Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

assertywna

Tabletki anty a ciaza. ups?

Polecane posty

Witam. Mam 28 dn cykl. Zaczelam przyjmowac teraz pierwsza paczke tabletek antykoncepcyjnych. Okres mialam od 1.07. Wspolzylam 20.07. Stosowalam dodatkowe zabezpieczenie w formie gumki. Jednak ona pekla i chlopak doszedl we mnie. Tabletki bralam regularnie. Jakie jest prawdopodobienstwo ciazy? Czy myslicie ze mam sie o co martic ? dzis jakis sluz ze mnie wylazl. Kolor ma lekko brazowy i malo super przyjemny zapach

Gość Kondolencje z powodu ryzu
zagraj w totka on opiera sie na rachunku prawdopodobienstwa

Gość gość
mnie tabletki zawiodly :( a brałam je jakies 3 miesiace i wpadłam

Gość gość
Ja biorę tabletki od 1,5 roku i nie stosujemy żadnego dodatkowego zabezpieczenia. Koczy we mnie niezależnie od dnia cyklu. Także prawdopodobieństwo bliskie 0

Chetnie skorzystam z propozycji dotyczacej lotka. Boje sie pod tym wzgledem, ze to pierwsze opakowanie. Moze po prostu popadam w paranoje...

Gość gość
jesli tak jak mowisz regularnie zazywalas tabletki to raczej nie ma opcji na zajscie w ciąże. ja biore od roku, nie stosujemy żadnego innego zabezpieczenia i jest wszystko ok . :P

Gość gość
nie wazne czy pierwsze opakowanie czy 10 :P nie zajdziesz.

Gość assertywna00000
tak sadzicie? czyli powinnam sie uspokoic...

Gość gość
Generalnie założenie jest takie, że przy tabletkach nie ma potrzeby się dodatkowo zabezpieczać. To tak jakbyś używała tamponu i super chłonnej podpaski do tego. Można, ale po co? No dobra, może któraś ma wyjątkowo obfite krwawienia :) Ale chyba wiesz o co mi chodzi. Na opakowaniu masz najprawdopodobniej napisane, że jeżeli zaczynasz przyjmować wraz z pierwszym dniem okresu to zabezpieczona jesteś od pierwszego cyklu. Tylko moja dermatolog kiedyś mi powiedziała, że przy pierwszym opakowaniu trzeba się dodatkowo zabezpieczać, ale ginekolodzy tego nie potwierdzają. Więc uspokój się i ciesz się seksem ;)

Hm... Wczesniej rozmawialam z lekarzem. Mowil ze tabletki nabieraja pelnej "mocy" od okolo11 dnia. HE. Dobra metafora;D. Ale mam odczucie ze lepiej chuchac na zimne niz potem gryzc sie w jezyk. Ucze sie. Wpadka duzo by skomplikowala..

Nie . Jednak nadal nie moge przestac o tym mysleć. Jestem teraz w 7 dniowej przerwie i nie moge stac myslac czy czasem tej ciąży nie bedzie ... :(;/