Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nestea89

Zatoki w ciązy

Polecane posty

Gość Nestea89

Hej kochane, jestem w 20tyg ciązy i mam mały problem. Chłopak przeziębił sie no i przeszło na mnie, on dostał antybiotyk i po 2dniach był jak nowo narodzony, a ja... męczyłam sie z dwa tygodnie. Leciałam tylko na rutinoscorbinie i jakieś krople do nosa z wody morskiej, gdy wyzdrowiałam no..hmm.. wszystko oczywiście mi przeszło, ale budze sie rano z potwornym bólem głowy a w nosie to mam istne piekło cały zatkany ropą i krwią i nie są miękkie "gluty" tylko twarde jak kamień kawałki. Głowa boli mnie przy leżeniu, przy schylaniu. Poszłam do lekarza rodzinnego dał mi skierowanie do laryngologa no i dziś od niego wróciłam jestem kompletnie nie zadowolona. Zacytuje " A co ja Pani poradze jakby Pani w ciązy nie była to leczenie by było, ciąza jest leczenia nie ma. Cierp ciało co sie chciało" Nawet mnie nie zbadała no oczywiscie weszłam z nią w nie miłą rozmowe, żałuje bo takiej sie nie przygada :P Człowiek siedzi po 2godziny w kolejce a za przeproszeniem gówno sie dowie i tylko sie zdenerwuje. Męcze sie strasznie, są wakacje nie umiem sie odprężyć bo ciągle boli mnie głowa. Na nic nie mam ochoty, nigdzie wyjsc czy coś bo szału można dostac. Może któraś z was kochane miała chore zatoki w ciązy i jakoś sobie radziła ?:) (Zakraplam nos kroplami z wody morskiej, solą fizjologiczną bo nie chce zaszkodzić dzidziusiowi)

Gość gość
Up

Gość gość
Ja jestem w 15 tygodniu, tez przez 2 tygodnie mialam.problem z zatokami. Bralam apap forte i tez psikalam woda morska. Po 2 tyg wreszcie przeszlo.

Gość gość
Na chore zatoki wspaniale działa inhalacja z cebuli. 2 duże cebule zetrzeć na grubej tarce, szybko przełożyć do wysokiej szklanki, otwór zatkać szczelnie folią spożywczą, zrobić z boku folii mały otwór, wsadzić weń nos i wdychać opary ok 20 min. Powtarzać 3-4 razy dziennie, za każdym razem ze świeżej cebuli. Naprawdę pomaga!!! Polecam i życzę zdrowia.

Gość gość
Mogę pocieszyć, że już po 2-3 inhalacjach będziesz autorko miała chęć do życia:D

Gość gość
Idź do swojego ginekologa. Niestety lekarze innych specjalności zazwyczaj nie wiedzą jakie leki są bezpieczne.

Gość gość
Aaaa i zapomnialam ze oprocz apapu i wody morskiej robilam inhalacje Z oilbasu.

Gość gość
W ciazy mialam zapalenie zatok,bol glowy praktycznie nie do zniesienia,doslownie chodzilam po scianach,pomogl mi antybiotyk augmentin ,oczywiscie przepisany przez lekarza,pomoglo.

Gość Nestea89
Wizyte u gina mam w sierpniu, jutro do niego zadzwonie i popytam ale z tej cebuli skorzystam mam nadzieje ze mi pomoze! Dziekuje kochane:)