Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 123

Oświadczyny

Polecane posty

Gość gość 123

Witam:) wczoraj (dwa dni przed urodzinami) mój chłopak mi się oświadczył:) bardzo się cieszę ale ja nie chce jeszcze ślubu i nie chce o tym nikomu mowic (że jestem zaręczona) nawet rodzicom nie chce narazie mowic bo zaraz beda wszyscy wiedziec a nie chce tego...

Gość Juleczka99
To szkoda, że nie chcesz podzielić się z najbliższymi radością- ja bym od razu pobiegła w te pędy do rodziców, itp Gratulacje :D

Gość gość 123
No tak może masz rację ale ja jestem bardzo skromna osoba i nie lubię się dzielić nomin radosciami zresztą u mnie w domu nigdynie rozmawiane było o uczuciach czy radosciach... A mowic nie chce bo zaraz będęc oblegac kiedy ślubu i wogole a wesele dopiero w 2015 roku (wcześniej fundusze nie pozwalają chociaż mój narzeczony chciałaby już w przyszłym roku). Mamie może powiem ale poproszę żeby nikomu narazie nie mówiła

Gość malina 88
super:) a ile masz lat ?:) i ile jesteście ze soba?:) Fajnie bo tak z zaskoczenia Ci się oświadczył i niczego się nie spodziewałaś ?:P:):) napisz jak to bgylo ?:D Pozdrawiam :D

Gość gość 123
Jutro właśnie kończę 26lat on za kilk2 dni kończy 30 a że sobą jesteśmy 21 miesiecy:-D było super:) przygotował kolację deser prezent na urodziny i drugi prezent to pierścionek doznałam takiego szoku że on myśli że się nie cieszę:)

Gość malina 88
wow to fantastycznie !!!:D Gratuluje !!!:D Ja jestem rok młodsza od Ciebie :) Mój Chłopak jest w moim wieku i jesteśmy razem 6,5 roku ale mi sie jeszcze nie oświadczył ;p ale planujemy ślub tak żeby mieć 27 lat ;p więc mogę się spodziewać ........ ale Tobie zazdroszcze ze Cię tak zaskoczylł !!!! Super!!!:D::D:D:D

Gość gość
gówno nie zaręczyny!!! w tajemnicy, nie przy rodzicach, bez kwiatów i pierścionka - ściemnił tylko, żebyś tyłka dawała!!!

Gość nieeeedd
nie posraj sie z tego szczescia :/

Gość gość
Własnie fajnie ze bez kwiatow i rodzicow:) Takie spontaniczne zareczyny sa bardzo fajnym odczuciem:) My tez nie chcielismy takich z szopkami ze kwiaty,rodzice,jakas denna kolacyjka i "bal sztywniakow". Uwazam,ze to takie jakies dziwne pytac o reke rodzicow czy sie zgodza,bo co nawet jak sie nie zgodza a corka i tak powie TAK? Autorko gratulacje:) Nasze zareczyny tez byly spontaniczne i naprawde moj teraz juz mąż mega mnie zaskoczył:)

Gość gość
gość Własnie fajnie ze bez kwiatow i rodzicow xxxxxxxxxxx to weźcie jeszcze ślub bez księdza, albo urzędnika i bez papierka - bo po co to wam? będziesz żoną bez ślubu, tak jak narzeczoną bez zaręczyn!!!

Gość gość
Ale ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem chyba co ??!! Przeciez osoba wyraznie napisala ze ma juz męża;) Ja tez jestem za tym ze zareczyny powinny byc tylko dla niej i dla niego i slusznie osoba wyzej zadala pytanie w temacie rodzicow. Tez mielismy zareczyny we dwoje i rodzice zadnych zali do nas nie mieli,bo powiedzieli ze to jest nasz wybor i nasze zycie i z calego serca nam gratulowali. Wiec przestan pisac takie glupoty ze jak nie ma zareczyn bez rodzicow to nie ma slubu bez ksiezy heheheh

Gość gość 123
A kto wam powiedział że kwiatów nie było:) były piekne czerwone róże a w nich pierścionek:) a z rodzicami będzie później w przyszłym tygodniu...

Gość myślę że wiem, że czuję...
oświadczyny są dla ukochanej. zaręczyny to ten fakt że idziesz do rodziców z kwiatkami , ale to najpierw ukochana ma się zgodzić przecież.to powinna być wspólna intymna chwila dwojga ludzi a nie jeszcze rodziców w to wciągać. gratuluję kobietko ! dużo szczęścia z ukochanym.

Gość gość
Przy rodzicach nie wiem jak to będzie nie lubię takich scen w sensie takim że nie lubię koło siebie zamieszania... Boje się nawet im tego powiedziec... U nas w domu nigdy nie mówiło się uczuciach nie rozmawiano o problemach radosciach i smutkach najchętniej bym nie mówiła nikomu ale jak nie powiem to się mama obrazi...

Gość gość
co to za zaręczyny przy rodzicach :o. Gratuluję autorko, sama chciałabym być już zaręczona ale to nieprędko nadejdzie.

Gość żonka mężusia :)
z twoich wypowiedzi wnioskuję że na bank nie masz 26 lat tylko 16! Na bank!! :D "Boje się nawet im tego powiedziec.." Do szkoły proponuje a nie o głupotach myśleć... Poza tym to sposób w jaki piszesz.. no proszę cie albo jesteś wyjątkowo niedojrzała osobą albo współczuje wyjątkowo niskiego poziomu inteligencji.. (lub zazdroszczę wyobraźni) hahaha :)

Gość gość
też mam wrażenie, że autorka nie ma 26 lat, ten styl pisania jest raczej charakterystyczny dla 16-latki. Widać, że wątek dodała osoba młoda i bardzo niedojrzała. Ale mniejsza z tym, mimo wszystko gratuluję.

Gość gość
Boje się powiedziec w domu bo znam moja rodzinę i mama zaraz będzie że za wczas żeby się zastanowić że oni mi nie pomogą czyli od rodzinny nie będzie żadnych gratulacji czy radości tylko krytyka..

Gość gość
Ja zaręczyłam się w zeszłym roku tuż przed świętami - klimat całych zaręczyn był cudowny, ale absolutnie uważam, że to było NASZE małe święto i nikt poza Nami nie brał w tym udziału... Rodziców powiadomiliśmy na drugi dzień jak wróciliśmy - moja mama dostała bukiet kwiatów, a tata butelkę dobrej wódki od narzeczonego i tyle;)

Gość gość
nie rozumiem przeciez po zareczynach nie musisz odrazu brac slubu mozesz czekac 2 -3 lata. nie widze problemu. zareczyny nie zobowiazuja do ślubu na już.