Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Próbuję zaplanować córkę

Polecane posty

Gość gość

Witam Po wrzesniowym cyklu chciałabym zajść w ciążę. Chciałabym sie dowiedzieć, której z Was świadomie udało się zaplanować płeć dziecka. Bardzo chciałabym córkę. Mam dwóch chłopców. Wiem, że niby stosunek przed owulacją daje takie sznse, ale napiszcie mi ile dni w danym cyklu czy np. w 11 dc. przy cyklach 29 dniowych i później koniec czy np. w 9 i 11 dc. Wspomnę, że jak staraliśmy sie o pierwszą i drugą ciążę to było bardzo często, nie zważałam czy to owulacja czy nie ale wiem, że wspołżyliśmy przed w trakcie i po owulacji w jednym cyklu.Proszę nie piszcie, że jak będzie chłopiec to go odrzucę...tak nie będzie. Po prostu chcę spróbować zaplanować córeczkę. Z góry bardzo dziekuję.

Gość chciałabym mieć córeczkę
właśnie przed chwilą założyłam tu temat o książce "Chłopiec czy dziewczynka" Karolo Wójcika. Poczytaj sobie o tej książce. Ja mam juz synka i teraz marzy mi się córeczka

Gość gość
Nie da się zaplanować płci. My współżyliśmy przed owulacją, według chińskiego kalendarza miała być dziewczynka, nawet w pozycji sprzyjającej poczęciu dziewczynki, stosowałam rownież diete znajezioną na necie i innne metody które miały pomóc "w zrobieniu" dziewczynki i co? Jest synek ;) No ale nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę, kocham go najbardziej na świecie :)

Gość gość
Przeczytałam tą książke ale czego mam sie sugerować?

Gość gość
Żadna z Was nie zaplanowała córki?

Gość gość
Ja planowałam i się udało. Należy współżyć ok 2-3 dni przed owulacją. plemnki żeńskie są silniejsze i dłużej żyją. By wyznaczyć sobie ten okres korzystałam z Cyclotestu - monitorka płodnosci, ale wydaje mi że zwykłe testy owu wystarcza. Pamietaj tylko ze nie jest to metoda 100%

Gość gość
oczywiście, to metoda na 50% :D 50% szans, że będzie dziewczynka i 50% że chłopiec ;)

Gość gość
tia ja planowałam, wszystko zgodnie z zasadami i mam 2 synów ;)

Gość gość
Ja jestem wlasnie w ciazy z trzecia coreczka, wszystkie trzy poczete po owulacji, pod sam koniec dni plodnych. Takze chyba nie ma co tak planowac..

Gość gość
no to powiem Ci autorko, że ja też miałam planowaną dziewczynkę i dziewczynka się urodziła ( mam też dwóch starszych chłopców ) :D a jak to zrobiłam? po pierwsze musisz dokładnie wiedzieć w którym dniu będziesz mieć owu ( nie zawsze się da przewidzieć ). W pierszym cyklu staranek zaczęłam od 7 dni przed owu i tyle( czytałam, że plemnik może przeżyć nawet 7 dni ). Zero seksu już później aż do @ - próba nie udana. Drugi cykl, przytulanki 6 dni przed owu - później nic - nieudane. Potem trzeci cykl - 5 dni przed - nieudane i 4 cykl -4 dni przed owu i ciąża. Urodziłam córę :D Powodzenia i cierpliwości :D

Gość gość
Do gosć 23:04 Dalaś mi nadzieję, ze jednak jest taka szansa, ze się uda. Ja owu mam tak w 14/15 dniu. Chcę spróbować w 11 dc. O o tym myslisz? W jakim wieku masz dzieci? To mówisz, że tylko jeden stosunek. Zobaczymy

Gość gość
Ja wczoraj robiłam badania miedzy innymi mocz PH 6, glukoza 93.

Gość gość
Kochane podpowiedzcie mi w którym dniu cyklu mam spróbować? Miesiączki mam 6 lub 7 dniowe(zazwyczaj 7 dni). Owulację będę obserować poprzez monitoring i testy owulacyjne, zeby wszystko było zapięte na ostatni guzik;). No i tak mysle, że jak owu będzie na 14 dc to w tylko w 11 dc spróbować?

Gość gość
jeśli owu masz mieć 14 dc, to ja bym próbowała w 10 dc te przytulanki robić - potem nic aż do @, przyjdzie bądź nie :) jak przyjdzie to odejmij jeszcze jeden dzień, czyli działaj w 11 dc - potem nic i czekaj :D powodzenia p.s. ja mam dzieci w wieku 14 i 11 lat ( chłopcy) i 4 latka ( dziewczynka )

Gość gość
PRZYTULANKI :D:D:D:D no nie mogę :D:D:D:D:D:D

Gość gość
gościu to może zamiast przytulanek dla ciebie bardziej adekwatne będzie j***nko :). Co kultura to inne preferencje :)

Gość zdziwiona matrona
ja robiłam "na oko przed owulacją" a potem zaniechiwałam :P po pół roku dwie kreski i dzisiaj mam córkę. Jednak dzisiaj myślę, że dużo fuksa w tym jednak było.

Gość gość
znam mniej infantylne określenia od "przytulanko" i jednocześnie mniej wulgarne niż "j***nko" ;) jeśli ty znasz tylko te dwa to współczuję ubogiego języka :D

Gość gość
Skoro "przytulanko" cię drażni to współczuję że tak szybko ulegasz irytacji bo powodu jako tako nie ma :D

Gość gość
nie drażni tylko bawi, więc spoko - współczuć nie ma czego :)

Gość gość
A to git , nie ma tematu ;)