Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelurkak

Termin na wrzesień

Polecane posty

Gość ewelurkak

Hej kobietki jak się macie? Jak nastroje w 8 miesiącu?

Gość just12
witam, ja prawopodobnie 18.09 planowane cc, czuje sie dobrze i grubo :) nie wiemy jeszcze na 100 % czy chłopiec czy dziewczynka ;)

Gość ahosiczkaaaaaa
Ja mam na 8 października termin ale z usg wychodzi że mala jest większa o 2 tygodnie. Mogę dolączyc? :) u mnie teraz 29 tydzień.

Oczywiście, że możesz :) Ja też się czuje jak wielorybek :P A cesarka z wyboru czy konieczna jest?

u mnie 30 tydzien i 1 dzien :) czuje sie juz zmeczona, chcialabym miec to juz za soba.

To widzę, że podobnie jak ja Aneliese. Mam nadzieje ze urodze wcześniej bo już nie chce mi się czekać. Dziecko jest większe o tydzień na USG także mam nadzieję urodzić na początku. A ile przytyłyście dużo?

Gość ahosiczkaaaaaa
Ja też czuje się duża ale przytyłam nieduzo 7 kg. Zauwazam że zamiast teraz łapac więcej wagi to łapie mniej niż miesiąc temu. Np. miesiąc w tył przytyłam 800 gram. Mysle że to od tego ze malutko jem bo co zjadam to zaraz zgaga mnie pali to raz a dwa więcej mi się nie mieści i czuje się pełna. Tak się córcia rozpycha. Ogólnie jestem mala(164cm i 59 wagi przed ciążą) i w ogóle już mi się wydaje że macica urosła mi pod biust a jeszcze ma się podnieść....

Gość ahosiczkaaaaaa
Np. na obiad jak jadłam pół torebki ryżu pulpeta w sosie pomidorowym a nawet dwa i pomidora to teraz jem pół pulpeta 1/4 torebki ryżu i pół pomidora:P Reszta się nie miesci. Częściej jestem głodna co prawda ale jem jak wróbelek. I wkurzam się bo jedzenie lubie a przyjemności teraz nie mam z niego.

No zgaga daje mi też popalić i to najbardziej jak chce iść spać :( Zdarzała mi się kiedyś zgaga ale to w ciąży jest duuużo gorsza. ja przytyłam 12kg. Cieszę się, że nie 30 kg ;)

Gość a ja jutro zaczynam
42 tc...i na poród się nie zanosi...

ja mam jak na razie gdzies z 10 kilo do przodu, ale obawiam sie, ze na tym sie nie skonczy...

Gość ahosiczkaaaaaa
42 tydzień? To jakaś masakra...ja mam nadzieje urodzić w 38 :P Może to smieszne ale lubie chodzic na groby na święto zmarłych a jak urodze po terminie to będzie prawie listopad i już nie pojade raczej!!!:D Wole koniec września :P

Gość ahosiczkaaaaaa
Ja nie narzekam na wage...ale wyskoczył mi rozstęp na jednej piersi i trochę się wkurzyłam bo się smarowałam cały czas. Winą tego jest pewnie to że urosły mi te piersi o półtora rozmiaru już a jeszcze przecież mleka tam nie ma.-ciekawe co będzie potem. Albo strasznie się męczę w upały. Jak widze w pogodzie co zapowiadają na koniec tygodnia to już mi się włos jeży na głowie...niby nic mi nie puchnie, nie mam obrzeków itp. ale spac nie mogę duszno i słabo mi się robi.

No ja to bym chciała w sierpniu ;) ale zobaczymy. Też mnie przerażają te upały bo fuczę jak lokomotywa :P

Gość przyszla mamusia sierpien 2013
Oj dziewczyny jeśli rozstępy mają się pojawić to się pojawią :/ Ja mam termin na początek sierpnia:) Całą ciążę smarowałam się kremami,oliwkami po kilka razy dziennie...do 35 tc nie miałam nawet jednego rozstępu a w 36 tc masakra...na brzuchu,na piersiach,na udach i pupie :/ Musicie się na to nastawić :) Ja już czekam jak na szpilkach.Torby spakowane.Dzisiaj miałam wizytę i córka waży 2900 g :) Mam nadzieję,że nie przenoszę :)

tez mam nadzieje, ze rozstepy na brzuchu sie nie pojawia. W pierwszej ciazy sie udalo i mam tylko kilka na udach, a teraz zobaczymy jak bedzie :) Termin na 29 wrzesnia wiec jeszcze sie wszystko okaze. Rozstepy daly sobie spokoj poki co, ale na nogach powylazily mi brzydkie pajaczki, ktore wygladaja jak wielkie siniaki :(

Ja też smarowałam ale się pojawiły na brzuchu :( mam nadzieję tylko że więcej ich nie będzie :P i dokładnie jak ktoś ma skłonność do rozstępów to i tak będą niestety :(

Gość ahosiczkaaaaaa
Dziewczyny a jak tam inne sprawy? Ja np. dzisiaj uświadomiłam sobie że powinnam sobie poczytać coś na temat szpitala w którym chce rodzic. I może podjechać obejrzeć tam wszystko. Niby na ginekologii leżałam a to odzdział obok...nawet nie wiem czy tak się robi-tzn jeździ i ogląda.

Ja pytałam lekarki i mówiła że nie trzeba jechać no chyba, że chcesz mieć swoja położną no ale to dodatkowy koszt. A macie już spakowane torby? Co zabieracie do szpitala?

ja poki co jeszcze nie mysle o pakowaniu torby do szpitala, ale mam jeszcze troche czasu :)

Gość ahosiczkaaaaaa
Hej :) ja dziś miałam wizyte. Z małą wszystko ok-nie miałam usg ale badanie na fotelu (to nielubiane). Was lekarz za każdym razem na fotel bierze i sprawdza szyjke? Mi się brzuch stawia 10-15 razy dziennie ale nie skraca mi się szyjka ani nie rozwiera(gin sprawdzil dokładnie) więc nic mi nie dolega:) Wypytałam się go dokładnie o nacięcie krocza(teraz jest cos takiego jak ochrona krocza ale wiadomo ze lubią pierworódce naciac) a ja bym chciała aby spróbowali je oszczędzić.(jak nie da rady to i tak natną ale liczy się proba niecięcia). Zapytalam jeszcze o szczepionki dla noworodkow bo wczoraj był temat na kafe ze wycofali szczepionki tripacel i euvax i jak mama chce to może wziąć receptę na zamiennik i wykupić bodajże za 30zł i sama zanieść do szpitala. Tylko to jeszcze musze doczytać dokładniej bo nie w każdym szpitalu wycofali a nie w każdym były w ogóle. No to jest jeszcze do doczytania. A co chodzi o spakowana torbę to nie mam nawet torby:P:P

hej, u mnie termin jest na 28 wrzesień. Jestem z Olsztyna i zastanawiam się właśnie nad zmianą lekarza prowadzącego. Wy dziewczyny skąd jesteście? Może któraś z mojego miasta i zna pana Marka Gowkielewicza? Ja się czuję w porządku, chociaż to już nie to samo co 2 miesiące temu :) Ciężko chodzić, oddychać, brzuszek przeszkadza, ale takie uroki błogosławionego stanu :)