Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba nic już nieda.

Nie wiem co już robić że sobą z zyciem i ludzi których nie potrzebnie krzywdze.

Polecane posty

Może dla tego że nie jestem dobry człowiekiem nie zasługuje żeby żyć,widzę że dzieje się co raz gorzej ten naług niszcz mnie, krzywdzi innych moja głupota, bo nie daje sobie rady.-zamiast wyjść z tego pogłębiam sobie problemy..

Chyba to nie tylko problem,że sam to robię ale to miejsce w którym mieszkam niema osoby która by nie piła nadużywała alkoholu, byłem na aa musiałem zrezygnować teraz czeka mnie odwyk, ale czy to coś da jak wrócę do całego tego bydła? Nie wiem bo ludzie którzy tam byli z tego miejsca robią to sama i nawet gorze

Może są osoby które powiedzą mi jak uciec stąd, zostawić wszystkich tych ludzi, ale ciężko jest samemu stanąć na nogi.

Gość Ad@jtma
Tu się ludzie tylko głównąmi zajmoja. Więc trudno żeby ktoś ci coś napisał tutaj normalnego

Gość gość
Ile masz lat?Uwierz mi,ze kazdy moze cos zmienic w swoim zyciu,musisz tylko chciec.

Gość Chyba nic już nie da
27 lat,być może że chce coś zmienić być może że trzeba chcieć,ale próbowałem i za każdym razem kiedy jak już ma być dobrze jest sam siebie zawodze, i wiem że niema na kogo zwalac winny,ale to otoczenie jeszcze bardziej się do tego przychyla.

Nie jest łatwo mi się stąd wyprowadzic bo mieszkania są drogie, i do tego mam na utrzymaniu 2 osoby..

Gość gość
Masz rodzine?Utrzymujesz rodzenstwo?Musisz byc stanowczy w sprawie alkoholu.Pokaz innym,ze nie jestes twardym czlowiekiem.

Gość gość
mialoby byc ''ze jestes''.Dobrze,ze zdajesz sobie sprawe ze swojej sytuacji.

Tak miało być że jestem, mam rodzinę, 2 dzieci ale dobrze że mieszkają w innej miejscowości, i nie muszę mnie widzieć jak jest pijany bo zawsze jadę do nich trzeźwy jestem tam 4 razy w tygodniu, bo chce coś zmienić dla nich ale jak narazie cały czas upadam.

Wiem że póki nie wyjadę albo nie zmienię miejsca w którym mieszkam będzie ciężko, bo tutaj alkohol jest codzieńie,i jak miała już taki długi czas Apstynecji Znów zaczęłem pić.. Nie kontroluje tego już po 4 PIWACH chciałem się zaszyć ale też kupe kasy to kosztuje i robia to wybrane osrodki

Gość gość
Wiem,ze srodowisko ma duzy wplyw na okreslone zachowania.Sama mieszkam w miejscowosci,w ktorej alkohol leje sie strumieniami.ale masz dzieci i sprobuj zmienic sie dla nich.

Gość gość
musisz tego baaaaaaaardzo chcieć !! każdy z nas ma jakieś marzenia a jakie są Twoje? jeśli je masz to może dla choć jednego zechcesz coś zmienić w swoim życiu??

Gość gość
I prosze cie nie pisz,ze nie zaslugujesz na zycie,bo to gowno prawda.

Gość trzydziechaaaaa
udaj sie do poradni aa, oni ci pomogą i zrób wszytsko, zeby wyrwać się z tego miejsca, gdzie jesteś widać, ze naprawdę chcesz zmienić to jak żyjesz, przykre, ze nie bardzo wiemy jak ci pomóc

no tak byłem w poradni ale względu na pracę musiałem zniej zrezygnować,bo godziny po prostu nie były takie albo praca albo leczenie,teraz jeszcze czeka mnie leczenie szpitalne wiec moge stracic prace

A jakie jest marzeńie mieć normalny dom,i normalną rodzinę żyć sobie godnie jak człowiek nie jak śmiec.

Gość trzydziechaaaaa
nie poddawaj się, pamiętaj, kiedy bóg drzwi zamyka, to otwiera okno... zawsze jest jakieś wyjście, najważniejsze jest to, ze chcesz coś zmienić, to, ze chcesz to juz z 80 procent sukcesu, resztą to działanie w tym kierunku i ciężka praca nad sobą. dasz radę, bo czemu masz nie dać. chyba raczej nie mozesz stracić pracy, kiedy się leczysz... czemu się tym martwisz

Bo osoba która pije nadużywa alkoholu jak ją w tym przypadku, jest postrzegana w tym kraju jak morderca, tym bardziej że powiedzą ci na twoje miejsce jest 10 chce pracować bo jakiś sposób muszę żyć i pomóc w domu,ale tak dużo pracy, i napewno muszę wyjechać stąd lub się wyprowadzić..

Gość gość
Taki kraj taki obyczaj, niestety wiem o co chodzi ale powiem tak to bardzo trudne jest wszystko.

Gość trzydziechaaaaa
czyli idziesz się leczyć z alko tak?wiesz tak orientacyjnie jak długo to będzie trwało? pamietaj, ze teraz najważniejszy jesteś ty sam, musisz wyjśc na prostą, bo inaczej wszystko nadal bedzie się walić. musisz zapanować nad sobą i swoim życiem bo tylko wtedy dasz szczęśliwe dzieciństwo i życie swoim dzieciom, musisz to zrobić jak najszybciej. a środowisko można zmienic zawsze, wystarczy wynieśc się z miejsca, w którym jesteś teraz nawet w ciemno, wejść do autobusu i wyjedź... ja tak kiedyś zrobiłam, w kieszeni miałam tylko 20 zł jak wychodziłam z domu i dowód osobisty i to tyle, a dziś mogę powiedzieć, ze mam wspaniałe, szczęśliwe życie. powodzenia

Gość Chyba nic już nieda
Tak wyjde ale co z mieszkaniem praca,to nie jest takie proste jak się wydaje tak mam jechać na terapię.