Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna5111

tak bardzo sie boję

Polecane posty

witam. Mam 21 lat i jestem w ciąży. Według ostatniej miesiączki powinien to być 7-8tydzień. W piątek dostałam krwawienia. I zgłosiłam sie do szpitala. Po usg dopochwowz lekarz stwierdził ze to napewno nie jest ten tydzień. Widać było pęcherzyk ciazowy 0.64. Ale według niego nic wiecej. Pierwsze hcg miałam 770.40 i kazali mi zrobic kolejne. Od pierwszego badania minęło 9dni. Wynik drugiego hcg wyszedł 1319. Lekarz w szpitalu stwierdził ze to za mały przyrost. I ze pęcherzyk moze być pusty itp. Dodam ze krwawienia miałam od krwiąka który sam mi sie oczyszcza. Czy ta ciążą ma szansę?? Jutro idę na 3badanie hcg a w piątek do prywatnego lekarza. Mam nadzieję ze zarodek pokaże sie;( boję sie

Gość pewnie że taaaaaaaaak
spokojnie nie jest zle

Gość gość
taki przyrost powinien być po 48 godzinach, jeśli różnica między badaniami tylko tyle wyniosła po 9 dniach to niestety nie jest dobrze.

Gość gość
No niestety, ale przyrost jest faktycznie duuuuzo za maly...

czekam wlasnie na kolejne badanie hcg. Jeśli teraz wynik 1319 sie podwoi albo znacznie wzrośnie to jest szansa ze moze być dobrze??

Gość gość
Nie ma znaczenia pora dnia, tylko odstep pomiedzy badaniami. Kiedy mialas pierwsze i po ilu dniach drugie? Jesli faktycznie tak ci kiepsko przyroslo po 9 dniach to niestety, ale nie ma szans na ciaze. Beta w 7-8 tyg powinna byc powyzej 20.000.

ale lekarz powiedział ze to musi być wcześniejsza ciążą. Ze napewno nie jest to 7tydz. Mimo ze tak wychodzi od ost @ dodam ze cykle miałam ostatnio nie regularne

Gość gość
no dobrze, ale w jakim odtepie czasowym robilas te badania? 9 dni?

Gość gość
No to niestety, ale nie ma szans na ta ciaze. W ciagu 48 odzin beta musi podwoim swoja wartosc, a u ciebie sie podwoila ale po 9 dniach. Po 9 dniach powinna byc w okolicy 15.000....

Gość gość
Poprostu chca sie upewnic....rozumiem, ze jest ci przykro, ale niestety tutaj nic nie bedzie...

ale sa podobno przypadki ze kobiety miały bardzo małe przyrosty i mają zdrowe dzieci. Ale na najgorsze tez jestem przygotowana

Gość niebieskakarolcia
Jak wczesna by nie byla, to beta musi podwoic swoja wartosc w przeciagu 48 godzin. U ciebie potrzebowala 9 dni, wiec tym razem nic z ciazy...

Gość gość
Male przyrosty mialy, ale w ciagu 2 dniu.....a nie 9....

Gość gość
Musialby byc troche wiecej niz podwojony....

Gość MłodaMama1234
Moja znajoma miała tak samo kijowy przyrost bety. Lekarz nie dawał szans- dziś jej dziecko jest zdrowym 10miesięczniakiem :) Nie mówię, że u Ciebie będzie dobrze, ale też nie ma co od razu iść na czyszczenie. Trzeba czekać i sprawdzać betę.

Gość gość
Tak, jak bedzie kolo 3000 to jest szansa, ze to bardzo wczesna ciaza

a co myśleć o tym co mam na karcie?? Endometrium 5mm pęcherzyk ciazowy GS0.64. I lekarz powiedział ze moze nie widzieć zarodka bo pęcherzyk jest w tylozgieciu macicy?? Kanał szyjki macicy zamknięty

Gość gość
bardzo małe endometrium jak na ciąże

Gość gość
katarzyna, nie pytaj na forum, nie wertuj stron w internecie... ciąza to jest "tajemnica" - nikt ci tutaj nie odpowie... będziesz się tylko niepotrzebnie denerwować... słuchaj lekarza - wybierz dobrego, prywatnie... i czekaj... a cuda się zdarzają! :) i nic nie dzieje się bez przyczyny.

Gość gość
no i co? odebralas wyniki?