Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile godzin w ciągu dnia śpią wadze 2latki i kiedy idą spać na noc i o której wst

Polecane posty

Gość gość

ają? bo moja 2 latka śpi po 3h w ciągu dnia i idzie spać o 22 i wstaje o 6 i nawet jak nie śpi w dzień to i tak idzie o 22 i wstaje o 6. i już nie wiem od czego to zależy i czy jeszcze kiedykolwiek się wyśpię.....

Gość gość
mój 2,5 latek zasypia o 21 wstaje o 7, w dzień śpi zawsze 2,5 do 3 godzin

Gość J.D.Robb
mój ma 2latka i 10 mies. śpi od ok. 21-22 i różnie, raz do 8 raz do 9.30. w dzień nie śpi już długo.

Gość gość
mój 2 latek. idzie spać o 20 śpi do 6 - 7. w dzień idzie spać ok 13 i różnie śpi czasem 2 godzinki czasem potrafi i 4. najwyżej trochę później zasypia wieczorem. czasem w ogóle nie śpi w dzień. nie wiem od czego to jest zależne ale i dorosły czasem by pospał dłużej a innym razem zrywa się skoro świt.

Gość gość-autorka
no i ona jeszcze potrafi o 5 się obudzić czasami i gada z 30min do godziny do siebie, aż nie powie,że chce am....więc w gruncie rzeczy potrafi wstać wcześniej niż 6 dobrze,że jest lato bo jasno szybko, ale w zimę to nie wiem jak będzie...oczy na zapałki chyba dam sobie. i jeszcze najlepsze jest to, że jak już o tej 6-6.30 zje śniadanie to się dosłownie drze "IDZIEMY" i rzuca na mnie swoje i moje buty...bo chce iść na spacer.

Gość gość
ostatniej zimy było lepiej bo młody do 9 potrafił spać. mojemu też się zdarza wstać o 5 wtedy tylko muszę uważać żeby się nie poruszyć to jeszcze cicho posiedzi i będę mogła podrzemać. a jak się poruszę to znaczy, że nie śpię i mam wstawać :-D a tatuś to może spać do woli :-(

Gość gość-autorka
nie no mój mąż to razem z nami się budzi tylko to ja muszę wstać zrobić śniadanie, bo od niego nie chce, bo ją trzeba "umieć" nakarmić-bo wybrzydza i jest niejadkiem.

Gość gość
taki nasz los. my rano dajemy zwyczajnie butelkę z kaszką więc mamy zawsze jeszcze te parę minut na poleżenie, czasem potem jeszcze zaśnie. a śniadanie je ok 8.

Gość gość-autorka
a właśnie a dajecie jeszcze kaszkę na mleku modyfikowanym?

Gość gość
ja daje. synek bardzo mało pije a mleko jest mu jeszcze bardzo potrzebne. a kaszki na gęsto ruszyć nie chce. poza tym trochę się uspokaja podczas jedzenia z butelki dzięki czemu spokojniej zasypia. zawsze na godzinę przed spaniem dostaje takiej energii, że czasem we 2 nie dajemy rady.

Gość gość
Moja dwulatka lubi tancowac do pozna -kladziemy ja o 21,to szaleje ,kreci sie,wierci,gada do siebie i zasypia o 23-24:/ w dzien tez sie broni rekami i nogami i juz to olalam,choc kiedys pilnowalam -wiec tylko jak juz sie zatacza,to nalegam na drzemke. i jak juz zasnie,to by spala i 3 h,ale wybudzam. dluzsza drzemka to juz by byl sn z faza snu glebokiego,a ja to chce sprowadzic na jakies normalne tory,a nie nocne wygibasy. Co do niejadkow -moja corka jest takim niby niejadkiem,ale nigdy w zyciu bym sie nie zgodzila na cuda typu -tylko mama moze zrobic sniadanie i musza to byc jakies wycudowane kanapeczki w ksztalcie myszek,jakies gotowanie trzech obiadow do wyboru itp. jestem zdania,ze zdrowe dziecko nie zaglodzi sie,majac sostep do jedzenia. nie zje nic na sniadanie,to z tym wiekszym apetytem zje na oviad. albo na kolacje. albo nastepnego dnia

Gość gość-autorka
tylko,że mojemu dziecku nie dam parówki z resztek jak np mój mąż i uczę ją od maleńkości jeść zdrowo a nie byle jak jak on. On niech je jak chce byleby nie uczył córki.

Gość wydra wydra
No to w takim razie to twoj wlasny wybor,a nie fanaberie corki,ze ty jej robisz sniadanie

Gość gość-autorka
mój wybór też ale i jak mąż się budzi o 6 to już 15 po wychodzi do pracy i z nim nigdy śniadania nie zjadła tylko kolację jak je coś wartościowego w miarę. .

Gość gość- tutaj
2lata i 9 mcy w dzien nie spi juz od jakiegos roku. Klade ja o 20 jeszcze czytamy i ok 20:30 spi, wstaje sama zazwyczaj ok 7:30 bo na 8:30 musi byc w przedszkolu na sniadaniu. W weekend kladziemy ja godzine pozniej i wtedy wszyscy spimy do 8:30-9

Gość gość
2,7 miesiąca, zasypia około 21-21:30, wstaje o 7-8, w przedszkolu ma drzemkę od 12 do 13:30, w weekend drzemka około 14-16, zdarza mu sie jeszcze budzić koło 4-5 rano i przylatuje do nas na przytulaski

Gość mamaann
moja córka nigdy nie spała w dzień co najwyżej 15-20 minut a w wieku 2 lat zasypiała około 22 i wstawała około 6 rano

Gość gość
wstaje o 8.00 .drzemka o 13.00 do 14.00 i idzie spac o 21.00

Gość gość
dziecko 2 lata i 9 miesięcy- w ciągu dnia nie śpi. Wieczorem zasypia koło 21 (zazwyczaj jest to na chwile przed 21). Rano wstaje ok. 8.00.

Gość gość
Mój w zależności od aktywności, ale przeważnie ok. 20-21 szedł spać, ostatnio rozbrykany po wakacjach regularnie o 23:00. Śpi 10-12 godz, w zależności od tego o której zaśnie, wstaje ok. 9-10 rano. W dzień nie śpi w ogóle już od dłuższego czasu, zdarzyło się tylko raz, w czasie choroby.

Gość mama dwóch dziewczynek
Moja mała ma 2,5 roku i śpi w nocy od około 21-22 do 7 rano średnio. W ciągu dnia śpi przeważnie około 2 godzin, czasami nie śpi wcale a bywa, że 3 godzinki pośpi np. po długim spacerze. Starsza odkąd skończyła roczek nie spała w dzień, ale chodziła spać o 20 i spała do 6.

Gość gość
Nie wyobrazam sobie, by moje dziecko chodzilo spac o 23-24 i wstawalo o 9-10. klade je spac ok 20.30, spi maks. do 8, w dzien nie spi.

Gość gość
Ja tam też wolę wstać o 9-10, tym bardziej że jeśli idę do pracy to kończę o 23:00 i kładę się grubo po północy... Ale dawać butelki z kaszką- czy w ogóle butelki, nie wyobrażam sobie, mały ma 2 lata i 4 miesiące. Pije mleko z kubka, czasem słodzone miodem, przeważnie dostaje to, wodę albo sok- niesłodzony, więc sam wybiera nieraz mleko, dla odmiany,

Gość gość
moja ma staly rytmus bo od roku chodzi do zlobka a skonczyla w czerwcu 2 lata wstaje roznie ale przewaznie o 7.30 badz 6.50 w zlobku wszystkie dzieci ida spac o 11.30 i spiac z 1-1,5 w weekend tez tak ja w domu kladze spac a o 8 juz jest w lozku i spi jak pisalam mamy staly rytm i jestem z niego zadowolona bo nie chcialabym jak dzieci mojej szwagierki chodza o 22 czy 24 spac kazdy dzien inna pora pozdrawiam

Gość gość
moj syn, 2lata, tez ma staly rytm, ktorego sie trzymamy odkad mial 3msce, z rzadkimi odstepstwami. Zasypia o 20, wstaje o 6, rzadko o 7, na drzemke idzie o 11.30 i te 2 godz przespi raczej na pewno, a czasem nawet dluzej, najpozniej o 15 go budze, zeby zasnal na noc o stalej porze. Do roku mial 2drzemki, ale tez o 20zasypial.