Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY MOJE 9 MIES DZIECKO NIE PIJE ZA DUZO MLEKA??

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy podpowiedzcie prosze ,wydaje mi sie ze moj syn pije wieej mleka niz powinien, na puszce jest napisane ze powyzej 7 mies powinien pic 3 x po 210 a on pije okolo 5-6 na dobe po 150-180 ,nawet jak zje owoce czy obiadek i tak za godzinke lub dwie domaga sie mleka...

Gość gość
Na opakowaniach są podane ilości orientacyjne.Każde dziecko inne i widać Twój synek pije tyle ile potrzebuje.Nie martw się.

Gość gość
moim zdaniem ma ogólnie za dużo posiłków, bo przecież poza mlekiem je inne rzeczy? Karmisz dziecko co 2 h?Moim zdaniem tak dużo dziecko powinno miec już większe przerwy....przede wszystkim też dla Twojego zdrowia psychicznego i organizacji czasu :) bo przecież nie mozna non stop przygotowywać dziecku jedzenia..... spróbuj to wyregulować w jakis sposób.... jeśli dziecko jest na mm przynajmniej można być pewnym ile mleka zjada

Gość gość
tez mi sie tak wydaje ze za duzo je,ale co mam zrobic jak placze i jest glodny?i to ewidentnie glodny bo niczym go nie mozna wtedy zajac i jak dostanie butle to sie uspokaja dopiero, jak byl mniejszy nie jadl w nocy, cale przesypial a teraz sie budzi i domaga jedzenia, mniej wiecj jego posilki wygladaja tak: 3 .00 mleko 150-180ml 7-8 rano mleko 150-180 11.00- owoce 13.00 mleko 150-180 16.00- obiadek zupka z mięskiem 18.00 mleko 150-180 21.00 mleko 180ml za duzo tego mleka chyba ale przerwy 2-3 godz są wiec nie wiem jak to zmienic i czy wogole zmieniac?

Gość gość
aha zapomnialam dodac ze do mleka zawsze dosypuje troche kaszki bo ulewa ,bez kaszki nie da rady.

Gość gość
widocznie tyle potrzebuje jesli wagowo miesci sie w normie to ok.moj ma 2mce i jje 150 co 2-3 gos\dziny a niby powinien 120 co 3