Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PORÓD- kwestia organizacyjna

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jestem w pierwszej ciąży i jedna rzecz mnie nurtuje. Blisko mojego miejsca zamieszkania jest szpital ale ze względu na negatywne opinie nie chciałabym tam rodzić. Wybrałam szpital w innej miejscowości oddalony o jakies 10 km- czy w momencie jak zacznie się poród wystarczy ze tam pojade i mnie przyjmą? Jak wygląda sprawa z miejscami w szpitalach, jest opinia ze sa przepełnione itd?

Gość gość
no dzwonisz po karetke i cie wiezie do najblizszego

Gość karetke do porodu
pogieło cię. NAWET NIE POWINNI PRZYJECHAĆ! Chyba żeby się działo coś złego. Karetki są dla ludzi w ciężkim stanie! A do szpitala mogą cię nie przyjąć jak nie będą mieli miejsca. Logiczne

Gość gość
karetke do porodu>> co ty pieprzysz? jak moga rodzacej baby nie przyjąć? a co do karetki to chyba logiczne?

Gość gość
jak nie ma miejsca to nie przyjmują, przecież nie będzie rodzić na korytarzu. Moja siostra miała upatrzony szpital, swoją położną w nim, a odesłali ją do innego, bo akurat było za dużo rodzących i zwyczajnie nie było mowy o przyjęciu kolejnej.

Gość gość
hmm dzieki za wypowiedzi aczkolwiek niewiele mi pomogły bo są troche sprzeczne.

Gość gość
co sprzeczne: po karetke dzwonisz jak masz mega bóle, poleci ci krew itd. i wiezie cię do najbliższego szpitala - sama możesz jechać gdzie chcesz - jak mają miejsca to nie mogą odmówić przyjęcia i tyle - najlepiej jest mieć lekarza ze szpitala gdzie się chce rodzić.. wtedy idzie to łatwiej

Gość gość
nie odesla rodzacej kobiety, jesli bedziesz miala tylko skurcze a nie bedzie rozwarcia to w przypadku braku miejsc moga cie odeslac gdzies indziej ale w takim przypadku zgodz sie na transport tylko i wylacznie karetka. Nie slyszalam zeby wzywac karetke do domu jak zaczyna sie rodzic, co za bzdura - no chyba ze nie ma innej mozliwosci. Karetka zawiezie ja do najblizszego a napisala ze nie chce rodzic w najblizszym...

autorko rodzic mozesz wszedzie - napewno cie zbadają i jak będzie akcja porodowa to zatrzymają, dwa tygodnie temu własnie jechałam z przyjaciółka do porodu własnie poza nasze miasto, takze bankowo przyjma!