Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to ciaza??? pomozcie

Polecane posty

Gość gość

witam. mam 29 lat, juz mam 1 dziecko. 15czerwca zaczela mi sie miesiaczka, 2 lipca dostalam czegos co wtedy wydawalo mi sie miesiaczka (nigdy w zyciu takie cos mi sie niie zdarzylo). to owe cos nie mial0 objawow typowej miesiaczki, najpierw bylo brunatne, pozniej jasnoróżowe, nie bolal mnie w ogole brzuch jak przy miesiaczce. jednak stwierdzialam ze mogla to byc miesiaczka i sie tym nie przejelam. w tym czasie uprawialam sex przerywany...wszystko byloby w porzadku gdzyby nie fakt ze od kilku dni mam bardzo wrazliwe sutki, boli mnie podbrzusze, mam tam taka ciezkosc, mam podwyzszana temperature, przestaly mi smakowac papierosy :/ i teraz nie wiem... moze to jest teraz jakies dziwne jajeczkowanie, ale boje sie ze jestem w ciazy.... pomożcie

Gość gość
Gdzie i kiedy mierzylas temperaturę?

Gość gość
w ustach, 3 dni mierze

Gość gość
To podwyzszona w porównaniu do czego?

Gość gość
dzis, wczoraj i przedwczoraj... bo jakis taki niepokoj mnie ogarnal

Gość gość
w prownaniu z moja normalna temperatura. nie mam pojecia jak to dziala. mimo ze bylam juz w ciazy jakos tam malo znam sie na takich rzeczach

Gość gość
A skąd wiesz ile wynosi Twoja normalna temperatura skoro wcześniej jej nie mierzyłaś? 36,6? :D :D :D:D :D

Gość gość
skad wiem?? bo czasem mierze sobie temperature.... mam dziecko i jak ona ma goraczke... zeby bedac pewna ze termometr nie jest popsuty mierzez tez sobie i mam 36,6

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak normalna temperatura ciała. Temperatura w cyklu zmienia się kilka razy. Można mieć 36,8 i być przed owulacja. Weź aspiryne i wyślij się.

Gość gość
po prostu chodzi mi o to ze jesli to co przyjelam 2 lipca za miesiaczke nie bylo nie... a zaznaczam juz wtedy wydawalo mie sie dzwine. to miesiaczki powinnam dostac tydzien temu.

Gość marryjuana
Jak możesz doradzać jej, aby wzięła aspirynę, skoro jest spore prawdopodobieństwo, że autorka tematu jest w ciąży?! Aspiryna może poważnie zaszkodzić w takiej sytuacji. Przede wszystkim, autorko, zrób test. Z moczu lub z krwi - wtedy będziesz miała 100% pewności. Gdy ja byłam w ciąży, to też w terminie miesiączki dostałam takiego dziwnego plamienia, od razu rozpoznałam, że to nie był normalny okres.

Gość gość
Natura tak to wymyśliła, że leki nie szkodzą we wczesnej ciąży.

Gość marryjuana
Interesująca teza. Gdy ja poroniłam, to, żeby uniknąć czyszczenia macicy, lekarz zalecił mi łykać aspirynę, bo ta wzmaga krwawienie i wspomaga poronienie. Powszechnie wiadomo, że aspiryna jest absolutnie niewskazana w ciąży.

Gość gość
A czy jak nie jestes w ciazy i bierzesz aspiryne to nagle dostajesz miesiaczki? NIE! Wiec jak nie będziesz krwawić to aspiryna niczego nie wzmoze. A zarodek na.tym etapie żywi się sam sobą i łożyska jeszcze nie ma, wiec aspiryna do zarodka nie przeniknie.