Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WPADKA-TABLETKA PO, SPIRALA

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny 12.07 miałam wpadke z facetem - pekła nam gumka. Byłam dzień po owulacji. 4h po zdarzeniu wzięłam tabletke PO Ella Ona i dodatkowo jeszcze założyłam spirale aby uniknąć zagniezdzenia. Dzis tzn.10 dni po stosunku dostałam okres poprzedzony 2 dniowym plamieniem. Myslicie ze mogę być już spokojna i wykluczyć ciąże? Do swojego lekarza nie mogę się dodzwonić.

Gość gość
Zarodek raczej nie przeżyje złuszczenia błony śluzowej, więc nawet jeśli doszło do zapłodnienia to poroniłaś.

Gość gość
Obecnie zabezpieczyłaś się pewnie Trzeba bylom zrobić to wcześnie.Tylko spirala miedzanka usuwa wczesniejszą ciąże.Jaką założyłas.

Gość gość
założyłam spirale miedzianą Pregna.

Gość gość
Tylko miedziana usuwa wcześniejszy zarodek? A czy zabezpiecze tez przed zagniezdzeniem po zapłodnieniu?

Gość gość
Spirala miedziana usuwa zarodek.,zabezpiecza przed ciążą,ale wymaga jednego faceta.Zmiana facetów powoduje stany zapalne.

Gość gość
Dziewczyny a czy to normalne ze przy miesiączce ze spirala tak bola plecy. mi dokucza straszny bol. Nigdy tak nie miałam , spirale mam pierwszy raz.

Gość gość
Jaką masz spiralę.Może tak być przy niektórych spiralach.

Gość gość
Pregna TCu 380A - miedziana.

Gość gość
Właśnie przy miedziankach z dużą zawartością miedzi tak jest.Ja byłam u lekarza z tym problemem i tak mi powiedział.Organizm musi się przestawić i w okresie pózniejszym ból zniknie około pół roku.Ta spirala ma też ostre konce to tez boli,ale dobrze się trzyma nie przemieszcza się.Dobrze sprawdza się u młodych dziewczyn,nieródek

Gość gość
a czy przed miesiaczka miałas plamienia? - ja plamiłam 2 dni i dopiero dziś zaczelo się krwawienie-ale nie jakies bardzo obite. Może się rozkreca jeszcze. Dodatkowo poza możnym bolem pleców, nabrzmiałe piersi i wyczuwalne skurcze macicy i ogolne osłabienie. Czyli na razie spirali nie zmieniac? te bole pleców powinny ustapic?

Gość gość
Może jesteś młoda nieródka i macica jest nierozciągnięta i chce wyrzucić spiralę stąd ból.Piersi w czasie miesiączki opuchniete to normalne.Poczekaj z zmianą spirali.

Gość gość
Rodziłam ale przez CC. Tylko ze mam mała macice tak określiła to Pani dr. Zobaczymy - chyba umowie się na konsultację. Ale myślicie ze ciaze mogę wykluczyć?

Gość gość
Zarodek usunęłaś, więc ciążę możesz wykluczyć.