Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jednodniowy noworodek bez czapeczki na dworze:)

Polecane posty

Gość gość
plus w Polsce kilkudobowe :D noworodki poddaje sie seriom szczepien :O I matki wydaja na to zgode!!!! Ale za to czapka jest, ktora przegrzewa notabene. W Polsce zaklada sie niemowlakom czapki w domach???? O ludziska! :D

Gość gość
nie wiedzialas o tym ze czapki rowniez w domu obowiazkowo? wszczegolnosci po kompaniu :D:D kogo znam a dzieci mial to wlasnie czapeczki rowniez w domu obowiazkowo byly juz nie wspomne o pudrach do pupy xxxl ilosci choc to nie potrzebne bylo :O

Gość gość
ja tam zakładałam czapeczkę po KĄPANIU jak był noworodkiem, bo mieszkamy w domu jednorodzinnym i latem jest chłodno.

Gość gość
w szczególności po kąpaniu :D

Gość jakbyscie nie wiedzialy
po co czapeczka po KĄPANIU,to zaklada sie ja na pol godziny jezeli przechodzi sie z pomieszczenia cieplejszego gdzie byla kapiel do chlodniejszego. Jak dalej tepe lepetynki nie moga pojac to proponuje na golaska od razu po kapieli przespacerowac sie po domku. Wilgotne cialo inaczej odczuwa temlerature. I mame ktora nowordkowi w domu siebie zakladala czapeczke tez rozumiem,bo u siebie mam zaduch i powietrze stoi nawet przy otwartych oknach. Natomiast u rodzicow jest duzy dom i pomieszczenia sa wysokie i tworza sie "wiatry". Nawet przy zaszczelnionych oknach czuc ze ciagnie po nogach i przeszywa zimno chociaz temperatura na to nie wskazuje.

Gość jakbyscie nie wiedzialy
A zalecenie czapeczki po kapaniu znajdziecie w poradnikach i kazda polozna to powie.

Dziecko jest przyzwyczajone do wysokiej temperatury po urodzeniu wiec to normalne ze nawet po kapieli niektore matki zakladaja czapeczki.. zwlszcza w domach, ja u siebie to w lazience wlaczalam jeszcze dodatkowy grzejnik.

Gość gość
Nagle Żadna mamuśka nie zakłada czapeczki dziecku na dwór? Nawet jak mocno wieje na dworze...?

Gość gość
ej wy czapeczkowe a trudno kupic recznik dla noworodka ktory ma juz kaptur badz szlafroczek tepe dzidy :D:D:D buahahahahaha zal naprawde zal

Gość gość
pewnie ze zaklada sie czapke w jesien , wczesna wiosna ale nie przy upalach :O

Gość gość
Ja mieszkam w De tez nie ubieralam moim dzieciom czapek tuz po urodzeniu,kurcze dla mnie to nawet troche dziwne.A wogole to po co polki zakladaja dzieciaczkom te czapki nawet w domu

Gość gość
jakbyscie nie wiedzialy-Dawno sie tak nie usmialam

Gość gość
Ja tez bym założyła czapeczkę noworodkowi . Latem moje dziecko ma założoną chustkę żeby chronić główkę przed słońcem.

Gość a sobie tez zakladacie na
puste lby czapki przy temp 27 stopni?:D

Gość gość
moje dziecko ma codziennie coś na głowie ma 1,5 roku. Jak upał jasny kapelusik z rondem, albo czapeczkę z daszkiem, jak chłodniej to cienką bawełnianą z uszami itd. Czasami jak było ciepło i pochmurno to miało gołą głowę ale to na palcach jednej ręki mogę policzyć. Sama odkąd zaczęłam nosić czapki (różnej grubości) późną jesienią, zimą i bardzo wczesną wiosną nie choruję. Latem staram się mieć coś jasnego na głowie, zwłaszcza na wodzie.

Gość gość
Jakie te matki polki są jednak j******e. Niech popatrzą na cywilizowanych ludzi.Ten mit porodu, wielkiego wyczynu, wręcz ordery powinni dawać przy wypisie.Potem telepać się, bo temperatura w domu, waha się o 0,0000012 stopnia.Zakaz odwiedzin, przez dwa lata, pieprzyć kązdemu jak to dziecko się zesrało, ubierać jak na Syberią cały rok, na placach zabaw słychac, tylko: nie biegaj, nei skacz, zostaw, nie rusz. Takie dzieci rozkazowo-nakazowe, zero samodzielności. Polskie dzieci faktycznie bardzo roznią się większości dzieci urodzonych w krajach cywilizowanych. Takie lebiegi rosną z matką histeryczką przy boku, no i w pakiecie oczywiście babcia, która zapewnia regularny tucz.To jest chore.Papież Franciszek osmieszył już polski bizantyjski kościół, a Matki polki ośmiesza własnie księża Kate. Niestety , ale te idiotki tego nie pojmą, bo już po pieluchowym zapaleniu mózgu nie myślą racjonalnie.

Gość gość
Za to ty jesteś SUPER wyzywając innych od idiotek itd

Gość to dlaczego na ulicach
Nie widac tych bezczapeczkowych?!??no dlaczego?tak,jak jest upal to zakladam kapelusz albo czapke z daszkiem.

Gość gość
bo to ciemniaczki i w d***e były i gówno widziały, za granicą od razu widać która to głupia Polka:D teraz jeszcze będą pouczały najlepszych lekarzy w UK:O co za idiotki szok:O w najlepszym szpitalu ginekologicznym gdzie doba kosztuje 5000 funtów i jest opieka na najwyższym poziomie, ale one wiedzą lepiej:D

Gość Szczęśliwa Mężatka :)
Ja tez latem zakładam dziecku chustkę albo kapelusik :)

Gość an ulicach nie widać
na Twojej wsi może albo Twoim patologicznym osiedlu wśród biedoty w kamienicy czy płyty:O na nowoczesnych osiedlach są normalne dzieci, bo rodzice wykształceni i obyci i mają pieniądze na najlepszych lekarzy a Ty dalej łaź do osiedlowej emerytowanej lekarki i położnej co ma rady rodem ze średniowiecza

Gość hehehe :)
Wyzywacie inne matki od głupich polek ,idiotek ,biedoty itd a wy co tu sobą reprezentujecie ? W UK 4 latki biegają w pieluchach ,5 latki jeżdżą w wózkach a lekarze są beznadziejni aleee co tammm najważniejsze ze dzieci nie maja czapek :)

Tylko głupie maciory zakładają dzieciom czapki.

Gość to dlaczego na ulicach
Hahahhha k***a zes palnela biedoto z niska samoocena. Wielkobogacka sie znalazla,jak nie wiesz z kim gadasz to sie lepiej nie wypowiadaj prostaczko. Twoje dziecko pewnie nazywa sie dzesika i co miesiac stoisz do mopsu w kolejce po zasilek.

ludzie. W Londynie jest najbardziej upale lato tej dekady. W 30stopniowym upale wieczorem (kiedy już nie świeci po głowach słońce) też wasze dzieci biegają w czapkach? a może szalikach?

Gość gość
Moje jak jest upał ma chustkę .

Gość gość
moj boze kapelusz w lato to tak , ma chornic od slonca , czy jakas tam chusta ale nie jak w temacie czapki CZAPKI zwykle czapy gdzie to kto widzial w takie upaly czytajcie ze zrozumieniem :O dobrze tu ktos napisal na placu zabaw: nie biegaj nie skacz nie hustaj bo sie spocisz owieje cie wiatr i chory bedziesz :D:D:D buahahaha ROZUMIECIE TERAZ TEMAT ? CZAPKI nie chistki czy kapelusze chronioce od

Gość gość
z powodu noszenia czapek od urodzenia polskie matki maja przegrzany mozg:D

Gość jako facet powiem
co znaczy "matki polki " ???????????????????????????????????????????????????????????

sama jesteś biedota i idiotka w dodatku, musiałaś się aż podszyć o 10:55 :D hahah ale zakompleksiona idiotka z ciebie :classic_cool: widać zabolało prostaczko z patologi, wracaj na wieś dziewczyno albo na to patologiczne osiedle, które cie wychowało biedoto umysłowa:D i nie zgadłaś, moja córka nie nazywa się Dżesika, nudna jesteś strasznie, jak się nie ma argumentów to zaczyna się pajacowanie 💤