Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana.

Długie okresy.

Polecane posty

Gość Załamana.

Hej dziewczyny! Mam 19 lat i od 4 lat mam strasznie nieregularne, bolesne i obfite okresy. Czuję, że jestem bardzo rzadkim przypadkiem, ponieważ moje okresy od zawsze trwają nawet po 4tyg.! Ostatnio to po 2,5 tyg.. i zaraz po 1,5 tyg. dostaję go znowu. :( Przy wykonywaniu jakichkolwiek ćwiczeń fizycznych dostaję plamień.. W grudniu 2012r. postanowiłam w końcu wybrać się pierwszy raz do ginekologa i usłyszałam, że jest to prawdopodobnie PCOS. :( dostałam d*phaston, przez 4 miesiące brałam go, troszkę mi się wyregulował i w kwietniu wybrałam się do ginekologa po raz kolejny, lekarka nie przypisała mi żadnych leków tylko kazała wykonać badania (TSH, prolaktyna, testosteron) wszystko mam w normie. Pytałam czy będę miała problem z zajściem w przyszłości w ciążę, a ona odpowiedziała, że będzie mnie leczyć d*phastonem i nie powinnam mieć problemów. Przyznam wam, że właśnie mija już rok jak współżyję z chłopakiem bez zabezpieczenia, za każdym razem kończy we mnie i nic, wiem, że jestem młoda, ale ten fakt mnie strasznie dołuje... :( nawet jakbym zaszła to mam warunki i wspaniałego chłopaka, także to by nie była żadna tragedia dla mnie. Wracając do mojego okresu, to na początku lipca, dostałam strasznych bóli w podbrzuszu, że chodzenie sprawiało mi trudność, cały dzień leżałam, nie miałam chęci do życia i tak mam do teraz z tym, że już nie mam takich mocnych bóli jak właśnie w ten jeden dzień po prostu jestem osłabiona i nie mam ochoty na nic. Czekam na okres, ostatni miałam 05.06.2013r i nie mam go do dzisiaj. Mam okropne bóle podbrzusza i krzyża.. Teraz nawet oddanie moczu jest dla mnie bolesne, ponieważ gdy w nocy wstanę się załatwić albo jak trochę mocz wstrzymam, to te bóle się strasznie nasilają. Brzuch mam spuchnięty.. Zaczęły mi włosy garściami wypadać, nie wiem czy to jest z tym powiązane.. Robiłam już dwa testy i oba były negatywne. Jutro idę do ginekologa.. Jestem ciekawa czy jest tu jakaś dziewczyna z podobnymi objawami czy jestem jedyna. :(

Gość gość
Mialas robione usg?