Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gochciuwa

Połozenie miednicowe

Polecane posty

Gość gochciuwa

Witam jestem w 36 tygodniu ciazy i nadal moja Córka jest ustawiona pupką do dołu, w internecie słyszlam o cwiczeniach na obró dziecka główka do dołu, co wogole myslicie o tych cwiczenia na obrót? Czy ktoras z was je wykonywała? Bo czesem mysle ze moze nie ingerowac juz w to - moze skoro mała przyjeła takie ustawienie to sa ku temu powody i lepiej nie "oszukiwac" natury.... i może jest w tym jakis powod dla ktorego lepiej zeby została do konca w polozeniu miednicowym i urodzila sie poprzez cesarskie ciecie...

Gość gość
hej, no niby sa cwiczenia, nie wiem na ile wiarygodne i czy sie do czegos przydaja ;) Ja wykonywalam te polecane w internecie i.... nic! Corce bylo dobrze pupa w dol i mialam cc .

Gość gość
Nie chcesz oszukiwać natury to naturalnie urodz, nawet w takim ułożeniu to możliwe, ale coś mi się wydaje że wolisz cc :-D

Gość gochciuwa
pytam Bo moja mama ( pielęgniarka - jakby co) gdy zapytalam sie jej co sadzi o tych cwiczeniach na obrót dziecka popukała sie w głowe i powiedziala zebym lepiej nie cudowała a dziekowała ze Córeczka jest w polozeniu miednicowym i czeka mnie cesarka . Ona przeszla 3 porody naturalne i twierdzi ze nie mam czego załowac...a skoro dziecko tak sie ustawilo to nie ma co natury poprawiac, bo byc moze pepowina jest za krótka albo inne przyczyny... a cesarka dla dziecka jeszcze bezpieczniejsza jest, bo dziecko niewymeczone i tak dalej... ja jednak ciagle mysle o porodzie naturalnym, ze moze gdyby dziecko sie obrocilo doswiadczylabym porodu naturalnego, albo chociaz sprobowała ( bo wiadomo ze nigdy nie wie sie na 100 % czy nie skonczy sie cesarka) Pozatym planowalismy porod rodzinny z mezem a tak to jednak nie to samo...

Gość gość
w takim ulozeniu porod sn jest po prostu niebezpieczny, jak sie glowka zakleszczy to koniec, bo ani ciagnac, ani cc robic. Nie dawaj glupich rad jak pojecia nie masz!

Gość gochciuwa
no ja wlasnie wiem ze w tym polozeniu , szczegolnie przy 1 dziecku porod miednicowy jest bardzo niebezpieczny i ginekolog juz to mi powiedzial ze nie dopusci mnie do porodu siłami natury w tym polozeniu

Gość gość
i slusznie! Moj tez mi to samo powiedzial, cc nie takie straszne jak mowia, nie martw sie i ciesz sie koncowka ciazy i juz niedlugo bedziesz miala maluszka przy sobie :)

Gość gość
Mam całkiem spore pojęcie i wiem że tak położone dzieci rodziły się bez problemów, może leży w tym że współczesne kobiety po prostu nie wiedzą jak rodzić. Autorko poczekaj na decyzję do terminu, nie wiadomo co się wydarzy.

Gość gość
pewnie, rozumiem, ze jestes ginekologiem z 20 letnia praktyka, tak jak moj gin. A on jednak twierdzi, ze taki porod jest niebezpieczny dla dziecka, zwlaszcza u pierworodek. No... ale pseudospecjalistki z kafe zawsze wiedza lepiej ;)

Gość gochciuwa
to co mi radzicie? Probowac te cwiczenia ( choc wiadomo ze pomimo ich wykonywania moze sie nic nie zmienic) czy zostawic sprawy swojemu biegowi?

Gość gość
Moja córcia była tak właśnie ułożona. Tyle,ze 17 lat temu nie było to tak oczywiste, że będzie cesarka. Po przyjęciu do szpitala zostałam poddana dokładnemu badaniu miednicy i okazało się, że dam radę naturalnie. I tak właśnie urodziłam. Szybko i prawie bezboleśnie. Pamiętam tylko, że podniosłam głowę i najpierw ujrzałam...d*pcię mojej córci :) Co do tych ćwiczeń- to już za późno i maluszek nie ma miejsca by się odrócić. Powodzenia :)

Gość gochciuwa
z tym "za pozno" to roznie bywa. Nawet lekarz powiedzial ze moze sie obrócic w ostatniej chwili...

Gość gość
o dzizzzzz ile jeszcze watkow o tym samym zalozysz? dlaczego tym razem nie dodalas ze szyjke masz skrocona i nie wiesz czy robic cwiczenia i ryzykowac juz porod czy nie? ale tak bardzo chcialabys poczuc skurcze i bol i bla bla bla... od razu widac ze to twoj pierwszy porod...gwaratuje ze po kilku godzinach w bolach by Ci sie ten porod naturalny odwidzial... tez jestem w 35 tc i moja corcia nie jest jeszcze odwrocona i wcale nie zamierzam kombinowac mam nadzieje ze sie juz nie odwroci, po pierwszym razie gdzie byla proba porodu ktora trwala 22h a i tak zakonczyla sie cc mam dosc teraz chce od razu ciecie

Gość gochciuwa
do tej powyzje : lekarz powiedzial ze nie musze sie juz oszczedzac a ze szyjka jest skrocona to narmalny fizjologiczny objaw na tym etapie ciazy, moge juz smiało rodzic w kazdej chwili - dlatego pytam o cwiczenia