Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilka_85

ciąża, paranoja ;(

Polecane posty

Gość emilka_85

jestem w 6 tygodniu, caly czas sie boje ze ciaze 'wyparuje", ze bedzie puste jajo, badz cokolwiek innego. Beta tydzien temu robilam ok 500 wyszlo. U lekarza nie bylam jeszcze. Dopiero za ok poltorej tygodnia. Strasznie sie boje ;(

Gość gość
Nie bój się, stres nie wpływa pozytynie. Myśl, że wszystko jest dobrze i wtedy będzie! I tak już nic nie zmienisz, a możesz tylko zaszkodzić.

Gość gość
trzeba było zrobić beta hcg 2 razy w odstępie 48 godz. wtedy widać czy jest prawidłowy przyrost. Wyluzuj, będziesz tak schizować do porodu? Stres nie jest dobry dla dziecka,

Gość emilka_85
nie robilam drugiej bety bo powiedzialam sobie ze co ma byc to bedzie. ale teraz sie wylamuje ;( boje sie dzisiaj mam totalna zalamke. Juz nawet przedwczoraj znow test robilam, patrzalam czy druga kreska czasem nie jasnieje...paranoja

Gość gość
A skąd takie podejście miałaś wcześniej jakieś problemy?

Gość emilka_85
hmm problemy nie. z natury jestem dosc nerwowa, moze dlatego panikuje bo poszlam za szybko do lekarza, a nic nie bylo widac jeszcze. pozniej zrobilam bete. potwierdzila ciaze. kilka miesiecy wczesniej mialam blada druga kreske na tescie, nie ciemniala, beta wykluczala ciaze, moze tez dlatego sie boje ;( nie wiem. teraz krechy ciemnialy z dnia na dzien.

Gość gość
Wyluzuj więc bo nie ma podstaw do paniki. Ciąży stres nie służy. Są rzeczy na które nie masz wpływu a twoje panikowanie tylko zaszkodzi. Myśl o dziecku i zajmij się czymś zamiast skupiać się na ciąży i stresować.

Gość emilka_85
macie racje, z reszta dzisiaj mam chyba gorszy dzien. Od rana jakas deprecha, nie wychodzilam nigdzie. Z moim sie poklocilam. On jakby dalej nie wierzy ze jestem w ciazy. A chcielismy. Nie rozumiem go totalnie

Gość emilka_85
wyjechal mi dzisiaj: "ze jeszcze nic nie wiadomo, wszystko sie zdarzyc moze" a ja mu dzieki, ze od razu tak zaklada, niech mowi tak przez cale 9 miesiecy. Cos mu sie z glowa stalo.

Gość trochę Cię rozumiem
Też schizowałam, ale dlatego, że o ciążę walczyłam ponad 4 lata, pewniej i "w ciąży" poczułam się od momentu odczuwania ruchów i to już takich regularnych od ok 24 tc, wcześniej "zaliczałam" kolejne etepy: zarodek, serduszko, usg genetyczne, koniec I/ II trymestru... A teraz jestem w 42 tc i... nadal się boję o maleństwo... Twój facet zachowuje się nie fair! Mógłby Cię "hamować" jakbyś już kompletowała wyprawkę, ale kiedy się boisz powinien Cie wspierać. POWODZENIA

Gość gość
wyluzuj moja droga. Tak to niestety już z nami jest. Ja się starałam 3 lata i od początku ogromny stres. Na początku serduszko, później najgorszy 1 trymestr i kolejno: przezierność, pierwsze ruchy, później krążek, leki i walka o każdy dzień i się udało. Myślałam, że jak tylko urodze to już będzie dobrze. Oj jak bardzo się myliłam. Z chwilą gdy zobaczyłam mojego synka już wiedziałam, że do końca życia będzie towarzyszył mi strach o jego zdrowi i życie. Tak więc wszystko przed nami:) Uszy do góry, będzie dobrze:)