Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

propozycja obiadu na piatek...

Polecane posty

Bom dia🖐️ Kto wie w jakim jezyku sie przywitalem? Witam wszystkich moich czytelnikow🖐️ Dzis piatek, jutro rano wyjezdzam na 2 dni nad jezioro do znajomych na domek. W zwiazku z tym nie bede dzis robil jakichs wielkich obiadow, bo nie chce kupowac za duzo produktow na weekend. Dzisiejsza propozycja bedzie troche wiecej kosztowac, wiez z gory przepraszam czytelnikow troche mniej zamoznych. Oto moja propozycja obiadu na piatek: 1) smazone na masle krewetki tygrysie z sokiem cytryny, pieprzem i natka pietruszki, 2) pieczywo czosnkowe z Piotra i Pawla, 3) lody dla ochlody, 4) dzban cytrynowej Lipton ice tea, 5) mojito, 6) kilka piwek. Smacznego.

Gość gość
pozdrawiam cie ciulu srodkowym palcem 🖐️

Gość gość
Panie Maćku mam pytanie:Co to jest mojito,a tak przy okazji jakby Pan raczył odpowiedzieć to co to jest smutis?Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę smacznego

Mojito to jest koktajl alkoholowy z Kuby, oparty na rumie, limonce, miecie, wodzie gazowanej i lodzie. Mozna zrobic samemu, ale jest tez do kupienia w butelkach. Zazwyczaj na stoiskach gdzie jest piwo - w marketach. A smutis, to ja tak nazywam smoothie;) Smoothie to koktajl ze zmiksowanych owocow, moze byc z dodatkiem lody, a takze mleka czy jogurtu.

Tu jest troche przepisow na smutisy:http://allrec*pes.pl/przepisy/tagi-1815/smoothie.aspx

Jesli chodzi o krewetki, to nie wiem, nie wiem. Aczkolwiek ufam Ci, więc może bym spróbowała. Całość super, tylko tych napoi dużo, zmieścisz?

Tak Kamila, alkoholowe. Wszystko jest dla ludzi. Byle z umiarem. O ile znasz to slowko.

Gość Fanka fanów
Zapomniales dodac, ze mimo tego iz bedziesz na wyjezdzie bedziesz pisywal do nas na kafeterii. Czyzby tak tym razem mialo nie byc?

@fanka fanow: oczywiscie, ze bede pisac na kafeterii, to sie rozumie samo przez siebie. Ja tu bede zawsze pisac.

Gość Fanka fanów
To nastepnym razem prosilabym Ciebie abys uwzglednil ta informacje bo juz myslalam, ze powoli wycofujesz sie z kafeterii.

Gość Głodna laska
Jakieś biedne te obiady. Chociaż do tych krewetek jakiś makaron.

@fanka fanow: dlaczego mialbym sie wycofac z kafeterii? Podoba mi sie na tym forum.

@glodna laska: pieczywo czosnkowe mi wystarczy. Latem az tak sie nie obzeram, zreszta jutro jade na grilla, to musze miec miejsce. Poza tym jest piatek.

Gość Głodna laska
Spoko. Ja mówię o swoich upodobaniach.

Gość Panie Poli..dioto
co Pan sciemniasz, przecież typowy pana obiadek w piatki to mielonka turystyczna, buhahahaha

Akurat dzis mam kanapki z serem plesniowym i pomidorem. @Kamila: dostaniesz krewetke.