Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy:(

Polecane posty

Gość gość

Mam 19 lat, za tydzień idę na swoją pierwszą wizytę u ginekologa, aby się zbadać. Bardzo się tym stresuję, nie mogę przestać o tym myśleć, nie mogę nawet zasnąć:( ciągle chodzę poddenerwowana a teraz rozbolał mnie nawet brzuch z nerwów, jak sobie wyobrażam, że muszę rozebrać się przed kimś obcym i usiąść na fotelu z szeroko rozstawionymi nogami... Przeraża mnie to. W dodatku nie wiem czy iść wydepilowana czy nie, wiem że to chyba bez różnicy ale słyszałam od koleżanki jak ginekolog głośno skomentował to że jest wydepilowana. Miał ktoś podobnie? Jak sobie z tym radzić?:( Gdzieś na innym forum czytałam że nie ma się czego bać bo dla ginekologa to codzienność i widział wiele, jednak dla mnie to nie codzienność rozebrać się przed obcym;(((( chyba skończy się na tym że zrezygnuję z tej cholernej wizyty..

Masz 19lat, chyba masz prawo się wydepilować, tak? Ja nie miałam takiego stresu, jeśli to kobieta to nie masz przed czym się stresować, gorzej by była z facetem. Wtedy nawet ja bym się nie przełamała. A tak to głowa do góry, masz 19lat :) Ja swoją pierwszą miałam w wieku 17 :D