Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozwalacie dzieciom na oglądanie czegoś takiego?

Polecane posty

Gość gość

Mam kuzynkę w wieku 13 lat. Byłam dzisiaj u jej mamy odwiedzić i dosłownie przeraziłam się co tam zobaczyłam ;/. Dziewczyna (no bo już nie dziewczynka) całymi dniami ogląda Disney Channel a tam głupota za głupotą, naprawdę coraz bardziej tragiczne te bajki, jacyś Nadzdolni itp... a ona sie tym zachwyca i śmieje sie z tych głupot. Pokój cały obklejony plakatami One direction, Justin'a Bieber'a i innych tym podobnych (tych rozpoznałam) a ona sie o n ich wypowiada jacy to oni są słodcy w dodatku co mi powiedziała, że chciałaby sie z takim przespać bo oni sa taaacy słodcy ;/. Naprawdę, jak tego słuchałam to nie mogłam uwierzyć (jestem od niej trochę starsza, mam nascie lat). Pozwalacie dzieciom oglądać takie coś? i słuchać takiej ogłupiającej muzyki?. Kocham muzykę, dobre seriale, filmy, mam również swoich idoli i miałam jak byłam w jej wieku, ale kończyło sie to na "jaraniu się" nową piosenką, fajnym plakatem nad łóżkiem i chęcia pojechania na koncert...

Gość gość
A u niej czym sie konczy? Tym samym.

Gość gość
A u niej czym sie konczy? Tym samym. Ps. Ile masz lat?

wiesz, my w jej wieku słuchaliśmy namiętnie Bravo Hits, Kelly Family, Backstreet Boys, Spice Girls (obejrzyj sobie teledysk największego hitu - Wannabe - jak napastują bezdomnego), Ich Troje, i Enrique Iglesias tudzież Britney Spears. Też się z nas śmiali. Potem my śmialiśmy się jak 13stki, kiedy my byliśmy poważnymi 18stkami, słuchały Tokio Hotel. To normalne.

Gość gość
to nie dziecko a nastolatka a jej zachowanie jest zupełnie normalne

Gość gość
Mam 18 lat. Ale u niej to jest jakaś obsesja... wszystko z wizerunkiem tych idoli, mówienie o nich jak o bogach, niezdrowe "jaranie się" poza tym wiem, że ostro przeklina i napada na każdego kto skrytykuje jej idoli. nawet ciotka zwróciła uwagę, ze dziewczyna ogląda non stop ten Disney Channel i truje o swoich idolach dzień i noc. Moze to ja jestem dziwna, ale nigdy nie podchodziłam do tego w ten sposób, słuchałam muzyki, ale nie zachowywałam sie jak szalona. Poza tym te bajki na kanale DC są naprawdę durne, ja bym chyba nie pozwoliła aby moje dziekco ogladało całymi dniami takie ogłupiające bajki.

Gość gość
moja córka ma 11 lat i jakiś czas temu ciągnęło ją strasznie do programów na Disney Ch... Nie pozwalałam jej oglądać dużo, ale czasami na chwilę włączała. Niestety programy tragiczne ;-( Po rozmowie z mężem pozwoliliśmy oglądać po angielsku. Przynajmniej bez tych nędznych tłumaczeń ;-) Po pół godziny wyłączała bez upominania ;-) Teraz już jej minęło, jedynie jej ulubiona Violetta pod żadną postacią się nie nudzi ;-) jak nie obejrzy w TV to na laptopie ogląda. Zanim są wakacje nie oponuję, w sumie to krótki serial, jednak treściowo marny.

Gość gość
Moja czyta też bravo i funclub i bardzo interesuje się światem gwiazd. Wie o swoich idolach wszystko ;-) Pokój dopiero zamierza obkleić Violettą ;-) nagromadziła już "materiał"

Gość gość
Ty tez jestes gowniara i zapewne to co robisz komus w moim wieku wyda sie glupie smieszne i infantylne. Taki zycie i kazdy wiek ma swoje prawa.

Gość gość
Dziękuję za gówniarę, tak myślałam, bo przecież to wiek świadczy o człowieku :D. Przecież wiem, ze nie jestem starą babą dlatego napisałam, ze jestem od nie niewiele starsza a mimo to dziwi mnie taki zachowanie. Dlaczego od razu atak? Przecież tylko sie zapytałam. Gdyby to była moja siostra nie chciałabym aby zostałą oglupiona przez takie cudne bajeczki. niektórzy chyba nie wiedzą o co mi chodzi - wejdzcie sobie na youtube albo na fora tych "artystów" i zobaczcie jakie agresywne są młode dziewczyny, jak klną i jakie niezdrowe emocje w nich wzbudzają te zespoły, wokaliści... albo włączcie Disney Channel i zobaczcie co tam jest pokazywane... ale sorry faktycznie, nie ma o czym rozmawiać. Do pani, która napisała o tym jednym serialu - jeżlei to jest w granicach rozsądku to racja, nie ma co przesadzać. mam po prostu wrazenie, ze moja kuzynka stała sie psychofanką ;/

Gość gość
jest w takim wieku ze lubi takie cos chyba nie bedzie do ko0nca zycia ogladac tych seriali czy bajek a ze mloda to co ona zrobzumie z tego pewnie nic////////////

Gość gość
ja mam 23 lata i przyznam się,że czasami jak nic w tv nie ma to lubię zajrzeć na disney hehe