalam pozwolenie. Musialam sie tylko zgodzic na inna forme przeszukania. Bardzo sluszne obawy. Madra i zapobiegawcza mama.

Gość gość
2025 godz. Tyle powimnas wtac w dzialaniu bramk by Twoj organizm oczul jakies minimalne dzialanie, wiec nie ma zadnego dzialania szkodliwego. Nie powazne jest wyzywanie sie nawzajem bo normalne ze kazdy ma prawo do obaw i chce wiedziec co i jak. Coz taka nacja.

Zadzwoń do swojego lekarza i się dopytaj dokładnie, aczkolwiek raczej nie powinno być jakiś przeciwwskazań.

Gość gość
A bramki w sklepach w centrach handlowych?

Gość gość
Bramki w centrach handlowych nie prześwietlają, tylko wykrywają nałe nadajniczki ukryte w produktach.

Gość gość
Usuń ciążę. Poleć bezpiecznie, a potem zrób nowe zdrowe i już nie lataj do porodu. Jeden gen się przestawi i urodzisz kalekę. Do 10 nie policzy na swoją 18tke.

Gość gość
Bramki na lotnisku działają w zasięgu pola elektromagnetycznego , nie prześwietla się ludzi tylko bagaże !!!! Rtg bagaży a przejście przez bramkę to dwie różne rzeczy , nie ma żadnego promieniowania w bramce !!!!

Gość gość pracujący na lotnisku
Małe sprostowanie. W Polsce nie ma bramek które mogą szkodzić dziecku. Bramka do wykrywania matal wykorzystuje pole elektromagnetyczne takie same pole jest na bramkach w dużych centrach handlowych (przy wchdzeniu) co z żaden sposób nie grozi zdrowiu. Szkodliwe dla dziecka jest gdy mama przechodzi przez skaner do przeswietlania ludzi (Rtg) ale w Polscena lotniskach takich skanerów nie ma. Kolejny mit że praca przy bramce szkodzi haha nie przy bramce tylko urządzeniu rtg tam gdzie, e się przeswietlania bagaże. Więc przyszłe mamy nie bujcie się przechodzić przez bramkę ona jest bezpieczna zarówno dla was jak i dziecka szkodzą urządzenia do przeswietlania osób i urządzenia do przeswietlania bagaży tych unikajcie jak ognia. A dlaczego my pozwalamy wam przechodzić obok bramki? Bo nie chce mam się z wami dyskutować i tak mamy pełne ręce roboty byście czuli się bezpiecznie w samolocie. Pozdrawiam Sol

Gość krzb58
ten "gość'TO chyba gej bo nie wie co to jest ciąża i konsekwencje różnego rodzaju promieniowania

Gość gość
U nas narod jak zwykle ma wyłożone na ciąże zagrożenia w normalnym kraju kobiety w ciąży sa proszone o przejście obok u nas inteligenty w sadach z ochrony nawet nie wykazują sie odrobina dobrej woli przejdzie to przejdzie a co..pole magnetyczne nie jest dla zdrowia obojętne nawet dla zdrowego człowieka wystarczy pojechać do szpitala na rezonans a od razu kobiety w ciąży sa proszone o nie wchodzenie ja wiem ze pole magnetyczne w sadzie jest słabsze ale nikt nie wie tego napewno jaki ma wpływ na ciąże

Gość Mini
Dnia 17.07.2013 o 00:59, Gość gość napisał:

Jesteś jakaś niedorozwinięta? A co ma niby dzieciorowi zrobić ma bramka lotniskowa? Orientujesz sie po co jest i na jakiej zasadzie działa? Takie ...ki psa nie powinny posiadać, a co dopiero dziecko, heh.

Ty to tępa jesteś a do pana poniżej to te beamki nie maja promieniowania rtg