Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Soczewki kontaktowe a suche oko

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, temat już pewnie poruszany nie raz, ale....przez kilka lat nosiłam szkła kontaktowe-miesięczne, jednakże 2 lata temu doszedł mi astygmatyzm.Od tego czasu ciężko mi nawet nosić jednodniowe.Po 2-3 godzinach czuję jakby soczewka przyklejała się do oka..czy możecie polecić NAPRAWDĘ DOBRE kropelki do stosowania na soczewki.Wiem,że jest ich sporo na rynku...a może macie podobne doświadczenia z tzw.suchym okiem.Pozdrawiam.

Gość gość
Ja również mam tzw.suche oko,soczewek nie nosze.

Gość gość
Czy noszenie zwykłych soczewek w przypadku astygmatyzmu, zamiast soczewek torycznych jest szkodliwe?

Gość michałłł
ja cierpię na suche oko i noszę soczewki. najlepsze krople z jakimi się spotkałem, które są i skuteczne i można je stosować na soczewki to cationorm. naprawdę jest to dobry preparat także jak masz taki problem to wypróbuj, myślę że poskutkuje

Gość majeczka77
ja też słyszałam o cationormie. podobno jest to dość specjalistyczna emulsja. bez konserwantów i można używać na soczewki. ja co prawda soczewek nie noszę, ale leku używam. mój chłopak czasem aplikuje na soczewki (rzadziej cierpi na 'suche oko' niż ja, także ja używam tego leku częściej :P), ale nic mu się nie dzieje jak zakropi oko wraz z soczewką

Gość Kamila453
ja używam emulsji cationorm. w zasadzie jest to jedyny lek jaki znam, który można stosować na soczewki. ale można i kropelki dobrze działają, także jest super

Gość Karolina8887
mój brat na soczewki używa cationormu. kojarzę, bo buteleczka wiecznie stoi na wierzchu w łazience... ja tam tego bólu nie znam, ale z obserwacji mogę wywnioskować że oczy w soczewkach czasem strasznie się wysuszają, a ten cationorm super je nawilża

Gość Michasiasia
ja nie noszę soczewek, ale używam cationormu. wiem że ten lek na pewno można stosować na soczewki, bo mam go na spółę z siostrą, a ona nosi właśnie soczewki i spokojnie też używa tych kropli

Gość okooko
ja soczewek nie noszę, ale na suche oko stosuję lakroft i mogę powiedzieć że te krople są super

Gość Hankaak
ja stosuję emulsję cationorm. jest bardzo dobra, bez konserwantów i na 100% można używać na soczewki

Gość Halhala
ja używam kropli lakroft. ale soczewki ściągam przed nałożeniem, nigdy nie przyszło mi do głowy żeby używać kropli na soczewki

Gość margo888
ja stosuję krople. podobno witaminy też działają na suche oko, ale to musisz je brać przez dłuższy czas, a krople mają natychmiastowe działanie. ja używam ocutears i bardzo je lubię, najbardziej odpowiada mi to że mają długą datę ważności

Gość Kamila453
ah, widzę że nie tylko ja jestem zwolenniczką cationormu :) ale mówię Wam, naprawdę jest dobry i spokojnie można stosować na soczewki :) polecam!

Gość Karolcia555
no, ja też polecam cationorm. sama używam i pomaga, a nie wpływa nijak na soczewki, można go używać wraz z nimi

Gość gość
Można tez zakropić oczy płynem do soczewek, ale to bardzo doraźne rozwiązanie.

Gość Karolcia555
oczy płynem do soczewek? to chyba nie do końca dobre i bezpieczne rozwiązanie...

Gość Mysiaaapysiaaa
ja byłam przez pewien czas przemęczona, praktycznie codziennie popołudniu kładłam się spać. czułam że mam ciężkie powieki i po prostu szlam spać. problem był związany z oczami, więc postanowiłam coś z nimi (oczami) zrobić. poczytałam trochę o luteinie, witaminach, zeaksantynie i o tym co jeszcze wpływa dobrze na oczy i zaczęłam brać suplement. na rynku jest wiele, ja akurat wybrałam lutax amd plus. już nie mam problemów ze spaniem popołudniami, a też warto wspomnieć że mam lepszą ostrość wzroku. czasem wzrok mi się rozmywał, myślę że to też było spowodowane zmęczeniem oczu. teraz już nie mam takich problemów :)

Gość Wiki__
ja mam bardzo przemęczone oczy, a niestety nie mam czasu na to żeby odpoczywały, ciągle coś, ciągle komputer, telefon, jazda autem (też strasznie męcząca dla oczu), także dla mnie jedynym wyjściem są krople. ale używam emulsji cationorm i działa super. uciążliwe jest to suche oko, ale ważne że da się temu jakoś zaradzić... w ulotce jest napisane że można stosować na soczewki :)

Gość Maxiiia
ja zawsze przy sobie mam buteleczkę kropli lakroft i to mnie wybawia w chwilach gdy moje oczy się buntują i pieką, szczypią i robią z siebie pustynię

Gość Edydydyta
suchość oka to moje najgorsze utrapienie. wybawiają mnie tylko krople. stosuję cationorm. jest to bardzo silna emulsja, świetnie się sprawdza, a jedno opakowanie starcza na bardzo długo. można spokojnie używać tych kropli wraz z soczewkami.

Gość sucheoczko123
słyszałam o tym cationormie, tutaj też jest trochę pochelbych opinii na ten temat ale cena mnie trochę odstrasza, musze przyznać..

Gość mamdośćsuchegooka
Ja właśnie szukam czegoś na suche oko ale takiego żeby można było używać z soczewkami. Ciężko trochę znaleźć dobre krople żeby można je było tak używać...

Gość karolaaaaaaaaaaaa
polecam cationorm. jeden z niewielu, których można stosować na soczewki. no i działa, jest dobry. wart swojej ceny, polecam.

Gość Agataaaaaaaaa
ja używam kropli bardzo często. stosuję ocutears. pomagają mi głównie przy komputerze, ale czasem też podczas jazdy autem się przydają :)

Gość michachalina
ja stosuję krople ocutears i bardzo mi pomagają. na suche oko są dla mnie najlepsze. próbowałam wcześniej innych, ale te są zdecydowanie lepsze

Gość Agacia_0067
pytałam okulistę o te krople i polecił mi cationorm. silnie nawilża i dociera do wszystkich trzech warstw oka, a jako że ja noszę soczewki i chciałam krople, które można stosować na nie, cationorm jest dla mnie najlepszą opcją

Gość ulka_ulka
ja dużo mrugam i to pomaga. czasem tylko, gdy moje oko jest wysuszone do granic możliwości, dopiero wtedy sięgam po krople. jeśli po nie sięgam to jest to ocutears. z racji tego, że nie używam kropli codziennie, potrzebuję takich, których nie muszę wyrzucać po tygodniu. ocutears jest ważny przez pół roku od otwarcia, więc jest idealny na moje potrzeby. no a w tych krytycznych momentach suchości odpowiednio nawilża moje oko :)

Gość gość
Ja mam fajne krople, które używam juz bardzo długo i zawsze do nich wracam: Oftyll Allerg, kupiłam je w sklepie internetowym ulicasoczewkowa.pl. Jeśli ktoś nie lubi kropli to mogę polecić spray do oczu nawilżający NebuVis Irritated Eyes tez kupiony na tej samej stronie. To jest super sprawa bo mozna go prysnąć nawet jak ma sie makijaz.

Gość gość
ja bardzo chcialam miec soczewki, nawet je kupilam, ale moje oczy sa za wrazliwe. kupowalam płyny w http://www.poloptyk.pl/gabinety.html chodzilam na konsuktacje i niewiele to moglo. W koncu w tym samym salonie kupiłam okulary i jes t lepiej.