Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmajkalka

Mój 3latek uwielbia hamburgery i właśnie zjadł jednego :)

Polecane posty

Gość karmajkalka

Witam! Jestem za tym że lepiej żeby dziecko pewnych rzeczy spróbowało pod kontrolą niż gdyby potem w szkole miało bez umiaru objadać się cudami bo mama nie widzi. Hamburgery robię od czasu do czasu-ostatnio chyba 1.5ROKU temu. Mały dziś zjadł i stwierdził,że je bardzo lubi :) Podstawą była wołowina,którą zmieliłam i zapiekłam na burgery. Do tego surówka z kapusty pekinskiej, sałata, pomidor, ogórek małosolny, musztarda, sos czosnkowy z jogurtu naturalnego z posiekanym czosnkiem i oczywiście ketchup. Syn jadł już wiele razy domową pizzę i raz jak przyjechali znajomi i przywieźli kupną to po spróbowaniu uznał,że jest niesmaczna,bo mama robi lepszą :) Oczywiście podstawą codziennej diety są warzywa i ryby, mięso jemy bardzo rzadko. Są tutaj inne mamy,które potrafią zachować umiar i rozsądek?

Gość gość
no i co z tego, że zjadł? Chwalisz się czy żalisz?

Gość gość
Autorko zgadzam sie z Toba :) Ja tez daje swojemu dziecku wszystko do probowania,hamburgerow akurat nie lubi,ale za pizze dalby sie pociac.Czesto sama ja w domu robie,ale od czasu do czasu wyskoczymy tez gdzies cos na miescie zjesc "niezdrowego" Uwazam,ze wszystko jest dla ludzi pod warunkiem,ze robi sie to z glowa,nie ma co popadac w paranoje zdrowego zywienia,bo tak sie nie da,nie w tych czasach.

Gość gość
no popatrz, mój 2,5 latek też je to co sama w domu ugotuje. i jakoś nie mam potrzeby pisać, że oto właśni zjadł: pieczeń z sosem pomidorowym i kaszą gryczaną niepaloną pogryzając ogórkiem.

Gość gość
Jak nie masz potrzeby pisać to po co się wcinasz? skąd się takie tłuki biorą? wszystko jest dla ludzi byle byś nie przesadziła bo kupny fast food już taki zdrowy nie jest a też może smakować