Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mia98xyz

Dziwne zabarwienie warg sromowych!

Polecane posty

Gość Mia98xyz

Nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi, więc ciężko porównać mi jak było przedtem, higienę utrzymuję, jednak zauważyłam jakiś czas temu, przyglądając się po goleniu miejsc intymnych, iż moje wargi sromowe zewnętrzne są jakiejś ciemniejszej barwy, jakby lekko brązowo-różowej, na tle wzgórka strasznie głupio to wygląda, jak jakaś wielka brudna plama :( jakbym się nie myła, próbowałam łagodzić to kremami, myślałam że może to od golenia, jednak w ogóle nie zginął problem, nie boli mnie to , ani nie pali, nic z tych rzeczy, drażni mnie wyłącznie ten wygląd... czy to normalne, że to tak wygląda??

Gość dsvcasvcascvasvasvadsvad
Wydaje mi się, że normalne. Nie bez przyczyny powstała masa kremów do rozjaśniania okolic sromu, bo teraz jest moda na młodzieńczy wygląd i tam, a dojrzałe kobiety przeważnie mają tak jak Ty, czyli ciemniejszą skórę.

Gość gość
Normalne.

Gość takie same...
Nie przejmuj się - też już jakiś czas temu zauważyłam to u siebie - normalna sprawa - jak powiedział mój gin - z czasem dzieje się tak po prostu - naturalne przemiany. Faceci np. martwią się , ze penis zmienia barwę - to normalne podczas dojrzewania, dorastania i...niestety wraz z wiekiem takich zmian jest więcej - co nie znaczy, iż należy się nimi przejmować.

Gość Mia98xyz
jeśli tak to już jestem spokojniejsza, bo bardziej bałam się odnośnie zdrowia, jednak naprawdę wygląda to kiepsko, dosłownie jak jakaś brudna, niedomyta plama...

Gość karolcia1345aaaa
U mnie też wystąpiło zabarwienie warg sromowych na kolor ciemny. U gina, którego wtedy byłam zapisana uzyskałam info, że to czerniak.( w 3 tygodnie schudłam 8kg z przerażenia). Szybko miałam załatwiona wizytę w szpitalu a ze względu na to, ze jestem młoda a miałam podejrzenie tego czerniaka to badało mnie 2 ginekologów i 2 onkologów(w między czasie miałam wizytę na prywatnie u innego onkologa, którą sobie sama załatwiłam) Miałam robione badania histopatologiczne poprzez wycięcie tego ciemnego naskórka i na szczęście wyszło, że to nie rak. Dokładnie to się nazywa rogowacenie sromu.(właśnie jest to ta ciemna plama) Do tego mam bielactwo sromu. W zeszłe wakacje miałam troszkę wycinane tego ciemnego naskórka, w lutym miałam kontrole i teraz w wakacje również mam wizytę. To z czasem trzeba wycinać bo może się powiększa i trzeba trochę usuwać. Jak mi powiedzieli podczas zabiegu, że ni mogą mi wyciąć warg sromowych bo jestem za młoda to będą co jakiś czas wycinać po troszeczku. Piszę ci po to abyś poszła do gina a najlepiej 2 bo to co wydaję się u jednego nie groźne u innego może być poważnym schorzeniem więc idź do paru lekarzy i zapytaj. Nie straszę cie tylko jak nie które osoby piszą, że to nic takiego to się trochę mylą bo u mnie wyszło to inaczej. Jak napisałam wcześniej konsultowałam to z 2 ginami i onkologami nie jednym a z 3 więc tylu lekarzy nie mogło się mylić i mówili mi to samo.

Gość karolcia1345aaaa
I dokładnie jak napisałaś to wygląda jak brudna nie domyta plama.

Gość gość
Wynika to z braku używania tego organu ciała.Sama depilacja nic nie zrobi.