Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Pudelek86

Swędzące pryszcze na skórze głowy. POMOCY!

Polecane posty

Witam. Od 4 lat mam problem z pryszczami :( Miałam je na twarzy, dekoldzie, plecach i na głowie. Te na twarzy wyleczyłam stosując cały rok benzacne, do teraz muszę myć twarz przynajmniej 5 razy dziennie a potem nawilżać kremem (bo po benzacne skóra się bardzo wysuszyłam a jak jest wysuszona to produkuje sebum). Ale generalnie jest ok, pryszcz się jakiś gdzieniegdzie tylko pojawia. Te na dekoldzie i plecach jakoś same zniknęły, może to były takie z okresu dojrzewania? W każdym razie po problemie. Niestety te na głowie pozostały. Nie ma ich zbyt wiele, ok 10-20 mam na głowie. Problem w tym, że są ropne i w momencie "budowania się" strasznie swędzą. Świąd nasila się wieczorem i w nocy czasem nie daje mi spać dopóki wszystkich nie powyciskam (tylko wyciśnięcie przynosi ulgę). Włosy przy skórze są nieprzyjemne w dotyku, ciężko mi to określić ale czuć że są chore. Ze zdjęć zauważyłam że od tych 4 lat włosy bardzo mi się przerzedziły, gdy wiążę kucyka jest ich jakaś 1/3 z tego co było kiedyś. Byłam z tym u wielu lekarzy ale każdy potraktował to jako łojotokowe zapalenie skóry, dawali mi takie same bądź podobne leki. Leczenie tymi specyfikami trwało zazwyczaj 2 tygodnie a efekt był max na miesiąc, potem od nowa. W końcu się poddałam, bo ileż można stosować antybiotyki. Żyję z tym jakoś ale chciałabym się tego w końcu pozbyć, naprawdę nie wiem co zrobić, pomóżcie :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować