Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy robienie cytologi na początku ciąży jest potrzebne?

Polecane posty

Gość gość

Gdy miałam robioną miesiąc przed zajściem w ciążę i wyszła idealnie? trzeba znów zrobić? Bo prywatny lekarz do którego poszłam powiedział że nie, bo wszystko jest ok i nie ma co tam grzebać, a pielęgniarki z przychodni stwierdziły że to konieczność i bez tego lekarz mnie nie przyjmie.

Gość gość
Jak mialas robiona to nie trzeba.

Gość gościówa1234
moim zdaniem też skoro miałaś chwilę wcześniej to nie ma potrzeby powtarzać, zwłaszcza, że lekarz Ci to potwierdził

Gość gość
miałam robioną miesiąc przed zajsciem w ciążę, teraz jestem gdzieś w 6/7 tygodniu i chciałam się zapisać do lekarza w przychodni, ale tam pielęgniarki nie chcą zapisać jak nie zrobię cytologii, bo mają jakiś program, a ja zawsze robiłam cytologię prywatnie nigdy na nfz, zawsze 2 razy w roku, i wychodziła ok.

Gość gościówa1234
no to zrób tą cytologię dla świętego spokoju na nfz - jakim prawem masz znów płacić, albo daj im papierek z tej sprzed miesiąca i powiedz, że byłaś wtedy w 2tc ;)

Gość gość
pokazywałam im ten wynik z cytologi co zrobiłam przed ciążą a one że przez ten czas to dużo się mogło zmienić, albo że w ciąży trzeba zrobić, bo ten przed ciążą jest nieaktualny bo jak był robiony to ciązy nie było i że duzo mogło się zmienic.

Gość gość
ja robiłam w ciąży i bardzo żałowałam. skaleczyła mnie położna bardzo mocno podczas pobierania, krew dosłownie leciała strumykiem, aż sama położna się przestraszyła. wieczorem pojechałam jeszcze do szpitala bo już nie wiedziałam co mam myśleć.

Gość gościówa1234
no to zrób im nową na NFZ, albo się chociaż zapisz ;) a najlepiej to zmień przychodnię, bo chyba lekarz wie lepiej czy jest potrzeba czy nie...

Gość gościówa1234
ja robiłam w ciąży ale ginekolog pobierał wymaz a nie jakaś położna. z tym, że ja tylko prywatnie chodziłam do lekarki, bo na nfz pewnie bym ciąży nie donosiła, 3 wizyty a ja ciążę miałam zagrożoną i meldowałam się u gina co 2 tygodnie...

Gość gość
yyyyyy to chodzisz prywatnie do gina i na nfz???? nic dziwnego ze masz wode z mózgu skro jeden mówi tak drugi inaczej mam pomysł zapisz się do TRZECIEGO :/ co za idiotka