Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy leżaczek bujaczek może obciążać kręgosłup?

Polecane posty

Gość gość

jak Mały miał 4 m-ce zaczęłam korzystać z leżaczka bujaczka, tylko tam się uspokaja, mógłby tam leżeć cały dzień, czy długotrwałe trzymanie niemowlaka w takim leżaczku może wpłynąć negatywnie na kręgosłup?

Gość gość
z czego wiem max 2 h dziennie dziecko może tak leżeć

Gość gość
ja mialam taki rozkladany na plasko, wiec syn lezal w nim ile chcial, jezeli Twoj sie tak nie rozklada, to 4mscznego niemowlecia chyba nie trzymalabym w nim caly dzien

Gość gość
Oczywiście, że nie można cały dzień - to nawet powinno być napisane w instrukcji do leżaczka. Weź sama usiądź na krześle i się nie ruszaj przez kilka h.

Gość gość
Pewnie, ze mozna trzymac caly dzien. Niestety pozniejszym skutkiem bedzie rehabilitacja ze wzgledu na brak miesni.zrobisz z dziecka kaleke ktora w wieku 9 miesiecy nie bedzie umiala nic poza lezeniem na plasko w pozycji w ktorej ja pozostawisz. Lezaczek owszem ale nie na cale dnie.

Gość gość
wypowiedź "mógłby tam leżeć cały dzień" równa się dla was - dziecko leży cały dzień w leżaczku, "długotrwałe trzymanie" tez nie musi oznaczać trzymania cały dzień

Gość gość
Miałam ten sam problem z moim synkiem z tym że ja stosowałam ten leżaczek do 2 tyg życia. Małemu tak się spodobało że nie chciał wychodzić z niego, ale po rozmowie z panią neurolog nie pozwalaliśmy mu już tam leżeć całe dnie. Dziecko najlepiej powinno leżeć na płaskim a w tym leżaczki max 2-3h na dzien.

Gość gość
miało być od 2 tyg:)