Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca w przedszkolu w uk a polskie wyksztalcenie

Polecane posty

Gość gość

Czy ma ktos cos do powiedzenia w tym temacie ? Czy uznali wam polska pedagogike tutaj ??

Gość gość
Oczywiście ze uznali,trzeba przetłumaczyć papiery z polski i znać angielski.W Irlandii 450 euro tygodniowo wiecej nie zarobisz.

Gość kasha26
A jaka dokladnie specjalizacja ? Bo moja pedagogika ogolna nie zostala uznana nawet jako nvq 2 :/ pracuje to juz 3 lata I oni chca mnie wysylac na kursy teraz a ja wolalabym robic mgr na uniwersytecie otwartym z pedagogiki przedszkolnej ale nie moge nigdzie znalesc informacji czy polska pedagogika przedszkolna I wczesnoszkolna napewno zostanie uznana. Ja pracuje w londynie I tu papiery zawsze sa wysylane do specjaalnej instytucji ( nie jest to naric) ktora zajmuje sie tylko przedszkolami I szkolnictwem. Czy jest ktos z londynu I ma polskie wyksztalcenie ?

Gość gość
Hejka prosze o wypowiedzenie sie w tym temacie jest mi to bardzo pilne w tym momencie

Gość edabrowska
Wczesno i przed nirmalnie sa uznawane tylko warto zrobic QTS

Gość kasha26
Dzieki za odpowiedz wiesz ja w poniedzialem dzwonilam do przedszkola tez w londynie aby zapytac menager ktora jest polka czy ona wie cos na ten temat I ona mi odpowiedziala ze to wyksztalcenie sie nie liczy ze trzeba nvq robic. QTS co oznacza ? W moim przedszkolu nie maja pojecia o polskim wyksztalceniu bo pracuja tam tylko brytyjki bo angielskich studiach lub nvq no I nigdy wczesniej nie mieli doswiadczenia z naszymi dyplomami :/ dlatego wlasnie szukam pomocy tutaj bo juz nie wiem gdzie moge otrzymac orawdziwe informacje w tej sprawie. Edabrowska czy mozesz napisac troche wiecej w tym temacie, prosze

Gość edabrowska
QTS to qualified teacher status uprawniajacy cie do ykonywania zaqodu maucYciela na terenie anglii szkocji i walii. To taki naucYcielski council.tyle ze ja mam pelne studia mgr.zadnego nvq nie trzeba bo qts daje conajmniej level 4.poza tym nasze dyplomy sa europejskie-honorowane w ue.w necie znajdziesz aplikacje Qts.troszke to trwa ale warto.swobodnie pracuje jako reception class teacher.wysylaj cv.zajmij sie qts i powodzenia. Ps. Nie sluchaj polek:)

Gość kasha26
Dzieki za szybka odpowiedz. Ja jeszcze nie mam wczesnoszkolnej w tym momencie mam tylko pedagogike ogolna wiec do tej instytucji jak narazie to nie mam co wysylac a szukam informacji odnosnie wyksztalcenia dlatego ze w moim przedszkolu wymagaja nvq po 2015 wszyscy musza miec nvq3 minimum. Ja wlasnie stoje przed wyborem robic nvq przez okolo 2 lata lub mgr I sila rzeczy mgr jest bardziej kuszace. Jest teraz mozliwosc robienia wczesnoszkolnej na pol uniwersytecie otwartym. Pewnie nie musze pisac ile kosztuje mgr na uczelni brytyjskiej.... I dodatkowo na mgr nie mozna dostac pomocy finansowej jak na licencjacie. Dlatego powaznie zastanawiam sie nad tym kierunkim bo tez w przyszlosci chcialabym pracowac na takim stanowsku jak ty. Praca w prywatnym przedszkolu jest ciezka, dlugie godziny, papierow po uszy ...a przepuszczam ze zarobki nizsze niz w panstwowej Dzieki ze sie odezwalas....ukaxalas mi swiatelko w tunelu ;)

Gość gość
Ktos jeszcze pracuje w przedszkolu ?

Gość gość
??

Gość gość
moja koleżanka pracuje robiła roczny kurs miała praktykę w przedszkolu teraz tam pracuje

Gość gość
Hejka czy twoja kolezankamiala jakies kwalifikacjez z polski ?

Gość gość
?

Gość gość
Ale czy Ty chcesz pracowac jako nauczycielka czy TA ?

Gość gość
Nauczycielka. W tej chwili pracuje jako asystent w dziennym przedszkolu, ale nie satysfakcjonuje mnie kasa dlatego chcialabym jako nauczyciel wlasnie. Zawsze chcialam miec wczesnoszkolna ( w tej chwil mam pedagogike ogolna I prace socjalna skonczona) I mam szanse na uniwersytecie otwartym robic wczesnoszkolna ale nie jestem na 100 % pewna czy to napewno sie liczy w uk.

Gość gość
Wydaje mi sie ze sie liczy , ja pracuje w szkole jako TA , ale chce zostac SENCO , wiec mysze najpierw byc nauczycielem zeby byc SENCO , mam NVQ2 teraz robie NVQ 3 , a potem musze zrobic degree 3 lata , tez patrzylam na Open University i chyba zdecyduje sie na to .

Gość gość
Jesli bedziesz robic licencjata to chyba warto na ang uniwerek bo na to dostaniesz kase. Ja niestety musz robic przez polski open un bo jest duzo taniej a trzeba zaplacic z wlasnej kieszeni ... na mgr juz nie prrzysluguje pomoc finansowa no chyba ze od pracodawcy ale ci nie bardz chca sponsorowac ma degrre. Szczesciara jestes :) do szkoly trudniej sie dostac niz do przedszkola dziennego. Dlugo szukalas swojej pracy ?

Gość gość
Akurat dlugo nie szukalam , zlozylam 5 podan , zaprosili mnie do 2 szkol na interview , poszlam na pierwsze i zaproponowali mi prace , wiec zadzwonilam do drugiej i odwolalam interview. Mieli 60 podan na to stanowisko , 5 osob zaprosili na interview i ja dostalam prace - wiecej szczescia niz rozumu :)

Gość gość
Hehe szczesciara tez tak bym chciala ; p ale napewno mialas juz jakies doswiadczenie ?

Gość gość
Ponawiam temat :)

Gość gość
postaraj sie a na pewno cie przyjmą do przedczkola dla ciapatych dzieci zrób laske czarnemu kierownikowi a stanowisko masz pewne. nie wstyć sie zrobić mu gałe nasze polki tak tam robią i jak sama widzisz odnoszą sukcesy no ma sie rozumieć czasem wracają do polski z podkulonym ogonem i z czarnym benkartem ale to sporadycznie. pozdrawiam i powodzenia życze.

Gość gość
Moja koleżanka miala kwalifikacje z pl i bez problemu ja przyjęli. Wszystko zależy od przedszkola.

Gość Żmuda
Witam dziewczyny ja też chcę emigrować bo musimy dobrze znać język by uczyć nasze Polskie dzieci w naszym przedszkolu a uczestnictwo w kursie 180 godzinnym nie dało mi zadowalającej mnie umiejętności płynnego mówienia w tym języku liczę na to że jeśli pomogłybyście mi w uzyskaniu jakiegoś pewnego kontaktu to bym mi się udało swój cel osiągnąć.Pozdrawiam mam nadzieję, że tu jeszcze ktoś zagląda buziaczki miłego dnia. Dzięki za pomoc