Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emiliana29

Skuteczna dieta dla kogoś, kto nie ma czasu

Polecane posty

Gość emiliana29

Witam wszystkich. Ostatnio po ciąży i po tym, gdy przestałam karmić moje dziecko, mocno przytyłam, waga podskoczyła mi o jakieś 10 kilo za dużo. Szczególnie przytyłam mocno na brzuchu. Poszukuję jakiejś skutecznej diety. Niestety w związku z tym, że opiekuję się malutkim dzieckiem i pracuję na pół etatu nie mam czasu ćwiczyć ani szykować jakichś skomplikowanych posiłków, gotować oddzielnie dla siebie i dla dziecka. Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś prostą dietę, a pomimo tego skuteczną?Może jakąś dietę niskotłuszczową? Z góry dziękuję.

Gość gość
Dieta niskowęglowodanowa jak już, a nie niskotłuszczowa (to nie od tłuszczy się tyje a od cukrów).

Gość emiliana29
Dobre są przynajmniej te koktajle proteinowe w smaku? Trudno było wytrwać na takiej diecie przez 18 tygodni? Rozumiem, że zmieniłaś/zmieniłeś dietę na zdrowe żywienie? Dużo trzeba się ruszać? Zdaję sobie sprawę, że w każdym programie odchudzającym trzeba dbać o tę drugą stronę, związaną z aktywnością ruchową, ale naprawdę nie mam czasu. Dwie godziny jazdy na rowerze w tygodniu plus codzienne dłuższe spacery wystarczą?

Gość gość
Dieta ta nie wymaga zbyt wiele poświęceń. Wiadomo, starasz się zdrowo odżywiać - odstawiasz słodycze, piwo, fast-foody, niezdrowe przekąski. Zresztą, z tego, co piszesz - masz małe dziecko - ostatecznie możesz gotować zupki dziecku i jeść razem z nim (no, chyba że nie dasz rady, jeść czegoś, co nie ma smaku, bez soli i przypraw). Jesz mniej - bo te koktajle zmniejszają uczucie głodu i nawet nie masz specjalnie ochoty na słodycze. Mi bardzo smakowały, a najbardziej koktajl czekoladowy. Co do ruchu - to dłuższy spacer z dzieckiem powinien wystarczyć. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w odchudzaniu.

Gość monika_w
"To niezła dieta, dla osób zapracowanych, nie mających czasu na stanie przy garach. Potwierdzam. Ja byłam na DIecie1, w czasie urlopu wychowawczego. Dziecko już było starsze, ok. 2 lat, ale bardzo mocno absorbujące, nie umiało się sobą zająć, wciąż chciało się ciągle bawić, czasami to nawet nie dawałam rady obiadu przy nim przygotować... Dzięki jedzeniu tych koktajli proteinowych łatwiej było mi przejść na dietę niskokaloryczną i ją zachować. Co do aktywności fizycznej - to tyle, co biegałam przy r***liwym dwulatku, no i oczywiście spacery. Schudłam kilkanaście kilo. Dość powiedzieć, że zmieściłam się w spodnie, w których chodziłam na 1 roku studiów.:)

Gość Martia12
Mnie tez po ciąży zostało 10 kilo nadwagi. Dlatego poszłam do dietetyka, który ułożył mi dietę. Dołączyłam też ćwiczenia w domu z hula – hop i na razie jest nieźle, bo ubyło mi 4 kilo w kilka tygodni. Ale teraz myślę sobie kupić dokładnie takie kapsułki wspomagające odchudzanie http://dermalab.pl/134,african-mango.html . Poleciła mi je znajoma i może po nich szybciej schudnę.

Gość gość
najłatwiej , to jest jeść, to co zawsze/to co gotujesz dla wszystkich tylko mniej. ja zawsze chudnę jak obetnę kalorie i nie ma znaczenia co jem.

Gość samanta84
Nic innego tylko picie zielonej kawy , w 100% naturalna metoda a wiec juz powinna przemawiac, mozna sie wiele dowiedziec o niej w necie, a w skrócie to ma o wiele więcej antyoksydantów i przeciwutleniaczy niz zielona herbata, przyspiesza spalanie tluszczu , wspomaga przemiane materii i oczyszcza z toksyn, ja pije od ponad miesiąca regularnie i udalo się pozbyc 3 kg to wynik jest niezly jak myslicie?Nie trzeba sie katowac jakimis dietami, pije i chudne a do tego jestem bardziej energrtyczna Ja kupuje w sklepie www.filizankaherbaty.pl więc polecam

Gość Weronika_33
Najbardziej sktuteczną "dietą" jest regularny trening i nikt mi nie powie, że nie! Odkąd otworzyli w moim mieście Piotrkowie Mrs.Sporty chodzę tam 3 razy w tygodniu i od razu straciłam trochę tłuszczyku:)

Gość gość
Moim głównym utrapieniem było spożywanie regularnie zbilansowanych posiłków bo pracuję na dwa etaty i dodatkowo jeszcze studiuję. Ale zaryzykowałam i za namową koleżanki spróbowałam szejków z Diety1 i to się okazało bardzo pomocne. Bo śniadania, obiady i kolacja przygotowywałam sama a w trakcie pracy wypijałam jakoś po 2 szejki i byłam pełna. dzisiaj się ważyłam i już 8kg mniej, łezka ciśnie się do oka że tak łatwo poszło

Gość gość
Bardzo ważne jest dla mnie trzymanie diety i zdrowe odżywianie, ale przy mojej pracy i trybie życia po prostu nie jestem w stanie ogarnąć sobie posiłków na cały dzień. Uratował mnie catering od lunabox, bo pewnie zaczęłabym jeść jakieś świństwa na mieście.

Gość gość
sproboj sobie tego www.yoskine.com/pl/product/1253/termo-reduktor-cellulitu-wodnego-i-lipidowego-z-alga-fukunai/ , u mnie genialnie wspomagalo chudniecie po urodzeniu dzieci. Dodatkowo, chroni przed tworzeniem sie nowego tluszczu oraz stosujesz go na noc

Gość gość
Jak ktoś nie ma czasu, to polecam skorzystanie z cateringu dietetycznego. To jest naprawdę wygodna opcja :) Sama korzystam z https://www.maczfit.pl/ i jestem bardzo zadowolona z efektów.

Mi catering bardzo pomógł przy moim braku czasu na cokolwiek oprócz pracy. Od dłuższego czasu jadam z mniam mniam cateringiem i w końcu nie chodzę głodna do pracy i w pracy, a dodatkowo poznałam wiele smaków, których wcześniej nie miałam okazji spróbować. Same plusy!

Gość gość
Cześć! Myślę, że najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem byłaby nie tyle dieta, co zmiana nawyków żywieniowych i zastępowanie kalorycznych i obfitujących w tłuszcze składników ich zdrowymi odpowiednikami. Niemniej jednak jeśli szukasz jakiejś konkretnej diety zajrzyj (jeśli oczywiście znajdziesz chwilę czasu) na stronę https://kacikzdrowia.pl/kategoria/diety/ - tutaj znajdziesz dokładne opisy kilku konkretnych diet wraz z jadłospisami i opiniami ekspertów. Mam nadzieję, że choć odrobinę pomogłam! Pozdrawiam serdecznie :)