Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marinika buba

Antykoncepcja od 6 lat a planowana ciąża...

Polecane posty

Gość marinika buba

Zastanawiam się, czy to że tak długo już zażywam tabletki antykoncepcyjne, bedzie miał wpływ na zajscie w ciąże. Za miesiąc wychodzę za mąż, za rok chcielibyśmy już mieć dzidziusia i właśnie narzeczony radzi abym już odstawiła tabletki bo na pewno tak szybko nie zajdę Za 2 miesiace mam wizytę u ginekologa więc jego zapytam wtedy ale moża któraś w własnego doświadczenia coś mi doradzi? Odstawiać już tabletki czy jeszcze poczekać? Kwas foliowy już mam zakupiony i wlasnie zamierzam zaczac brac bo na to nigdy nie jest za wcześnie...

Gość gość
Kwas foliowy powinnas przyjmowac przez caly czas stosowania tabletek antykoncepcyjnych. Nikt Ci nie powie kiedy wróci płodność. Jednym wraca od razu, innym po pol roku, niektorym trzeba pomoc farmakologicznie. I czas brania tabletek nie ma tu znaczenia.

Gość gość
Zależy od organizmu. Ja przyjmowałam tabletki chyba ok 5 lat, po odstawieniu zaszłam w 3 cyklu. Wystarczyło, ze wyznaczałam sobie dni plodne testerem na slinę. I kwas foliowy obowiązkowo

Gość gość
Kwas foliowy w trakcie antykoncepcji? niby po co?

Gość gość
Po tak długim łykaniu tabletek to będą conajmniej bliżniaki.

Gość gość
Bo antykoncepcja hormonalna zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego z pokarmów i dlatego trzeba go suplementować.

Gość gość
Bzdura.

Gość gość
Lepiej odstaw te tebletki jak najszybciej. Mi po kilku latach brania, znikła owulacja i dopiero 2 lata brania leków ja przywróciły. Oczywiście są i takie przypadki, że kobieta zapomni jednej w cyklu i zachodzi w ciąże. Wszystko sprawa indywidualna.

Gość gość
Dziewczyna póki młoda ma zapas jajeczek.Z biegiem lat je traci i w końcu staje się bezpłodna.Jest to rzecz naturalna.Dlatego na ciąże trzeba wybrać czas odpowiedni.W cześnie bierzecie hormony,aby nie było wpadki,a później aby zaciążyć.

Gość antykoncepcja
Test płodności na ślinę to dobry pomysł. Dla osób poszukujących antykoncepcji polecam swojego bloga i dostęp do banerów, które przekierowują na właściwe strony. izakrzyczkowska@blogspot.com