Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gorączka 39,6 i popuszczanie moczu

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja córka ma niecałe dwa latka i od dwóch miesięcy zrezygnowaliśmy z pieluszek. Za każdym razem wołała na nocniczek, albo siadała sama na nim. Ostatnie trzy dni to była jakaś katastrofa, poszłam z nią na plac zabaw i miałam wrażenie że straciłam z nią kontakt. Mówiłam do niej a ona nie słyszała. Jak próbowałam wziąć ja na ręce, albo nawet zapytać co się dzieje, od razu reagowała płaczem. W tym czasie zaczęła sikać mi jak popadnie po protu wszędzie, a na widok nocnika dostawała nerwy. Tak wyglądało przez dwa dni, a wczoraj zaś wołała siusiu i siadała na nocniczku, ale nic nie robiła, więc i tak wszystko lądowała na podłodze lub w pieluszce. Dzisiaj w nocy dostała lekkiej gorączki, dałam jej paracetamol i do rana spała. Z rana była już bardzo gorąca i miała 39,6 stopni mierzone w pupie, czyli to jest 39,1. Byłam z nią u lekarza i on przepisał jej antybiotyk na infekcje układu, bez żadnego badania, nie wiem co o tym myśleć, przecież nie miała nawet przebadanego moczu! Czy wasze dzieci miały kiedyś taką infekcję? Jak to przechodziły? Boje się tego popołudnia, wiem że do szpitala mogę jechać w każdej chwili.

Gość gość
dopiero teraz zauważyłam że nie napisałam jakiego układu, więc że malutka dostała infekcji układu moczowego.

Gość gość
Poproś lekarza o skierowanie na badanie moczu, morfologię, CRP( wskaźnik, który informuje czy w organizmie jest jakiś stan zapalny, infekcja). A jak nie to zrób prywatnie. Mój mały miał ostatnio 3-dniówkę i miał 39 st. gorączki, ale i tak lekarz dał nam skierowanie na badania, aby wykluczyć stany zapalne organizmu.

Gość gość
bardzo dobrze ze lekarz dał antybiotyk bo z zakazeniem dróg moczowych nie ma zartów

Gość gość
dziecko ma objawy zapalenia dróg moczowych wiec na co tu czekac?? az infekcja uszkodzi nerki??? antybiotyk jest tu niezbedny

Gość gość
moja córka miała ZUM jak miała 10 dni, tyle ze nie miała zadnych objawów oprócz przedłuzajacej sie żółtaczki. Dostawała 10 dni antybiotyk dozylnie, nieleczone ZUM moze uszkodzic nerki albo doprowadzic do sepsy takze bardzo dobrze ze Twoja córka dostała antybiotyk, nie lekcewaz tej choroby

Gość gość
dzięki Wam bardzo dziewczyny, córka już dostała pierwszą dawkę antybiotyku i ibuprofen i poszła spać.