Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mAGDA2678489990

Za gruby niemowlak ?

Polecane posty

Gość mAGDA2678489990

miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej, nie brałam żadnej insuliny, ponieważ nie było takiej potrzeby. Ostatnia wizytę u lekarza przegapiłam, a później ciężko było się dostać wiec nie byłam ... moje pytanie - brzmi czy mój synek może z tego tytułu nadmiernie przybierać na wadze ? w rodzinie męża wszystkie dzieci że tak powiem są otyłe. Lekarz kazał mi go odchodzić ale jak ?! czekam na odpowiedzi dodam, że ma pól roku i wazy 10 kg. Karmię go mlekiem modyfikowanym Nan pro od 4 tyg życia.

Gość zosiakosiaja
o kurczę 10kg i pół roku....szok, tyle to roczniaki ważą

Gość gość
ja mam cukrzyce ciążowa, ale moje dziecko ( jestem w 36 t.c. ) wazy standardowo. Nie wiem jak mogłaś przegapić aż 2 wizyty, moim zdaniem to nieodpowiedzialne i zamiast iść do lekarza to zadajesz pytania na forum. Twóje dziekco no moim zdaniem dużo dosyć waży, ale mojej kuzynki dziecko przy porodzie miało niecałe 3 kg a później miał podwójny podbrudek itp ( był na piersi ), póxniej gdy juz zaczął raczkowac zaczał chudnąć, teraz ma ponad rok i zero nadwagi. może za często dziecko karmisz. Czasem gdy chce mu sie pić niedługi czas po mm to daj mu wody zamiast mkolejnej porcji m

Gość gość
W profilaktyce otyłości ważne jest karmienie piersią, trochę za późno na radę karm piersią. Warzywa są mniej kaloryczne niż mleko.

Gość mAGDA2678489990
przegapilam jedną wizyte !!! naucz się czytac , moje dziecko tez wazylo w ciązy normalnie wiec za duzo do powiedzenia nie masz.

Gość gość
Moj ma 6 miesięcy i waży 9 kg. Nie widać po nim bo jest dlugi. Ja bym się nie martwila.

Gość gość
"Ostatnia wizytę u lekarza przegapiłam, a później ciężko było się dostać wiec nie byłam ... " to tak jakbys 2 wizyty przegapiła. I lekka krytyka a Ty sie od razu bulwersujesz. Zamiast iśc do pediatry po porade to na kafe piszesz...sorki ale gdzie Ty masz rozum?

Gość zosiakosiaja
zależy jaka była waga urodzeniowa, ale jednak po co korzystać z siatki centylowej bądź rad pediatry?!!!!!! Kafe to wyrocznia

Gość upasłaś go jak prosiaka
i teraz szukasz usprawiedliwienia w swojej cukrzycy tępa locho????

Gość gość
Zacznijmy od tego: -ile warzyl po urodzeniu -na ktorym byl centylu -Ile warzy teraz -Na ktorym jest centylu -Ile ma cm wzrostu?

Gość gość
nie dotkaja mnie wasze glupie komentarze a na prosiaka to ciebie wychowala twoja tepa matka. bylam u lekarza co pisze w watku ,

Gość gość
Oczywiscie "ważył". Nie wiem skad takie byku walnelam.

Gość gość
waga ur 3550, 55 cm teraz 1100 cm 77

Gość gość
No to widzisz, na poczatku byl nisko w siatce a teraz sie nie miesci. Czyli przybral za duzo ale tez duzo urosl. Jezeli jest na prawde mozno pulchniutki to zwroc uwage czym go karmisz,bo domyslam sie ze diete juz mu rozszerzylas? Ile mleka dziennie wypija,je kaszki i zupki/obiadki? Karmisz w nocy? Ile posilkow dziennie spozywa? Moze z tym wzrostem wyglada ok,bo nic nie piszesz,tylko ze inne dzieci sa otyle.

Gość gość
Piszesz, ze nie bylas u lekarza bo przegapilas!! A potem ciezko bylo sie dostac. Ciezko ale mozliwosc byla tylko pewnie nie bardzo chcialo sie czekac w kolejce. Czy za duzo wazy? Owszem. Dziecko powinno podwoic w tym wieku swoja wage urodzeniowa czyli policz ile powinien mniej wiecej wazyc. Ponad 3 kilo za duzo.

Gość gość
cukrzyca ciazowa tu chyba nie ma nic do rzeczy ja mialam cukrzyce a moje dziecko wazy normalnie lekarz kazal odchudzic? trzeba bylo sie zapytac jak masz to zrobic? lub isc nie wiem do innego lekarza na konsultacje.

Gość gość
autorko wez sie umow do lekarza bo widzisz, ze tu na forum same chamki siedza. Za male rozumki maja zeby ogarnac, iz kazde dziecko rozwija sie inaczej, przybiera inaczej. Tutaj to kazde juz od urodzenia zapierdziela na rowerze i wlada 5 jezykami :o szkoda, ze mamuski takie tepe

Gość gość
dokladnie ! dziecko pol roczne powinno podwoic mase urodzeniowa czyli powinien wazyc ok 7 kilo dlatego lekarz kaze ci odchdzic dziecko masz problem bo ok napewno nie jest

Gość (pytam z ciekawości)
Ile pije tego mm ?

Gość gość
jezlei lekarz karze Ci "odchodzić" dziekco a Ty nie wiesz jak to zrobić to normlanie sie lekarza pytasz w jaki sposób masz to zrobić. Ale lepiej się nie zapytać i wejśc na forum

Gość Liliana1982
Jak możesz to napisz co dziecko je ciągu dnia .

Gość gość
"autorko wez sie umow do lekarza bo widzisz, ze tu na forum same chamki siedza. Za male rozumki maja zeby ogarnac, iz kazde dziecko rozwija sie inaczej, przybiera inaczej. Tutaj to kazde juz od urodzenia zapierdziela na rowerze i wlada 5 jezykami pechowiec.gif szkoda, ze mamuski takie tepe" ty masz jakas manie czy kiepski dzien? nikt tu nikogo nie jedzie ani nie przechwala sie swoimi dziecmi jednynie byly wpisy ze zwalanie otylosci dziecka na cukrzyce ciazowa nie jest wlasciwe (sa matki co pisza ze takich problemow nie mialy) i jednyne pouczenia jakie autorka dostaje to takie same jak ty jej dajesz tj. idz autorko do lekarza opanuj sie i uspokoj i pamietaj ze wulgaryzmami posluguja sie jedynie osoby ktorym brakuje argumentow w dyskusji

Gość gość
wulgaryzm? czyzby slowo tepe bylo wulgaryzmem? a to dobre :o tak na tym forum wszystkie dzieci sa idealne i zawsze jak ktos chce sie poradzic jest gnojony. Prawda boli co nie?

Gość gość
Umiejetnosci I indywidualny rozwoj dziecka nie ma tu nic do rzeczy. Jak odchudzic dziecko. Zadnych kaszek, zageszczaczy, soczkow, herbatek. Poscic luzem po podlodze a nie kisic caly dzien w wozku albo w lezaczku. Oczywiscie nie zakladam z gory. , ze autorka tak karmi I postepuje ale byc moze cos w tym jest ze dziecko az tyle przybralo na wadze.

Gość gość
okreslenie "tepe matki" raczej nalezy do epitetow wulgarnych prawda boli? dobrze ze nie masz monopolu na prawde

Gość gość
jesu co tu sie dzieje o jakim gnojeniu jest mowa? daj przyklad? bo ja nic takiego tu nie widze

Gość gość
a przejzyj sobie inne watki w tym dziale. Tepe matki to stwierdzenie prawdy moja droga.

Gość gość
powtarzam ci nie masz monopolu na prawde. to jest tylko twoje zdanie/ twoja prawda

Gość gość
moj tez wieku 6 mies. wazylo 9 kg. Teraz ma 9.5 i wazy 10kg, wiec zwolil z przybieraniem. lekarz poradzil, zeby nie zageszczac mleka, nie dawac rzadnych kaszek. daje obiadek z duza iloscia warzyw i po 3,4 godz. owaoc, np. tarte jablko, poza tym pije wode lub wode z mala iloscia soczku (jak samej wody nie chce). pozdrawiam, powodzenia!

Gość gość
a ty co katarynka, ze sie powtarzasz co chwile?