Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wystający brzuch Kate

Polecane posty

Gość gość

Hej, może to głupie pytanie ale nie mam dzieci.... dzień po porodzie Księżna Kate wygląda olśniewająco i pięknie, to fakt. Napiszcie mi jednak, czy brzuch u niej taki jak piłka, to normalne?myślałam, że kiedy dziecko się urodzi, brzuch automatycznie się zmniejsza. Tym bardziej, że przecież dziewczyna jest szczuplutka.

Gość ldsjvnkdsjn
dajcie link do zdjęć!

Gość gościówka ttttt
Normalne .Ja tez tak miałam . Macica musi wrócić do swoich rozmiarów .

Gość gość
trzeba bys tumanem żeby zadawać takie pytania ,jestes kobietą i nie wiesz że połog trwa 6 tyg. a przez ten czas macica się obkurcza,nie dzieje sie tak z dnia na dzien

Gość gość
a myślisz,że nadmiar skóry w 24 godziny się sam wciągnie czy jak? I że macica od razu wraca do wielkości z przed porodu? Trzeba na to kilka tygodni.No i trzeba dbać o ten brzuch żeby ta skóra taka nie została.

Gość gość
zależy ile przytyłaś w ciaży zawsze coś tam zostaje taka naciagnieta skóra w moim przypadku

Gość mala miii84
wlasnie tez sie zastanawiam! przeciez ona wyglada jak w 7-8 miesiacu ciazy! rozumiem,ze brzuch jets po porodzie troche napuchniety,ale az tak?? dziwnie to wyglada, jakis fenomen.

Gość gość
Brzuch się zmniejsza ale nie znika od razu bo przeciez macica musi stopniowo wrócić do swojej pierwotnej wielkości. Tak więc to normalne. Choć pewnie zaraz ci napiszą że one dzień po porodzie miały płaskie brzuchy i nikt nie powiedziałby że rodziły. Jak to na kafe. :D

Gość gość
oczywiscie ze to normalne dziwni mnie tylko ze juz ma sile chodzic itd. pewnie rodziła w znieczuleniu

Gość gość
ja zaraz po porodzie nie mialam brzucha,podobno macica obkurczyła mi się w ekspresowym tempie,ale przytyłam tylko 9 kg

Gość gość
No widac że nie rodzilas. To nie balon ktory znika po przebiciu. Niestety tak najczesciej wyglada brzuch! Owszem sa wyjatki ale w wiekszosci potrzeba troche czasu na powrot do normy. Super że miala odage się tak pokazac

Gość gość
Chyba wszystko zależy od.urody danej kobiety. Ja miałam taki jak Kate, mniej wiecej jak w 5 mcu. A bratowa miała dosyć płaski, tylko taki "flaczek" jej został. Mi się wchłonął całkiem jakoś po tygodniu, u bratowej chwilę dłużej, ale też wrócił do formy :)

Gość jako1981
Ja i wszystkie moje koleżanki też miałyśmy takie "ciążowe "brzuszki zaraz po porodzie . Macica musi wrócić do sowich rozmiarów sprzed ciąży a to trochę trwa.

Gość gość
mnie teżż zaszokował ten jej brzuch jakiś za duży , albo to ta sukienka go tak podkreśla

Gość a można jakoś przyspieszyc
to obkurczanie macicy??? np tabletkami??? na obkurczanie, są takie??? rodzę dopieor za 3 miesiące..

Gość mala miii84
diana tez miala sukienke w kropeczki jak pokazala ksiecia williama po porodzie, to chyba nie przypadek,ze kate zalozyla cos podobnego. lubie ich jako pare, normalni ludzie,ale niestety nie maja normalnego zycia.

Gość jako1981
A po co chcesz przyspieszać?

Gość gość
Obkurczanie macicy przyśpiesza karmienie piersią.

Gość gość
HAHA tabletki na obkurczenie macicy :D Padłam i chyba nie wstanę... No kobiety przestańcie.Przecież Kate jest dobę po porodzie - większość kobiet tyle czasu po leży sobie na sali z noworodkiem przy cycu i nikomu się nie pokazuje.Po 3 dobach przy wyjściu ze szpitala brzuch jest już troszkę mniejszy. Dlatego wszyscy w szoku co do Kate :) Bo rzadko kobieta pokazuje się mediom chwilę po urodzeniu dziecka...

Gość gość
no tak ale ja niw moge że aż tak duży brzuch albo ja i koleżanka z sali byłyśmy inne i miałyśmy płaskie brzuchy tylko taka ,, fałdka"

no na onkurvczenie macicy żeby szybciej doszła do swojej normalnej wielkości i brzuch żeby szybciej spadł. pytam poważnie i sorki rodzę za 4 miesiące a nie 3

Gość gość
Jaki duzy brzuch ? normalnie wygląda .

Gość gość
Dzięki wszystkim za odp., już wszystko wiem :) a ludziom, którzy piszą coś typu: "gość trzeba bys tumanem żeby zadawać takie pytania ,jestes kobietą i nie wiesz że połog trwa 6 tyg. a przez ten czas macica się obkurcza,nie dzieje sie tak z dnia na dzien" odpowiem tak: Jestem kobietą -TUMANIE. Ale jak się nie umie czytać ze zrozumieniem, tak jak jest to w Twoim przypadku, to już Twój problem. Napisałam wyraźnie, że nie rodziłam i stąd moje pytanie. A tego typu tematy nie zajmują mnie na codzień. Księżnej Kate życzę szybkiego powrotu do formy, dziewczyna mimo zmęczenia wygląda pięknie.

Gość gość
ale po co chcesz przyspieszać ? w jakim celu ?

aa to spoko, że karmienie powoduje obkurczanie, czyli kolejny plus na karmieniem:)

Gość gość
to prawda...a co mysliscie o jej włosach?umyla je..bo sa troszkę oklapniete :P:P ale fakt faktem normalna dziewczyna wstala pokazala się...inna to by lezala bo ksiezna w sensie doslowynym i nie wstala.//a tu proszę... swietna babka zniej

Gość mia ta cara
Ale w Uk juz sie wychodzi ze szpitala dobe po porodzie.Kobieta jak urodzi rano to na wieczor jest w domku.Widocznie wszystko bylo ok i dobrze sie czula.Ja zostalam dobe dluzej tylko dla tego ,ze mialam kiepskie wyniki krwi.I Kate rodzila bez znieczulenia.

Gość gość
przykro mi że jestes tumanem i nie słuchałaś na biologii w szkole podstawowej ,już dawnnnnnno powinnaś to wiedzieć i nie zadawć takich głupich pytań,idż sie lepiej dokształć dzieciaku

Gość gość
tak wy wszystkie miałyście płaskie brzuchy zaraz po porodzie. Tylko ciekawe skąd się biorą te wieloryby na ulicach? wszystkie zgrabne i szczupłe jesteście za monitorami komputerów.

Gość gość
kazda inaczej wyglada po porodzie ja mimo ze przytylam 20 kg brzuch mialam malutki (100cm/170 wzrostu) a po porodzie splaszczyl sie w ciagu paru dni szwagierka po porodzie wygladala....dalej jak w 9 miesiacu ciazy ale po miesiacu brzuch jej zmalal do stanu prawie sprzed ciazy wiec roznie to bywa