Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SkromnaDziewuszka

czy ktoś wie jak zorganizować ślub podczas pielgrzymki zagranicznej?

Polecane posty

Gość SkromnaDziewuszka

Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Chodzi mi o ślub kościelny np. w Rzymie, Ziemi Świętej itp.

Gość Juleczka99
podnoszę temat :) ooo, ciekawy temat....mnie też być może będzie dotyczył :) Może się ktoś wypowie?

Gość gość
wszystko załatwiasz z ksiedzem organizującym pielgrzymkę

Gość SkromnaDziewuszka
W sumie to najprosztsze (Rozmowa z księdzem), ale co z formalnościami, pozwoleniami- w końcu to sakrament daleko od naszych parafii . Który proboszcz ma wydać pozwolenie?

Gość gość
wydaje ten ksiądz który załatwia pielgrzymkę,wszystkie dokumenty musicie dostarczyć właśnie dla tego księdza i ten wasz ksiądz w swojej parafii wpisze was jako małżonków i w tym kościele będziecie wybierać w przyszłości akt ślubu,dlatego musisz rozmawiać właśnie z ksiedzem prowadzącym pielgrzymkę,mój kuzyn brał taki slub to dostarczył tylko dokumenty ,nie potrzebował nauk przedmłażęńskich a protokół był spisany przed wyruszeniem na pielgrzymkę,nie było też zapowiedzi w parafiach,natomiast moja koleżanka musiała załatwić nauki przedmałżeńskie,normalny protokół i były zapowiedzi przed pielgrzymką

Gość SkromnaDziewuszka
Ostatni Gościu- dziękuję Ci OGROMNIE :) Właśnie rozważamy z narzeczonym taką opcję- ziemi Świętej, tylko obawiamy się tej słynnej papierologii. Przyznam Ci się, że nie wydaje mi się, żeby ślub odbył się bez ważnego kursu przedmałżeńskiego- zresztą ten akurat mamy i poradnię rodzinną. chciałabym po prostu uniknąć tych wszystkich akcji z księżmi proboszczami, tłumaczeniem się dlaczego uciekam z rodzinnej parafii itp. Bez zapowiedzi się raczej też nie obejdzie, ale dzięki za radę. Jak coś wiemy do kogo uderzać :) pozdrawiam Może ktoś jeszcze miała doświadczenie zagranicznego ślubu podczas pielgrzymki? :)