Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Meble - kupowac te tansze czy te drozsze?

Polecane posty

Gość gość

Musze kupic meble do sypialni. Bedzie to glowne miejsce do przechowywania wszystkiego. Naogladalam sie juz tyle mebli, ze mam metlik w glowie. Nie wiem czy warto wydac wiecej i kupic porzadne np debowe meble, takie ktore sa dobre jakosciowo, szuflady sie nie zapadaja, tyl nie jest z miekkiej plyty. Czy kupic tansze meble/ze sredniej polki, ktore sa z plyty? Nie za bardzo mi sie usmiechac kupowac drogich mebli, okropnie ciezkich. Co robic? Jakie kupujecie meble do domu?

Gość gość
Oczywiście, że te porządnej jakości. Nawet, jak ci się znudzą będziesz chcieć odsprzedać to dostaniesz za nie całkiem przyzwoitą cenę.

Gość gość
droższe a nie jakies dziady z ikeki lub nie daj boze brw!!!

Gość gość
ja wlasnie juz nie wiem. porzadne meble naprawde duzo kosztuja i sa cholernie ciezkie. raczej ich juz nie odsprzedam bo nigdy tego nie robie. piszcie jakie macie meble w domach.

Gość Sali88
Mi udało sie kupić meble ze średniej półki cenowej, takie jak tutaj http://www.brw.com.pl/mebloscianki/ na te najtańsze moim zdaniem nawet nie warto zwracać uwagi. No chyba że mamy radość z tego że co rok - dwa kupujemy nowe meble.

Gość gość
najlepiej takie jakie ci się podobają satysfakcja gwarantowana

Gość balabina
wbrew temu co się pisze - miałam kuchnię na wymiar z BRW - kosztowała niemało, była porządna, nic sie nei stało z nią, byłam bardo zzadowolona, niestety zmieniłam mieszkanie i kuchenna zabudowa została, teraz służy komuśinnemu. Z Ikei sa i gorsze i lepsze meble, te pierwsze są tańsze a te drugie... no no, wcale już tak mało nei kosztują. Sa również drewniane i bardoz porządne. Trzeba po prostu dobrze oglądac to, co się kupuje a nie narzekac.

Gość berdi
Tu nie chodzi o cenę, tylko o jakość i dopasowanie do indywidualnych potrzeb. Sama mam podobny dylemat i zastanawiam się czy nie pójść do firmy projektującej meble na wymiar. Na lite drewno mnie na pewno nie stać, ale dobra płyta meblowa, laminowana wydaje mi się dobrym rozwiązaniem

Gość gość
Ja patrzę na nowoczesność i funkcjonalność a nie cenę czasem różnica 200-500zł a naprawdę bardziej godne uwagi. Tanie często się niszczą szybciej i są mniej praktyczne.

Po pierwsze trzeba kupować mele dobre jakościowo, cena nie jest tego wyznacznikiem, bo moim zdaniem bardzo dobrej jakości, a już na pewno lepszej niż Ikea są meble Helvetia z Wieruszowa, a nie są pierońsko drogie

Gość berdi
mebli z ikei w życiu bym nie kupiła. Niby oferują szeroki wybór, ale jak kiedyś przymierzałam się do kupna takiej kuchni to miałam problem z wymiarami. może posiadacze dużej kuchni takiego problemu nie mają, jednak pozostaje jeszcze kwestia jakości tych mebli

Gość Izuchaa
Na kuchni nie ma co oszczędzać, bo robi się ją raz na kupę lat. Też nie kupowałabym kuchni gotowej, a robiłabym ją na wymiar i też niekoniecznie u zwykłego stolarza a u jakiejś firmy, która stosuje najnowsze rozwiązania no i robi komputerowy projekt tej kuchni. Moja siostra tak zrobiła i jest bardzo zadowolona.

Gość gość
A u jakiej to firmy?

Gość Izuchaa
Ona robiła swoją kuchnię w firmie iKuchnie.

Gość gość
A jakies namiary na tą firmę? Dużo płaciła?

Gość Izuchaa
Proszę: http://www.blog.ikuchnie.pl/kontakt/ Czy dużo? Mało nie, bo robiła porządną kuchnię i nie oszczędzała, ale jak dawała do wyceny innej firmie to policzyli jej dużo, dużo więcej, dlatego twierdzi, że za to co dostała zapłaciła niewiele.

Gość gineffa
Możesz kupić i z drewna i tanie. Często sklepy nakładają za dużą marżę, przez to te meble są zbyt drogie. Albo co gorsza sprowadzają z zagranicy. A w Polsce mamy tylu dobrych producentów... polecam http://www.urokdrewna.pl/