Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mAGDA2678489990

Za gruby niemowlak ?

Polecane posty

Gość wiera sierduczka
Puscic po podlodze? moje dzieci w wieku pol roku na podlodze by sie kisoly tak samo jak w lozku. ale tu,jak juz ktos zauwazyl,polroczne dzieci to juz dawno boegaja w maratonach. Troche aie,autorko,zabralas za to od d**y strony. jak wiedzialas,ze u meza jest problem z otyloscia,to lepiej bylo dawac jednak swoje mleko. Dziecko urodzilo sie szczuple,wiec chyba je przekarmialas -albo ma takie tempo wzrostu. moje dzieci np urodzone obydwoje po 4 kg -corka przybierala po 300-400 g na miesiac,syn -po 1,5 kg ,mam na mysli puerwsze miesiace. obydwoje na moim mleku. Idz do lekarza,a nie pytaj na forum,zwlaszcza na tak chamskim jak to. Jak bedziesz wprowadzac pokarmy stale,co juz powinnas robic -warzywa,owoce,a z kaszkami ostroznie -lepiej mniej niz wiecej. i nie miej na celu zapchac dzieciaka,zeby spal i daj spokoj

Gość gość
Nie wiem co to kisoly ale Jak nie daje sie dziecku na swobodny rozwoj tylko wtyka na zmiane w lozka czy wozki to dziecko wolniej rozwija sie ruchowo.I nie uwierze, ze 6 m dziecko w ogole sie nie rusza

Gość tak z ciekawości ?//
a co ma robić 6 miesięczne dziecko ?

Gość gość
Mam nadzieje, ze to pytanie to zart.

Gość gość
mój urodził się 4,400, też skończył pół roku i waży 9,200 karmie piersią. Nie miałam żadnej cukrzycy i innych chorób. W mojej rodzinie po prostu rodzą się duże dzieci ja sama miałam 4,500. I nie słuchaj głupich matek. Mały jest zdrowym długim dzieckiem bo ja wysoka 176 a mąż jeszcze wyższy. Jak można odchudzić pół roczniaka?? Jest głodny to niech je. Mój na butelkę z wodą czy herbata nawet nie spojrzy

Gość gość
Twoje dziecko urodzilo sie prawie kilogram ciezsze! I jest 2 kilo lzejsze na ta chwile. Jak odchudzic? Moze byc ciezko bo dziecko przyzwyczajone juz pewnie do sposobu karmienia ale kaszki, soczki przydaloby sie odstawic I moze zrobic jakies badania

Gość gość
ja na pisze tak.Kimpletnie nie masz sie czym martwic. Moje 1 dziecko przybierało 1,200 na miesiac i uwaga nie jadlo kaszek i nie piło soków,tylko wode.do roku była niezła z niej kluska.jak tylko zaczeła chodzic waga staneła.w tej chwili jest normalna 3 latka. Drugie tez było pulchne a teraz jest wręcz szczupłe.wiekszość niemowlaków jest pulchna i taka ich uroda. Staraj sie nie podawac soków i nie zagęszczaj mleka,a wszystko bedzie oki. Nie sluchaj tych wszystkich bab które pluja jadem.

Gość fanka anka
Zalezy co dziecko zjada, jeżeli dajesz kaszki to uważaj bo po nich dziecko tyje, tak samo soczki. Po prostu dawaj duzo owoców, warzyw, zamiast kaszki owsianke z owocami, czy inna kasze. Dziecko karmione piersia nawet jeżeli będzie dużo wazyło, to ono nie jest otyle, ale po modyfikowanym może być grubasek. I nie patrz, że inne dziecko kiedyś było grube, a potem po roczk nagle jest szczuplutkie. To Twoje dziecko, i zrób tak żeby w przyszlości nie było otyle.

Gość sarenA morska
Po pierwsze -rozszerz juz diete. warzywa,potem owoce. nastepny posilek do wprowadzenia po jakims miesiacu to posilek zbozowo-mleczny,ale nie slodka syfska kaszka jakiejs bobowity,tylko takie bezsmakowe paprochy zalane wrzatkiem czy ugotowane i do tego normalne owoce zmiksowane. Odchudzic dziecko w tym momencie mozesz tylko tak. a nawet nie odchudzic -tylko nie utuczyc. uwazaj na to,co mu podajesz i juz. i daj mu mozliwosc ruchu -jakis koc,mata edukacyjna i niech sie turla i bawi

Gość sarenA morska
Moj syn ma w wieku 5 mcy 9 kilo,corka miala 7 i cos. taka sama prawie waga urodzeniowa. on ma wiekszy spust niz ona i tyle. a do 4,5 mcy obydwoje dostawali wylacznie moje mleko

Gość gość
może zrob mu badanie cukru z rana, mój ma 19 mc i wazy 10 kg, wzrost 86 cm,

Gość gość
ja tez miałam cukrzyce ale maly 19 mc i 10 kg, je tyle ile chce, nic mu nie ograniczam, nie dasz rady odchudzić maluszka, zacznie chodzic to się wyciągnie, kolezanka tez tak miała a teraz jej synek jest szczuply i wysoki

Gość gość
powtarzam się bo do ciebie ciezko doieraja proste informacje :D

Gość gość
Duzo wazy

Gość gość
co sądzicie o pomyśle, żeby nie używać pampersów? bo jestem w ciąży i tak się zastanawiam... czy te ekomamy maja rację czy przesadzają... http://dzieci.pl

Gość gość
Mój miał pół roku i ważył troszkę ponad 9kg. Waga urodzeniowa to było 3600. Wyglądał jak ludzik Michelin. Tylko, że ja karmiłam go piersią. Potem zaczął biegać i systematycznie chudł. Dziś ma 3 latka i wygląda idealnie - nikt by nie pomyślał jak wyglądał prędzej.