Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana mama

rękawiczki - NIEDRAPKI

Polecane posty

Gość zszokowana mama

Mamy, proszę wytłumaczcie mi czym są rękawiczki niedrapki ? do czego one slużą, kiedy się je zakłada i ile kosztują ? Pierwszy raz o czymś takim słyszę, a muszę skompletować całą wyprawkę już.

Gość gość
a google masz tępoto chodząca??????????????

Gość gość
moim zdaniem zbędne i tyle/

Gość gość
nakłada się na rączki - coś jak skarpetki tylko że na dłonie, mi się przydały, gdy zdejmowałam zaraz była podrapana cała buzia, przydały mi się tez jak Mała miała wenflon na rączce, koszt ok 3 zł np. w Pepco

Gość gość
Malutkie rekawiczki na raczki noworodka, zeby sobie nie podrapal buzi pazurkami. Kosztuja ok 3zl, nie majatek

Gość dns
moja położna nie poleca niedrapek.. lepiej obciąć dziecku pazurki i niech sobie macha rączką, same też byście nie chciały leżeć w łóżku z rękawiczkami na dłoniach. Ja kupiłam 2 pary ale nie użyje

Gość gość
tylko, że odchodzi się od nich, o tym też poczytaj

Gość gość
Ja miałam chyba z 3-4 pary, założyłam RAZ zaraz zdjął, i to było na tyle. Proponuje Ci zamiast wydawać hajs (ja płaciłam chyba po 10 zł) nałożyć na rączki skarpetki ;)

Gość gość
są sytuacje kiedy się przydają, mi się bardzo przydały przy wenflonie - jak ich nie miała druga rączką wyrywała sobie wenflon

Gość zszokowana mama
to noworodek ma takie duże paznokcie żeby sobie mógł buzię podrapać ??? Boże kochany, chyba muszę się jeszcze dużo nauczyć :O

Gość gość
1 parę warto mieć - więcej nie ma sensu

Gość gość
przydatne zasadniczo tylko w szpitalu, bo odradza się tam obcinać paznokcie. dziecko rodzi się z długimi paznokciami i może się podrapać więc zakłada mu się takie rękawiczki jednopalcowe dla bezpieczeństwa. ja nie miałam założyli małemu szpitalne i w szpitalu je s\zostawiłam w domu obcięłam małemu paznokcie i nie było problemu

Gość gość
drapią się :) ale to nie są jeszcze paznokcie, to się jakoś nazywa ale nie pamiętam jak

Gość gość
mój miał węflony i co? ani razu sobie nie wybrał, a węflon miał 10 dni-w różnych miejscach, więc u nas się WCALE nie przydały! Jak dla mnie-po co kupować? Będą potrzebne to kupisz. Ja wychodzę z założenia, że nie ubieram dziecku tego czego sama nie lubię, nienawidzę mieć rękawiczek, jemu RAZ założyłam, sam ściągnął i od tamtej pory nie ubrałam mu niczego czego nie lubię. Co do wyprawki polecę Ci jedno. Kupuj teraz jak najmniej, odłóż pieniążki, i potem dokup, ja np kupiłam koszulki, kaftaniki, założyłam maks 2 razy i nówki leżą w szafie bo za małe. Jeszcze mogę Ci z całego serca polecić rożek. A co do paznokci, szybko rosną, ale na początku możesz je "zrywać" pielęgniarki zabraniały w szpitalu obcinać, ale "zerwać" można było :P

Gość gość
Dla mnie bardziej praktyczne były odwijane rękawki w pajacykach, tak że zasłaniały dłonie dziecka, niedrapki albo były za wąskie, albo za luźne... A w domu i tak obcięłam paznokcie. Tyle że zasłonięte dłonie i tak były na pierwszych spacerach- w marcu.

Gość gość
ja też zasłaniałam takimi "niedrapkami" z bluz.. Odwijane rękawki jak koleżanka przede mną zaznaczyła, dobre były w zimie-kombinezon za duży, ręce miał z 5 cm przed końcem rękawa-więc tak mu zawijałam, aby na pewno nie zmarzł :)

Gość gość
więc niech nie mówi, że NA PEWNO się przydadzą przy węflonie... Autorka kompletuje wyprawkę, więc podpowiadam, a tobie nikt nie karze czytać, no chyba że się uczysz :)

Gość zszokowana mama
yyy... ale na czym polega "zrywanie" dziecku paznokci ? Bo mi się to niefajnie kojarzy ;O

Gość gość
"Co do wyprawki polecę Ci jedno. Kupuj teraz jak najmniej, odłóż pieniążki, i potem dokup, ja np kupiłam koszulki, kaftaniki, założyłam maks 2 razy i nówki leżą w szafie bo za małe. Jeszcze mogę Ci z całego serca polecić rożek" - a ja kupiłam i nie leżą bo kupowałam z głową, niedrapki tez kupiłam i TEŻ MI SIĘ PRZYDAŁY!

Gość gość
a gdzie jest napisane, że "więc niech nie mówi, że NA PEWNO się przydadzą przy węflonie..." - nie znalazłam słowa NA PEWNO w tych wypowiedziach

Gość gość
koleżanko z 2013-07-24 21:57:54 widzę, że masz problem, chcesz o tym porozmawiać?

Gość gość
WENFLON kobieto :)

Gość gość
ciężko mi to wytłumaczyć, bo to pielęgniarka pokazywała i to tak nazwała, paznokcie są BARDZO miękkie i tak jakbyś je odrywała :) ja to w sumie raz zrobiłam, więcej nie bo się bałam :)

Gość zszokowana mama
Dziewczyny spokojnie :) Nie kłóćcie mi się tutaj ;) Wytłumaczcie mi lepiej o co chodzi z tym zrywaniem paznokci na litość boską ? Bo brzmi to trochę jak sado maso xD

Gość gość
gościu z 24.07.13 jak masz problem idź do kasi, ale kasia się kutasi :D

Gość gość
cóż za poziom wypowiedzi

Gość zszokowana mama
o kurde, czyli jednak tu chodzi o zerwanie paznokcie :O szczerze mówiąc, to ja też bym się bała.... Ale nie wiecie dlaczego w szpitalu nie można obcinać paznokci ?? W sumie sam ten proces musi być bardzo trudny dla początkującej mamy... ja jestem przerażona jak pomyśle o maleństwie i malutkiej rączce i że będę musiała obcinać paznokcie... Ale chyba będąc mamą nie można się bać...

Gość gość
przestań się czepiać innych skoro nawet poprawnie słowa wenflon nie potrafisz napisać

Gość gość
żeby było "sado maso" to musi być i sadyzm i masochizm, czyli ktos komuś robi krzywde a drugiej stronie to odpowiada - upraszczając :) .. chyba nie to miałaś na mysli używajac tego zwrotu...

Gość gość
Nie można obcinać, nie dlatego, że to jest za trudne. W szpitalu jest mnóstwo bakterii, stąd cały zakaz, zawsze możesz zrobić krzywdę (obciąć opuszek itp) i wiadomo-pojawia się krew, a skoro są bakterie-może się czymś zarazić. Ot cała filozofia. A co do słowa wenflon, panny święte, dlaczego nie macie stałych nicków? Z jednego powodu-każdy popełnia błędy, wy się nauczyłyście jednego słowa i patrzcie jakie uczone, p********e ale gamonie :)