Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annairu

Którą diete wybrać?

Polecane posty

Gość Annairu

Witam wszystkich. Kilka dni temu postanowiłam zabrać się w końcu za siebie i zrzucić tą oponke z brzucha która wesoło się trzęsie razem z boczkami kiedy chodze etc. Mam figure jabłuszka, ogólnie NIBY jestem szczupła i być może to wina moich wielkich kompleksów ale ja widze tą ogromną opone wokół brzucha i mam zamiar się jej pozbyć. Zaznaczę że nie chodzi mi o zrzucenie wagi, mam wagę prawidłową i tak na prawdę nie interesują mnie typowo kilogramy i ich spadek a pozbycie się tych centymetrów w pasie i biodrach. Mimo że wage mam prawidłową to procent tkanki tłuszczowej w organizmie jest zbyt duży i nie wiem za bardzo jak się za to skutecznie zabrać. Kiedyś już próbowałam biegania ale niestety nie przynosiło takich efektów jakie zamerzałam. Codziennie stosuję teraz pewne ćwiczenia głównie składające się z interwałów ale również z siłowych. W międzyczasie dorzucam też rolki a w niedalekiej przyszłości dojdzie rower. Od jakiegoś czasu ograniczam śmieci w żywności jaką spożywam, zrezygnowałam ze słodyczy i fast food'ów, gazowanych kolorowych napoji, piwa i innego alkoholu (pity wyłącznie okazjonalnie), przerzuciłam się na większa ilość warzywek, lekkich serków i moje ukochane ciemne pieczywko. Niby ok ale mam wrażenie że to nie wystarczy. Ogólnie jak już mówiłam wcześniej zależy mi na płaskim ładnym brzuszku i ładnie zarysowanej talii bez trzęsącej sie galarety. Oraz na ładnie zarysowanych lekko widocznych mięśniach. Więc pomyślałam że wesprę te ćwiczenia jakąś niezbyt rygorystyczną (bo wiem że to nie dla mnie) dietą. Spędziłam dużo czasu na czytaniu o dietach ale jest tyle różnych artykułów i opinii że nic z tego nie wiem i w głowie mam mentlik. Najpierw sie skłaniałam do niskotłuszczowej, potem do diety Dukana, potem znowu przeczytałam o diecie niskowęglowowdanowej i o Lutzu ale z kolei przeraziła mnie ilość spożywanego tłuszczu w niej którego ja chce się pozbyć ze swojego organizmu. Interesuje mnie raczej niezbyt długa dieta, od 2 do 5 lub 6 tygodni. Pomóżcie coś wybrać :(

Gość gość
na pewno dieta south beach wyszczupla brzuch robilam ja pare lat temu i naprawde brzuch, boczki zniknelay , teraz po paru latach mam mała oponke i wlasnie robie znowu south beach , albo dieta z niskim indeksem glikemicznym tez likwiduje brzuch i boczki

Gość Olcia Dubicka
Diety to Ci żadnej nie polecę bo jak dla mnie one nie działały i poszłam inną drogą a skoro dla mnie nie działały tak jak chciałam to bez sensu je polecać. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle. :)

Gość gość
Olcia - że też Tobie się jeszcze nie znudziło - namolna jesteś i upierdliwa jak mucha!!!!!!!!! W zyciu bym takiej babie dziecka nie powierzyła.

Gość gość
olcie dziekuemy :( idz juz sobie

Gość gość
moz e wogole nie bawi zadnego dziecka tylko tak pisze i pisze bzdety