Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona krakowianka

Brak okresu z powodu diety?

Polecane posty

Witajcie. Mam problem. Od paru dni spóźnia mi się okres. Niepokoi mnie ten fakt ze względu na to, iż moje cykle jak do tej pory były zawsze regularne. Od ok. miesiąca stosuję dietę 1200 kcal. Nie jem słodyczy, ogólnie spożywam mało cukrów, ograniczam tłuszcze, panierowane mięsa itp itd.... Ogólnie zastanawiam się nad tym co spożywam. Do diety dołączyłam ćwiczenia na hula hop (ok 1,5 h. co dziennie lub co drugi dzień) i serie przysiadów. Nie są to mega męczące ćwiczenia, wydaje mi się, że nie obciążają mojego organizmu.. Robiłam wczoraj test ciążowy - wynik negatywny. Mam obolałe piersi - to jedyny objaw, który towarzyszy mi przed każdą miesiączką. Czy dieta może mieć wpływ na opóźnienie miesiączki? Bardzo proszę o pomoc, strasznie się martwię :(

Był ktoś w podobnej sytuacji? Proszę o pomoc :(

Gość gość
zmiana diety moze mieć wpływ, jak wiele czynników np. choroba, czy zmiana klimatu. ostatnio też nieco opóźnił mi sie okres podejrzewam, że przez upał bo ja kiepsko go znoszę.

Sama nie wiem co o tym myśleć.. Wydaje mi się, że to za wcześnie, żeby pójśź do ginekologa, okres spóźnia się 5 dni. Ale ciągle się martwię i zastanawiam co mi może być :O Czuję się tak jakbym miała w ogóle tej miesiączki nie dostać :(

Gość gość
jesli zdarza sie to pierwszy raz to sie nie przejmuj. piszesz, że bola Cie piersi i sa obrzmiałe a to objaw nadchodzącego okresu przecież. nie nakręcaj się.

Z natury jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie mojego zdrowia, mam jakąś obsesję :O Mam też obawy dotyczące ciąży, niby wynik testu negatywny, ale... no właśnie już sama nie wiem, echhh.

Gość gość
Brak okresu może być z różnych przyczyn, odchudzanie i ćwiczenia są tu nie bez znaczenia. Może za dużo schudł. Mnie 2 razy to się przytrafiło, od ginekologa dostałam za każdym razem luteinę na wywołanie okresu. A testy jak poszukasz w sieci nie są takie nieomylne jak na nich pisze. Ja panikowałam okropnie bo poza bolesnymi piersiami, miałam jeszcze takie dziwne objawy typowo ciążowe i robiłam test co kilka dni a wystarczyło wybrać się do labolatorium i zrobić test z krwi i miałaby 100% pewności. Wizyta u lekarza wskazana.

Gość gość
mialam tka kiedys , idz do gina ,da ci na wywolanie i jedz wiecej tluszczu

Gość gość
Spadek wagi nie był aż tak wielki, wydaje mi się, że szło to stopniowo. Z jakieś 3 m-ce temu ważyłam 50 kg, teraz ważę 44 kg przy wzroście 158 cm. A co do badania krwi, normalnie trzeba pójść jak na zwykłe badanie, czy przy rejestracji powiedzieć, że to ma być typowo ukierunkowane na wykrycie ciąży?

up up..

Gość gość
ja mialam na odwrot dwa razy na dietqach okres mialam pzrez 10 dni a drugi raz 11

Z dwojga złego to już bym wolała mieć przez te 11 dni ten okres niż nie mieć go wcale :(

Gość danka 07
ja mialam raz na diecie z kolei okres 2 krople i koniec , co to bylo? sama nie wiem pozniej dostalam w nastepnym cyklu i trwal 8 dni lub 9 nie pam ietam dokladnie

Gość gość
pewnie, ze jezeli dieta jest bardzo rygorystyczna to okres moze zaniknac. Moja kolezanka, tak miala i teraz ma problemy z zajsciem w ciaze. wystarczy ze wrzucisz w google i znajdziesz tam pelno info na ten temat.