Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem i nic nie pomoze

Musze sie wyżalic poradzcie coś, jest mi strasznie przykro bo

Polecane posty

Gość elllkkkaaaaaa
Autorko, ja przed zajściem w ciąże brałam flutamid przez 5 lat. Jest bardzo skuteczny na tego typu schorzenie. Dodatkowo koniecznie tabletki antykoncepcyjne, bo biorąc flutamid nie można zajść w ciąże. Po odstawieniu tych leków, po pół roku zaszłam w ciąże- aż uwierzyć nie mogłam, że moje jajniki zaczęły normalnie pracować. Więc jest duża szansa, że u Ciebie też wszystko się dobrze unormuje. Niestety jest niewielu lekarzy, którzy mają doświadczenie w leczeniu tym lekiem, ja jestem z podkarpackiego a jeżdże aż do Warszawy do ginekologa. Cały czas poszukuje jakiegoś bliżej miejsca zamieszkania. A Twój gdzie przyjmuje?

Gość gość
autorko- Stosuj maseczke z oleju rycynowego na wlosy, raz w tygodniu kilka godzin trzymaj na glowie. Ja kiedys od tym czytalam, mialam sposobnosc wyprobowac na sobie jak mi ze stresu zaczely wlosy garsciami wypadac a przy myciu zatykaly odplyw prysznica. Stosowalam przez dwa miesiace, bo wiecej nie wytrzymalam, powtorzylam jeszcze po roku i nie mam (tfu tfu) jak na razie problemow z wlosami. Lejesz na spodeczek rycyne i podgrzewasz (mozesz w mikrofalowce) potem taka ciepla nakladasz na skore glowy najlepiej stara szczoteczka do zebow. Wmasowujesz, mozesz przy okazji przejechac po calych wlosach. Owijasz folia i recznikiem i chodzisz tak najlepiej kilka godzin. Albo robisz na noc i na drugi dzien myjesz wlosy porzadnie (ciepla woda schodzi pieknie) i posciel wrzucasz do prania;) I tak co tydzien. Oczywiscie nie zastapi Ci terapi lekami, ale skutecznie wspomoze. http://www.papilot.pl/ciaza/10980/Pielegnacja-wlosow-w-czasie-ciazy-5-waznych-zasad.html Z drugiej strony natknelam sie na artykuly, ktore zakazuja uzywania olejku rycynowego takze na wlosy w ciazy. Polecam najpierw skonsultowac sie z lekarzem, jesli da zielone swiatlo, to mozesz dzialac juz teraz. Jesli bedzie mial zestrzezenia, to zacznij maseczki razem z terapia lekowa. Zycze powodzenia :) I zdrowia dla Ciebie i Dziecka :)

Gość gość
autorko jesteś?

Gość gość
wspolczuje ci kobieto zycia w europejskiej arabii, gdzie dorosla kobieta jak niewolnica nie moze o samej sobie stanowic...

Jestem! Az dziw bierze że po tylu dniach mój temat ktoś odświeżył...rodze na koniec września/początek października i już się boje:/ ale z małą wszystko w porządku. FAJNIE ze odpisała dziewczyna która brała flutamid i pomógł:)-to podnosi na duchu.

Jak dziewczyna od flutamidu jeszcze czyta mój temat to ja jestem z Siedlec. Ciążę prowadzi dr. Sprawka.

Gość gość
nie czytałam wszystkiego ale powiem ci tylko tyle: mimo że jestem ogromną zwolenniczką karmienia piersią i nie raz tu beształam :) na forum te które od razu zakładają że bedą karmić butelką to po raz pierwszy uważam że ty absolutnie nie powinnaś karmić piersią. dziecko jest ważne ale ty również!!! tu chodzi o twoje zdrowie!!! jak bedziesz sie czuła bez włosów??? bedziesz nieszczęśliwa i smutna, a nieszczęśliwa mama to także smutne dziecko! xxxxxxxxxxxxxxx dlaczego sie przejmujesz opinią teściowej??? poinformuj że nie bedziesz karmić i koniec tematu!!!