Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból nogi a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Hej :) mam do Was pytanie, ponieważ nie jestem pewna co mam zrobić. Od 15 lipca br. biorę tabletki antykoncepcyjne Yasminelle. Żadnych niepokojących objawów nie miałam do wczoraj. Otóż od wczoraj, również w nocy i dziś boli mnie prawa noga. Jak myślicie cy to może być skutek uboczny tabletek? W ulotce pisze, że w razie bólu należy zgłosić się do lekarza. I tu mam do Was pytanie, czy ktoś z Was może miał podobne skutki uboczne? Iść jutro do lekarza czy zaczekać kilka dni, może to jakieś zapalenie czy coś takiego? Nie ukrywam, iż zależy mi na przyjmowaniu tabletek, ponieważ za tydzień wyjeżdżamy nad morze i chciałabym być zabezpieczona. Jednakże zdrowie jest najważniejsze... Proszę o poważne odpowiedzi :) z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Gość gość
A jaki to ból? Jesteś pewna, że nie nadwyrężyłaś nogi? Chociażby podczas sprzątania czy dłuższego spaceru?

Gość gość
ostatnio za bardzo się nie przemęczałam właśnie... boli mnie ogółem łydka, tak jakbym właśnie może nadwyrężyła, ciężko to opisać. Ale czasami miałam takie bóle, na zmiane pogody np...

Gość gość
Nie ma raczej powodu do paniki, kup sobie jakiś suplement z potasem i magnezem. Suplementuj też witaminy z grupy B, witaminę C i kwas foliowy.

Gość gość
Ja bym tego nie ignorowala, u mnie byl to pierwszy objaw zakrzepicy,ledwo z tego wyszlam,a zdrowie mam na zawsze zrujnowane

Gość gość
Idz do lekarza jak najszybciej bo może nie powinnaś wogóle przyjmować tabletek anty.

Gość gość
czy przed przepisaniem pigułek miałaś robione badania na krzepliwość krwi - koniecznie je zrób, tak jak ktoś powyżej napisał, nie wszyscy anty mogą brać. Ja zażywam pigułki trzeci rok, trochę z nimi kombinowałam ale z własnej winy i przeszłam wiele już skutków ubocznych, muszę równoczesnie z nimi provag brać aby infekcje bakteryjne mnie nie męczyły. Powodzenia i pozdrawiam.

Gość gość
miała podobnie po yasmin..nocne kurcze nog..masakra. wykrzywiłao mi nogi w litere X. Po odstawieniu tabletek wszytsko przeszło. To była najlepsza decyzja jaka podjęłam. Teraz mam spiralkę i jest ok. zero efeketów ubocznych.

Gość gość
lekarz nie zrobił mi żadnych badań ani nic... jak byłam dzieckeim miałam problemy ze skrzepliwością krwi, ale mi minęło... jednak pójde jutro do lekarza. Tylko martwię się, że może kazać mi odstawić tabletki, a za tydzień wyjeżdżam :(

Gość gość
boj sie raczej zakrzepicy, ktora moze cie nawet zabic, na wyjazd mozesz kupic sobie gumki nie powiedzialas lekarzowi o swoich problemach w dziecinstwie,nie bylo wywiadu lekarskiego?

Gość gość
nie moge, bo chłopak ma uczulenie :( a lekarz nic sie nie pytal, po prostu wypisal i tyle...

Gość gość
Zrób sobie w laboratorium badanie - fibrynogen.

Gość gość
na co ma uczulenie chlopak? na lateks? kup kondomy nielateksowe

Gość gość
swoja droga, nie uzywacie gum bo chlopak ma uczulenie, ale lykasz piguly, ktore rozwalaja ci zdrowie(a moga nawet zabic),widac kto jest wazniejszy w tym zwiazku.... kupcie gumki nielateksowe