Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stanik pod sukienke?

Polecane posty

Gość gość

suknie mam bez ramiaczek gorset wszyty ale jak zalozylam ja na zwykly stanik to mi wystawal i zastanawiam sie jaki zalozyc? z przezroczystym tylem czy sa jakies moze z obnizonym stanem?

Gość gość
Najlepiej poszukać w salonach z sukniami ślubnymi, tam często mają specjalne staniki.

Gość gość
szukaj straplessów. Ewa Michalak podobno ma dobre, Wonderbra też ( dostępne m.in. na asos.com)

Gość gość
ja kupiłam straplesa ewy michalak i mi wystaje trochę:/ wbrew pozorom mają bardzo wysokie miseczki...

Gość gość
do tych sukni nie nosi sie stanika

Gość eliza 8989
mi tez wystawal kawałek, to przycięłam nożyczkami w taki sposób ze nie wystawał

Gość madonna2665
sa rozne straplesy, ja mam do swojej sukni - dekolt w serce ,gleboko wyciety i nic mi nie wystaje...

ja nie wkladalam pod sukienke stanika, bo mialam wlasnie gorset, takze bez sensu, no chyba ze masz wielki biust, trzea kupic bardotkę ona ma najmniej materialu i dobrze sie trzyma

Gość gość
nie zakladac? a suknia mi nie spadnie?

Gość gość
spróbuj zmierzyć suknię bez stanika

Gość lilijka26
suknia nie spadnie bo nie trzyma sie na staniku tylko na wiazaniu albo zamku, chociaz wiazanie jest bezpieczniejsze. Ja mam stanik bo mam duzy biust i nie wyobrazam sobie byc bez.

Gość gość
byle w tańcu ci biust nie wyskoczył

Dziewczyny, wszystko zależy od rozmiaru Waszego biustu :) Nauczona doświadczeniem, mam kilka dobrych rad :) * Jeśli chodzi o stanik pod suknie bez ramiączek łatwiej jest dobrać coś na nieduży biust. Bardotki mają silikonowe podszycie w obwodzie, które połączone ze stosunkowo ciasno zapiętym stanikiem wystarcza do utrzymania niedużego biustu – np. 65D,E,F,G,H,70C,D,E,F,G,75B,C,D,E,F,80C,D,E,85B,C,D, KONIEC Śmiało mogę polecić tutaj bardotki marki Konrad - Margot - są stosunkowo niedrogie i świetnie się sprawdzają na małych biustach. Jednak nadają się nie do każdego dekoltu... Do mocno wyciętego dekoltu w serduszko mogą okazać się za wysokie w mostku. Ale w to miejsce polecić mogę hiszpańską markę Twin - mają przepiękną kolekcję ślubną, oraz Ewę Michalak - świetnie zbiera biust do środka.   * Bardotki na duży biust są zwykle bardziej zabudowane, więc ciężko o duży dekolt i choćby były najlepsze na świecie, nie spodziewajmy się cudów - stanik bez ramiączek nie pozwoli swobodnie pląsać na weselnym parkiecie. Biuściastym Paniom radzimy, żeby suknia miała choćby cienkie ramiączka. Jeśli potrzebujecie bardotki na duży biust CZYLI WIĘKSZE MISECZKI NIŻ PODANE WYŻEJ, np .65I lub 75G itd.- to wówczas model Panache Evie podejmie wyzwanie. * Paniom z dużym biustem nie polecam sukni bez ramiączek. Ale można zrekompensować sobie to dużym dekoltem w kształcie V :)  Ostrzegam, że nawet najlepsza bardotka, nie utrzyma się bez ramiączek i nie zapewni odpowiedniego podtrzymania biustu - będziecie się po prostu męczyć. Zamieńcie lepiej bardotkę, na jakiś ładny, wygodny stanik - koronkowy, czy pół usztywnianiony, nawet głęboki plunge - jak wolicie, oby miał ramiączka. Uwierzcie, to będzie najlepsza decyzja :) Biuściaste Panie uprzedzam przed sukniami z dekoltem na plecach... Niestety, żeby stanik dobrze podtrzymywał i układał biust, obwód musi znajdować się na wysokości biustu. Wszystkie rozwiązania obniżające zapięcie nie dadzą poczucia dobrego podtrzymania biustu. Ciężko dostać fajny stanik z silikonowym obwodem, a poza tym silikonowy pasek też widac.... Jeśli macie mały biust, wówczas możecie całkiem zrezygnować ze stanika na rzecz nakładek silikonowych. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dobieraniu ślubnego stanika :) Ewelina Brafitterka Satine bielizna

Gość gość
ale fajne rady :)