Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amandaaaaaaa89

Kupno psa

Polecane posty

Gość Amandaaaaaaa89

Witam. Planuję kupno psa... mieszkam w duzym mieszkaniu w bloku, Myslalam juz o goldenie ale jednak obawiam się, że jest to za duzy i zbyt wymagający piesek jak dla mnie, eraz nie pracuję ale niedlugo zaczynam poszukiwania pracy, Chcę pieska kupić teraz żeby go nauczyć, przyzwyczajać zeby zostawał sam w domu itp. Jakie razy polecacie> z tych mniejszych? co sądzicie o Yorkach? Proszę o radyyyyyy

Gość czego tu szukasz
Pies rasowy=pies z hodowli= kilka tyś zł./ jeśli chcesz kupić psa na allegro albo bazarze zeby udawał rasowego to lepiej przygarnij jakiegoś biedaka ze schroniska

Gość gość88
Oho, już jakiś nawiedzony psiarz się pojawił :classic_cool:

Gość amandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chcę kupić psa rasowego z hodowli. Sorki ale moi rodzice mają rasowego psa za 500 zł orietnuję się w cenach i psach. Porady typu weź ze schroniska już przerabiałam dzięki.

Gość czego tu szukasz
Za 500zl??? Za 500zl to możesz kupić yorka od pana wpadka z tablicy. Zadzwoń do pierwszej lepszej hodowli gowniaro i się zorientuj. Ja za mastiffa zapłaciłam prawie 6 tyś.

Tu na forum jedna Pani chciała oddać w miarę wytresowanego 7-letniego pieska, może lepiej go przygarnąć niż kupować? Jeśli tamten nie znajdzie nowego właściciela, to go uśpią.

Gość Multimedia
Mam yorka. Jest maly wiec nie wymaga dużo miejsca. Ale musi sie wybiegac. Zatem codzienne spacery są obowiązkowe. U mnie wyznacznikiem wyboru rasy nie była moda, ale to, ze mieszkam w małym domu, niechęć do zbierania ogromnych kup ;-) (jednak małe kupki łatwiej i lepiej sie sprząta) i alergia domowników, a włosy yorka nie uczulaja.

Gówniaro? weż facet mnie nie obrażaj Yorka mogę kupić z rodowodem za 1000 zł i co to za problem? Mam psa rasowego za 500 zł bez rodowodu bo nie patrzę na papierak a na to jak wygląda i czy jest kochany... weź facet ogarnij bo żal tu robisz s********j hejtować i tworzyć takie denne wpisy gdzieś indziej. Pozdrowaienia :) i miłej nocki życzę :P

Gość gość
nie ma psów rodowodowych z hodowli za 500zł , to sa tylko psy w typie danej rasy a nie rasowe !!!!!!!!!!!!! polecam buldoga francuskiego , są boskie !!

Pies NIE musi mieć rodowodu... nie interesuje mnie papierek... a yorka lub też innego takiego pieska w schronisku nie dostanę. Jakbym chiała rudego kundla to bym już go dawno miała, np west white terrier bez rodowodu kosztuje około 800 zł. Szukam po prostu pieska, który nadaje się do bloku w mieszkaniu i nie jest za duży.

Gość gość
owszem na necie jest sporo ogłoszęn ze za 1000 zł rodowody pies ale niestety to jest naciąganie ludzi , bo jaki ten pies ma rodowód ? matka nieznzna. ojciec nieznany , nie są to psy wystawowe i żaden porządny związek kynologiczny ich nie przygarnie zazwyczaj są to psy zaresjestrowane w jakiś stowarzyszeniach kynologicznych a to niestety nie to samo co związek kynologiczny !!

Multimedia. A jest hałaśliwy? wiem , że dużo zależy od wychowania pieska, jednak niektóre mają taki temperamet, że może być ciężko..

Gość czego tu szukasz
To lepiej zwróć uwagę bo wyobraź sobie ze takie psy za 500 zł pochodzą z pseudohodowlii gdzie suki często są eksploatowane do granic możliwości, żywione tanim kosztem. Jakim cudem ktoś ma zrobić biznes sprzedając psa za 500 zł, gdy utrzymanie samej suki ciężarnej, szczepienia szczeniąt, dobre żywienie kosztuje kupę kasy. 15kg dobrze zbilansowanej karmy dla psa to koszt ok 300zl. Wiec dziecko zamiast pieprzyc jaka jesteś matka miłosierdzia i patrzysz czy piesek jest kochany i nie potrzebujesz rodowodu to weź kundla, bo twoj pies z bazaru niczym od niego się nie będzie różnił.

Gość czekam na skowyt zazdrości
Nie rozumiecie, że autorka w d***e ma rodowód? Po c**j się produkujecie? :O

Gość gość
amandaaaa nie rozumiesz jednego white terier bez rodowodu nie jest white terierem jest zwykłym kundel w typie !!!!!!! white terriera

Mogę mieć zwykłego kundla w typie white terriera :p serio nie przeszkadza mi to, bo takiego już posiadam i jest przecudowny :P chcę kupić po prostu małego, fajnego pieska. Nie będe z nim zapierdzielać na wytstawy... Czy tak cieżko to zrozumieć?

Gość gość
goldena NIGDY !!!!!!!!!!!!! w życiu gdzieś tu są dwa tematy o tej rasie poszukaj sobie może jak poczytasz to chęć na tę rasę stanowczo ci odejdzie w ogóle żadnych psów myśliwskich a tym bardziej Retriverów !! ja tylko grzecznie przestrzegam :) bo potem z jakieś 14 lat męki i utrapień pod każdym względem z tymi psami

Gość Multimedia
Nie jest bardzo hałaśliwy. Wyskoczy czasem do ogródka i ujada jak zobaczy ptaszki albo koty na ogrodzeniu. ;-) Poza tym jest ok.

Gość czego tu szukasz
Przez takich debili jak ty pelno meneli robi biznes, trzymają kilka popularnych ras i rozmnażają ile się da, wykanczajac suki. Przez to rasy tracą swoje wzorcowe cechy bo w pseidohodowli nikt o to nie dba, o historie rasy, i o to do czego pies został wyhodowany. Poczytaj kilka książek to się dowiesz jaki pies do ciebie pasuje bo nie powinno się zwracać uwagi na wygląd tylko właśnie na przeznaczenie, później odłóż trochę kasy i wybierz się do porządnej hodowli.

O goldenach już się naczytałam i zrezygnowałam, wiem , że trzeba im poświęcać bardzo dużo czau na spacery, aportowanie. No i mieszkanie w bloku. Bardzo mi się podobają ale już przemyślałam sprawę i szukam mniejszego psiaka... Myślę o tym yorku. Wiem, że umiejętnie wychowane mogą być bardzo mądre, denerwuje mnie, że krążą o nich takie stereotypy, że to psy które,, mają tylko wyglądać"

Gość gość
co do psów z rodowodem zawsze bym kupowała z rodowodem gdyby nie...........to że hodowcy to cholerni oszuści ! ani nie macie pojęcia co robią w swoich hodowlach ! dwa, takie popieranie R=R to naganianie hodowcom popytu a co za tym idzie podaży trzy ,obecnie hodowcą zostaje co druga osoba zupełnie nie znająca się na tym co hoduje !!!! poczytajcie tylko po forach co teraz się lęgnie w hodowlach z takimi chorobami powikłaniami oraz oszustwem Polski Zkwp nigdy się nie borykał ...choć nie oficjalnie sam się przyczynia do tego stanu rzeczy ! Wystawy są obecnie organizowane tylko po to aby Zkwp obławiało się kasą !!! a to jak zaniżają poziom ,kiedyś dobrych Polskich hodowli zupełnie się nie liczy ! i tak na marginesie ... nie polecam zdecydowanie Goldena :) nie sugerujcie się proszę wyglądem psa jak i tym jaki jest śliczniutki będąc szczeniakiem ....myślcie że z tym psem przyjdzie Wam przeżyć plus minus lat około 15stu przy dobrym zdrowiu :) jak nie chcesz swojego cennego zdrowia stracić ...nie bierz żadnego psa pochodzącego z linii Retriverów :) pozdrawiam

Gość gość
Mam alaskana ze schronu pies bardzo wdzieczny ale nigdy psa w bloku to jest jakas masakra muj ma kojec i welkie pole do popisu

Gość gość
czego tu szukasz - szczenię rodziców którzy posiadają rodowód, a nie zostali wystawieni nazywasz kundlem ? P********y snobizm. Związek kynologiczny jest upośledzoną instytucją dla niedorozwojów, wielokrotnie byłam świadkiem nieznajomości rasy, przez tzw sędziów. Układy, układziki. Związek kynologiczny daje przyzwolenie na tworzenie ras kalekich kosztem zdrowia i cech charakteru, byle tylko osiągnąć idealny, wręcz często karykaturalny wygląd.

Gość Multimedia
Mój nie wyglada chyba jakoś zjawiskowo. Po prostu dla mńie jest najlepszy ;-) Kochaniutki przytulaczek. Właśnie po to go kupiłam. By był małym przyjacielem domu, towarzyszem... I jest bardzo mądry. Wiele rozumie. Nauczyłam go w 4 miesiące: siad, waruj i lapa. Ma dość dużo zabawek do gryzienia. Potrafi aportowac. Rozróżnia te zabawki i kiedy mówię "przynies żabę" to on przynosi żabę. :-) Ma jeszcze szczura, krokodyli, piłeczkę, słonia, indora. Zawsze przynosi właściwa zabawkę.

Gość gość
ja mam 3 psy 2 z nich to kundelki,które maleńkie przygarnęłam teraz są różnej wielkości trzeci to malamut ten jest najspokojniejszy,mniejsze robią dużo hałasu,mieszkam w domu z dużym ogrodem więc mają swobodę,zazwyczaj zawsze mieliśmy przybłędy i w nosie miałam rasy ,ważne żeby pies był naszym przyjacielem a nie sposobem na zarabianie

Mój west, tzn moich rodziców też ma full zabaweczek i przynosi właściwe. Myślę, że jak z nim popracuję to też będzie małym mądralą. Właśnie tego oczekuje od pieska, żeby był miłym towarzyszem. Spacerki itp... Multimedia dziękuję za opinie :)

Gość mcklmre
Nie wiem jak jest w Polsce ale w kraju gdzie mieszkam funkcjonuje spca gdzie można zgłaszać wszystkie niepokojące sygnały z hodowli prawdziwych i tych pseudo, wogole to taka Police dla zwierząt

Gość gość
Jak mozna miec taka karykature psa jak westi czy york?

Gość gość
to ze nauczysz psa komend nie ma nic wspolnego z inteligencja