Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MadziulkaMamaMaksia

Jaką wiarę wybrać dla mojego synka?

Polecane posty

Mój Maksio ma dwa miesiące i uznałam, że nadszedł czas na wybór jego wiary. Sama jestem ateistką, ale mój synek potrzebuje jakiejś wiary Którą polecacie? Jakie są plusy i minusy np. buddyzmu?

Gość gość
matko co za tematy są na kafe chyba pomyliłaś forum ha ha

Gość Bardzo słabe 0/10
No takie prowo nie nabiorą się nawet pelikanicy z Kafe, beznadzieja prowokatorze 🖐️

Gość gość
Moze Jainizm ,właśnie sama sie nad tym zastanawiałam.

Gość Bardzo słabe 0/10
A jednak jakaś pelikanica już łyka :D

a to nie jest ten sama synek co miał sobie w dorosłości płeć wybrać ?:D

Gość gość
Moim zdaniem to bardzo dobre pytanie ,nawet jeśli prowo.

Gość gość
2 miesieczne dziecko ma w d***e wiare wiec o czym ty piszesz debilka normalnie

Gość gość
Nie wszyscy muszą byc katolami prawda?

Gość kubeczek†
witaj Madziulko!! :) bardzo sie ciesze, ze zdecydowalas sie zapytac kogos ...madrzejszego;)) (no bo skoro jestes ateistka to chyba cos jest z toba nie tak!!! ) o zdanie. oczywiscie ja, jako katoliczka polecam ci ochrzcic synka i to jak najszybciej!!! powinnas oczyscic go jak najpredzej z grzechu, ktory przekazujesz. oczywiscie bedzie wychowany w wierze niosacej milosc :) nie wiem czemu myslisz o buddyzmie skoro masz pod nosem chrzescijanstwo. naprawde sie tobie dziwie :) ale mam nadzieje ze dokonasz slusznego wyboru predzej czy pozniej, sama tez powinnas przejsc na wlasciwa strone, jesli bedziesz chciala pogadac o tym to odezwij sie!! bog z toba i gratuluje synka

Gość PCOSka
Ja mam dla niego wiarę. RYCERZE JEDI. Jak Ci w Polsce powiedzą że nie istnieje, to się powołasz na Wielką Brytanię ;)

Gość gość
pastafarianizm najlepiej... a tak serio, nie jest ważna wiara (dookoła mamy samych niewierzących, gdyby wierzyli w boga, to nie byliby tak wredni dla siebie) ale otaczająca kultura, gdybym miała taki problem to wybrałabym wyznanie które się praktykuje w okolicy, w którym wychowywane są inne, znajome dzieci

Gość gość
oczywiscie bedzie wychowany w wierze niosacej milosc - ahahahahahahahahahyha żal

Gość gość
Jest wiele lepszych wyborów niż dumny katolicyzm!

kubeczek dziękuję ci jako jedyny odpowiedziałeś na moje pytanie konkretnie. być może wybiorę dla Mojego synka katolicyzm skoro mówisz że to najlepsza wiara. A nie rozumiem zarzutów o prowokację, chcę znaleźć odpowiedź na mój problem więc tu piszę i nikomu nic do tego. Kubeczek dziękuję jeszcze raz!!

Gość gość
No idiotka

Gość gość
Dlaczego: Jainizm zakłada unikanie przemocy i koegzystowanie w pokoju wszystkich żywych istot. Korzenie i niektóre owoce są wykluczane z jadłospisu, aby nie zaburzać równowagi środowiska, w którym rosną (mogą tam bowiem mieszkać rozmaite drobne żyjątka). Oprócz masła, większość nabiału jest dozwolona. Poza tym: Niektórzy jainiści nie jedzą między zachodem i wschodem słońca, aby nie skrzywdzić przypadkiem nocnych owadów, które są niewidoczne w ciemnościach.

Gość gość
dźinizm wybierz

Gość gość
co to znaczy lepsza religia?

Gość gość
To znaczy np ,ze nie jest skorumpowana

Gość gość
dzeci zazwyczaj wierzą w to w co rodzice, samoistny proces, jak jesteś ateistką to nie zmusisz syna do buddyzmu, chyba że jak dorośnie sam wybierze, a przypominam że buddyzm, hinduizm, islam to rekigie zdudowane przez ludzi, jedyną prawdą i właściwą wiarą jest wiara w Stwórce wszystkiego jedynego Boga, ktłórego ukazał Jezus Chrystus