Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca jak jetsa

co oznaczają takie wyniki???

Polecane posty

Gość pytajaca jak jetsa

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG <0,130 niestety nie ma norm przy wyniku.

Gość gość
musza bydz podane przedziały referencyjne jeli nie masz na swoim wydruku to dzwon do laboratorium, zeby ci podali bez przedziału ref wynik nie ma najmniejszego znaczenia

Gość gość
Jest to wynik ujemny. Ale popatrz dokladnie,moze normy przerzucilo na druga strone/kartke

Gość gość
musisz mieć na wynikach przedział podany :/ ujemny <1.6 wątpliwy 1,6-2.9 dodatni 3 i wyżej jak widać masz wynik ujemny wiec nigdy na toxo nie chorowałaś , jak jestes w ciąży myj dokładnie owoce , warzywa, unikaj kociej kuwety, uważaj przy obróbce mięsa

Gość pytajaca jak jetsa
no niestety nie ma , to są wyniki on-line dopiero w poniedziałek jadę odebrać, na kartce pewnie będzie zakres (tak samo miałam przy becie, online był bez norm) za tydzien do lekarza, myślałam że może ktoś wie albo ma normy??? to było labolatorium diagnostyka diag.pl mają w całej POlsce palcówki, może ktoś robił? chciaż ogólnie nie polecam, tzn wyniki są bardzo szybko ale jest drogo , nawet z ich niby kartą stałego klienta. robiłam też na hiv, różyczkę i wirusowe zap i wszędzie był wynik: ujemny no ale przy tej toxo inaczej:( trochę się boję, bo kocham koty, mam kota którego trzymam w domu i każdy mi truje d*pe że będę miała dziecko chore itp:(

Gość gość
to ten zakres podałam ci z diagnostyki :) zaprzyjaźnij się z mydłem antybakteryjnym czesto myj ręce co do kotów utarło się ze to one sa najczystszym złem dla kobiet w ciąży a toxo można się zarazić nie tylko od nich. Ale kuwetą się nie zajmuj, nie dawaj też kotu "buziaków"

Gość pytajaca jak jetsa
dziewczyny jednak są normy, poszukałam i dodali całe badania w pdf;) ale wcześniet tego nie było tzn dawniej jak robiłam. oto normy: toxoplazmoza gondii: Przeciwciała w kl IgG <0,130 IU/ml <1,0 ujemny >/ 1,0 - <3,0 niejednoznaczyny >/ 3,0 dodatni dzięki za zainteresowanie i wszystkie odpowiedzi:*