Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość chomiczyca 2579

genialna rada na pobudzenie laktacji

Polecane posty

Gość chomiczyca 2579

Genialna rada na wspomaganie laktacji taszaa1 26.08.04, 10:45 Odpowiedz Powtarzam się, ale poniewaz tak wiele mam pisze o problemach z laktacją, że nie mogą nic odciągnąć, musze się podzielic genialną radą, którą dała mi bardzo dobra specjalistka od laktacji. Miałam bardzo obolałe, kłujace piersi a jednocześnie wrażenie, ze nie mam prawie wcale mleka, laktatorem elektr. scągałam góra 10- 20 ml i to nawet w kilka miesiecy po porodzie ( mimo ze dziecko tyło prawidłowo nie mogłam z siebie nic wycisnąc sama), jescze przypętało się zapalenie i kompletna klapa, nie mogłam ruszyc zastoju. Specjalistka od laktacji, poradziła mi zeby przed kazdym odciąganiem, albo przed karmieniem dziecka, ( albo jesli wydłuża sie przerwa między karmieniami i piersi sa pełne a słabo albo nic nie leci) delikatnie masować/drażnić brodawki, nalepiej ciągnąć palcami tak jak by dziecko ssało, albo kulać wewnętrzną strona dłoni (obie na raz) wtedy wydziela się oksytocyna, przeczyszcza kanaliki i mleko wypływa dużo lepiej, zwiększa się też produkcja w tym momencie, sposób jest genialny, warto go wspomóc jeszcze ciepłą wodą ( całośc robię nad umywalką polewam piersi ciepłą wodą i drażnię). Najważniejsze nie zniechęcać się, naprawdę efekty są szybkie i fenomenalne, nie wiem czemu nie mówią o tym położne laktacyjne, ja tak odciągałam sobie mleko przy zapaleniu piersi, bez tego nic nie chciało lecieć a tak wkrótce zaczełam produkować o wiele wiecej i mleko ładnie schodziło. Aha jeśli odciągacie dla dziecka do butelki warto po sciagnięciu laktatorem, odciągnąc jeszcze ręcznie, okazuje się że jest duzo wiecej mleka niz się wydaje, po prostu laktator nie wszystko może sciągnać. Naprawde wkrótce zwiększy się produkcja mleka jest to o wiele lepszy sposób niż sam laktator ( w pobudzaniu laktacji), ja zeby zwiekszyć produkcję siedziałam z elektrycznym laktatorem czasem i pół dnia oprócz ciamkania nie było takich efektów jak po masażu. Na początku trzeba trochę dłużej podraznic ( ale nie ma boleć! Tylko pobudzić oksytocynę) Teraz kiedy to robię przed odciąganiem czy karmieniem to leca fontanny na dwa metry, a przedtem nie wierzyłam że tak może leciec mleko. P.S. O diecie powiedziano juz bardzo duzo, ale ja wspomagam swoja dietę kaszami (gryczana, jaglana, jeczmienna + płatki owsiane z nasionami, można je gotowac np. na słodko z rodzynkami i miodem, pycha!) mój znajomy dietetyk mówi że mleko musi miec z czego powstać, zeby było go duzo i wartościowe. Powodzenia !!!! Taszaa http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,15224495,,Genialna_rada_na_wspomaganie_laktacji.html?v=2

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować