Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolna strona 2

mleko krowie dla dziecka 9 m-cy

Polecane posty

Gość wolna strona 2

dzisiaj dalam mojemu dziecku pare lyzeczek krowiego mleka do sprobowania...od jakiego miesiaca wy zaczelyscie dawac dziecku mleko krowie?

Gość gość
6 miesiac 2%. Teraz ma 9 i wcina mleczne zupki bez problemu

Gość gość
Ja to w ogole od razu po urodzeniu dalam 3,2%a po co czekac. A jak wrocilismy ze szpitala to jabluszko dalam,pryskane. Niech sie przyzwyczaja a co.

Gość gość
Jak ja lubie jak zaczynaja pisac takie mamuski-panikary ze swoimi glupimi zaczepnymi tekstami.

Gość wolna strona 2
to super....bede bez problemu juz dawac

Gość gość
Moim zdaniem mleko krowie nic nie wnosi zdrowego a wręcz przeciwnie.....Mleko modyfikowane jest wzbogacone w witaminy np.żelazo i dostosowane do wieku dziecka. Krowie mleko jest najlepsze dla cielaków.

Gość gość
Mleko krowie to biały płyn , praktycznie bezwartościowy gdyż krowy zmuszane do produkcji tego mleka na dużą skalę , dają go dużo więcej niż potrzebuje ich cielak więc składniki rozrzedzają się maksymalnie . Najwartościowsze w składniki mleko krowie to takie którego właścicielka produkuje tylko na potrzeby jednego cielaka a nie przystawiona do odciągacza non stop. Przydałby się wam pełny film na ten temat jak zwierzętom robią się żylaki na wymionach od masowego odciągania mleka. Już nie wspominam o tym że takie ma kazeinę niekorzystną dla rozwoju dziecka i ogólnie pracy żołądka człowieka , za mało żelaza, za dużo sodu co stopniowo obciąża nerki i cały organizm. Jakby ktoś mi zarzucił przewrażliwienie to bym mu się zaśmiała w twarz .

Gość gość
Ja daje kozie, przynajmniej jest zdrowe

Gość gość
mało tego, krowy dostają hormony żeby produkować jak najwięcej tego mleka. Dlatego od czasu do czasu mleko dla dużego dziecka, czy przetwory mleczne tak, zamiast karmienia piersią nie.

Gość gość
Ja nie wiem, ale mój kuzyn dawał od roku mleko krowie córce i wieku 2,5 roku zachorowała na cukrzycę typu 1 :/ nie wiem czy to bylo przyczyną, pewnie nie, ale później człowiek się zastanawia :/

Gość ytjrtjrty
Ja gotowałam czasem córce kaszę mannę na mleku, gdy była w tym mniej więcej wieku (wg starych schematów wprowadzania nowych pokarmów). Sprawdziło się. :)